Aproape 4.000 de moldoveni au plecat din țară în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore, în punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 7.250 traversări. Pe sensul de intrare în Republica Moldova s-au înregistrat 3.307 traversări persoane, dintre care 1.988 treceri la frontiera moldo-română, 598 treceri la frontiera cu Ucraina și 721 treceri aeriene. Din țară au ieșit 3.943 cetățeni.

separator

Potrivit poliției de frontieră, cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei (intrare în Republica Moldova) au fost:

PTF Leușeni – 1 077 traversări persoane;
PTF Aeroport – 721 traversări persoane;
PTF Giurgiulești – 495 traversări;
PTF Sculeni – 416 traversări persoane;
PTF Tudora – 158 traversări.

În punctele de trecere a frontierei deschise traficului au fost supuse screeningului 7.250 de persoane și completate 3 307 fișe epidemiologice individuale. Nicio persoană nu a prezentat simptome ale infecției de tip Covid-19.

Poliția de Frontieră și Serviciul Vamal în continuare activează la capacitate în vederea diminuării riscului de răspândire a infecției de tip nou Coronavirus, în special la punctele de trecere a frontierei de stat, dar și respectă măsurile de protecție individuală a personalului din subordine.

Printre acțiunile întreprinse se numără:
– monitorizarea tuturor persoanelor sosite în țară,
– detectarea celor care prezintă simptome asociate cu infecția Coronavirus de tip nou,
– izolarea de celelalte persoane,
– solicitarea serviciului 112 pentru transportarea acestora în cadrul instituției specializate spitalicești.

La trecerea frontierei de stat, obligatoriu călătorii sunt supuși termometriei, pe sensul de intrare în țară se asigură ca aceștia completează corect fișele epidemiologice și se informează despre amenzile care vor fi aplicate persoanelor ce nu vor respecta măsurile de profilaxie în contextul coronavirusului.

Suplimentar, vor scrie pe partea verso a fișei Declarația pe propria răspundere privind respectarea regimului de autoizolare pentru o perioada de 14 zile în locurile determinate.

În baza deciziei autorităților naționale competente și în coordonare cu structurile de frontieră și vamale din România și Ucraina, mai multe puncte de trecere a frontierei de stat au fost închise. Din 29 mai a.c. și până în prezent și-au reluat activitatea 10 puncte de trecere situate la frontiera cu Ucraina. Aici poți vedea harta punctelor de trecere a frontierei sistate și active.

O tânără a decedat într-un grav accident pe traseul Hâncești-Cimișlia
Articolul anterior
Caz cumplit în raionul Sângerei. Un bebeluș de un an a fost strivit de o mașină, sub ochii tatălui său
Articolul următor
Alte articole interesante