Apple a lansat noul iPhone cu 5G. Tim Cook: „Este începutul unei noi ere”

Potrivit Apple, noul iPhone 12 este de 4 ori mai rezistent în cazul căzăturilor. Sunt patru modele cu preţuri de la 649 până la 1.399 de dolari, iar noul procesor este capabil să facă 11.000 de miliarde de operațiuni pe secundă.

Dacă eşti fan al gadgeturilor, cu siguranţă ziua lansării noului iPhone este una dintre preferatele tale. Apple a prezentat 4 noi telefoane cu preţuri de la 649 până la 1.399 de dolari. iPhone 12 are două camere pe spate. Un senzor principal f/1.6 cu distanță focală de 26mm. Al doilea senzor este ultra-wide cu câmp vizual. Telefonul vine cu Smart HDR 3, notează alephnews.ro.

iPhone 12 Pro cu 128GB spațiu de stocare pleacă de la 999 de dolari, în timp ce iPhone 12 Pro Max va costa 1.099 de dolari.

Precomenzile pentru iPhone 12 și 12 Pro încep pe 16 octombrie, iar telefonul va fi disponibil de pe 23 octombrie. În schimb, pentru iPhone 12 Mini și 12 Pro Max va mai trebui să aștepți până pe 13 noiembrie.

iPhone 12 Pro și 12 Pro Max vin cu scanner LiDAR care ajută iPhone-ul „să înțeleagă lumea din jurul lui”. Scanerul LiDAR ajută și la o focalizare rapidă atât pentru foto, cât și pentru video.

Apple ProRaw e pentru pasionații de fotografie. Ei vor putea putea să controleze toate detaliile în momentul în care fac o fotografie. Senzorul este mai mare ca niciodată ceea ce aduce îmbunătățiri cu 87% pentru fotografia în condiții slabe de lumină.

iPhone 12 Mini este cel ,, mai mic telefon cu 5G din lume”. Are un display de 5.4 inci.

Noul iPhone 12 va veni fără încărcător în cutie! Acest lucru este pentru a reduce deșeurile electrice! De asemenea, pentru prima dată iPhone-ul va veni cu un cablu USB Type-C către portul Lightning.

iPhone 12 vine cu un spate magnetic numit MagSafe. Este pentru a îmbunătăți încărcarea wireless, dar și pentru a atașa diferite accesorii precum un portofel. Încărcarea wireless ajunge până la 15W.

iPhone vine cu un Night Mode Time Lapse. Modul pentru noapte a fost extins pe toate camerele, inclusiv pe cea pentru selfie.

iPhone 12 are două camere pe spate. Un senzor principal f/1.6 cu distanță focală de 26mm. Al doilea senzor este ultra-wide cu câmp vizual. Telefonul vine cu Smart HDR 3.

Rușii au bombardat un spital din Ucraina. Patru medici au murit

Patru medici au fost uciși, iar doi pacienți au fost răniți după ce forțele ruse au bombardat un spital de psihiatrie din satul Strelecha, săptămâna trecută, a declarat guvernatorul regiunii Harkov, Oleg Sinegubov.

Potrivit The Guardian, Singebuvov a spus că medicii au murit în timp ce încercau să evacueze pacienții din spital. „În timpul evacuării, rușii au început un bombardament masiv”, a spus el.

„În satul Strelecha, medicii au încercat să evacueze pacienții dintr-un spital de psihiatrie. Lucrătorii medicali, chiar și sub bombardamente, riscându-și viața, au încercat să salveze bolnavii. S-a putut evacua 30 de pacienți, în total sunt peste 600 în instituție”, a spus Sinegubov, potrivit Ukrainska Pravda, citată de Hotnews.

Potrivit datelor preliminare, din păcate, 4 lucrători medicali au murit, 2 pacienți au fost răniți.

Raportul nu a putut fi verificat independent, potrivit The Guardian.

Max Barskih a crescut în Herson, oraș ocupat de ruși

Max Barskih a crescut în Herson. Interpretul ucrainean a împărtășit fotografii din copilăria sa. Acesta a dezvăluit că mulți dintre prietenii săi au rămas în Herson, aceștia rămânând izolați după invazia rușilor. Max trăiește o durere imensă și speră că foarte curând îi va putea îmbrățișa din nou pe cei dragi.

Anul acesta, orașul ucrainean Herson a împlinit 244 de ani. În cinstea acestei sărbători, Max Barskih a dedicat o postare orașului natal, pe contul său de Instagram. Artistul a remarcat că de fapt copilăria sa fericită este legată de acest oraș și, pe bună dreptate, îl consideră ,,cel mai bun oraș de pe pământ”.

Max și-a diluat postarea cu fotografii de arhivă în care arată fericit alături de prietenii din copilărie.

În plus, interpretul a subliniat că speră ca, în câteva săptămâni, orașul său natal va fi dezocupat și va putea să vină să-i îmbrățișeze pe oamenii apropiați. Recent s-a aflat că artistul își va construi în continuare cariera muzicală, dar sub un nou pseudonim.

Banca Mondială va acorda Moldovei sprijin financiar pentru dezvoltarea sectorului zootehnic

Conducerea Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare (MAIA) a avut, pe 19 septembrie, o întrevedere cu reprezentanții Băncii Mondiale. Discuțiile s-au axat pe acordarea sprijinului financiar de către Banca Mondială pentru dezvoltarea sectorului zootehnic. Astfel, au fost identificate segmentele-cheie unde ar putea fi direcționate eforturile.

Potrivit unui comunicat al MAIA, părțile au convenit că domeniul zootehnic este de o importanță strategică, însă o atenție deosebită va fi acordată sectorului de creștere a bovinelor pentru lapte și pentru carne, precum și sectorului avicol, care integrează subsectoarele de producere a cărnii de pasăre și a ouălor pentru consum. 

„Aceste categorii de produse au o importanță esențială pentru asigurarea securității alimentare a țării și unele dintre produse au undă verde pentru a ieși la export, inclusiv pe piața Uniunii Europene”, se menționează în comunicat.

Reprezentanții Băncii Mondiale au precizat că, în cadrul proiectelor de finanțare, vor putea beneficia atât mediul de afaceri (fermierii), cât și instituțiile statului care au atribuții de supraveghere și control pe întregul lanț valoric al produselor de origine animală. 

Scopul principal este de a pregăti autoritățile statului și de a consolida mediul de afaceri  în procesul de aderare la UE. Totodată, se examinează posibilitatea susținerii instituțiilor de învățământ specializate în domeniul agricol, cu scopul asigurării sectorului cu cadre înalt calificate.

Proiectul va fi lansat la începutul anului 2023, iar până atunci urmează a fi coordonat cu toate instituțiile responsabile și ministerele de resort.

Coronavirus: 19 morți, în 24 de ore
Articolul anterior
O tânără mamă a fost spulberată pe trotuar în timp ce mergea la serviciu. Să ajutăm împreună această familie!
Articolul următor