Apelul fără precedent făcut de trei foști președinți ucraineni către comunitatea internațională

Trei foşti preşedinţi ai Ucrainei, și aici vorbim despre Leonid Kucima, Viktor Iuşcenko şi Petro Poroşenko, au lansat, vineri, un apel către comunitatea internaţională în care solicită salvarea civilii şi soldaţilor ucrainei baricadaţi în catacombele combinatului siderurgic Azovstal, din oraşul asediat Mariupol.

„Noi, Leonid Kucima, Viktor Iuşcenko şi Petro Poroşenko – al doilea, al treilea şi al cincilea preşedinte al Ucrainei -, ne adresăm liderilor lumii, statelor membre ale Uniunii Europene, SUA şi Canadei, Chinei, Turciei şi altor state, precum şi ONU”, se menţionează în primele rânduri ale apel, publicat pe pagina de Facebook a lui Petro Poroșenko.

Cei trei foşti preşedinţi cer „ajutor pentru autorităţile ucrainene prin toate resursele diplomatice disponibile pentru a salva vieţile civililor şi soldaţilor ucraineni pe care Rusia încearcă să-i elimine din ordinul lui  Vladimir Putin, cu metode barbare în incinta oţelăriei Azovstal”.

Aceștia subliniază, în apelul citat, că „brutalitatea şocantă” a trupelor ruse nu are niciun sens militar și atrag atenția asupra faptului că orașul-port Mariupolul, unde se află combinatul Azovstal, a fost aproape complet distrus de bombardamentele şi atacurile armatei ruse, „care încearcă acum să ascundă urmele crimelor”.

Legat de batalionul Azov, care apără combinatul, puşcaşii marini şi grănicerii ucraineni, cei trei foști șefi de stat spun că aceștia „au făcut deja istorie, pentru că isprăvile lor militare sunt fără precedent”: „Sub ochii întregii lumi are loc o încercare de răzbunare sângeroasă şi de masacrare din partea ruşilor împotriva celor care, deşi încercuiţi, i-au învins în spirit şi voinţă”.

Săptămâna trecută, aproximativ 500 de civili au fost evacuaţi de la Azovstal sub egida ONU şi a Comitetului Internaţional al Crucii Roşii (CICR), potrivit Kievului. 

sursa

Trupa ucraineană care a câștigat Eurovision, își scoate la licitație trofeul, ca să strângă bani pentru armata ucraineană

Kalush Orchestra, trupa ucraineană care a câștigat concursul Eurovision, scoate la licitație trofeul primit și pălăria roz a solistului Oleh Psiuk, ca să strângă bani pentru armata ucraineană, scrie The Kyiv Independent.

Membrii Kalush Orchestra intenționează să scoată la licitație trofeul  Eurovision 2022. Ce vor face cu banii - TV-Nord | Știri Televiziunea  nordului

Kalush Orchestra a anunțat că licitația, care începe în 25 mai,se va încheia în 28 mai, la ora 19.00. Participanții pot dona câte cinci euro pentru a participa la extragerea în urma căreia pot câștiga pălăria roz a lui Oleh Psiuk, cu autograful solistului.

Trofeul pe care Kalush Orchestra l-a primit la Eurovision, pentru piesa „Stefania”, va fi câștigat de persoana care va trimite cei mai mulți bani în contul pus la dispoziție de trupă.Trupa ucraineană a anunțat că va organiza și un turneu în Europa, tot pentru a strânge fonduri pentru armată.  Ucraina a intrat în ziua 91 de război, după ce, în 24 februarie, Rusia a invadat țara.

Procurorii cer 30 de zile de arest preventiv pentru Igor Dodon

Procurorii anticorupție cer 30 de zile de arest pe numele fostului șef de stat, Igor Dodon, și a cumnatului său, reținuți ieri după mai multe percheziții.

Igor Dodon, fostul președinte al Republicii Moldova ar fi fost reținut

„Procurorii anticorupție au înregistrat demersurile privind aplicarea măsurii preventive sub formă de arest preventiv pe un termen de 30 zile în privința ex-președintelui Republicii Moldova și celei de-a doua persoană reținute pe parcursul zilei de ieri.

Instanța de judecată sesizată urmează să stabilescă data și ora examinării demersurilor, despre care fapt vom informa opinia publică”, a declarat pentru Unimedia Mariana Cherpec, procurora resposabilă de comunicare cu mass-media.

,,În decembrie, se vor împlini 2 ani”. Victoria Bonya se plânge că nu a mai făcut sex de mult timp

Victoria Bonya, vedeta rusă care și-a tăiat, în fața camerei, geanta Chanel, iar zilele trecute s-a plâns că ar fi ,,fost dată afară” de la Festivalul din Cannes, mai are o problemă personală.

Виктория Боня похвасталась идеальной фигурой в купальнике

Ea a mărturisit că nu a făcut sex de mult timp. Vedeta vârstă de 42 de ani nu mai vrea să aibă o relație intimă în afara unei relații serioase.

Виктория Боня опозорилась на Каннском кинофестивале 2022

Fosta membră a „Dom-2”, după despărțirea de milionarul irlandez Alex Smurfit, și-a făcut publice doar câteva relații cu foștii săi aleși. Acum, modelul nu își mai etalează viața personală. Mai mult, ea a refuzat sexul fără o relație serioasă. Bonya și-a deschis sufletul în emisiunea Danei Borisova. Vedeta a spus că nu a făcut sex de aproape doi ani.

„A venit o vârstă când nu vrei să ai pe cineva doar pentru spectacol”, a spus Bonya.

Modelul a vorbit și despre zvonurile despre relația ei cu Alex Smurfit. Mulți cred că milionarul irlandez nu este tatăl fiicei lui Bonya.

,,Fiica mea este adesea atribuită altor tați. Se presupune că Smurfit nu este hetero și i-am plătit bani pentru a ne acoperi reputația. Se presupune că fiica noastră nu este deloc a noastră. Dar ea este copia tatălui”, a asigurat vedeta rusă care locuiește la Monaco.

Ветер задрал платье Виктории Бони во время фотосессии на взлётной полосе
Виктория Боня раскрыла секрет красоты и стройности своих ног

Armata rusă recrutează 20.000 de soldaţi. Le oferă „stabilitate” şi „statut social ridicat”, dar salariul este ridicol
Articolul anterior
Condițiile lui Vladimir Zelenski pentru un dialog „face to face” cu Putin: ce NU va accepta niciodată Kievul
Articolul următor