Arde Catedrala franceză Nantes. Peste 70 de pompieri luptă cu focul

Catredrala din orașul francez Nantes a fost cuprinsă de flăcări sâmbătă dimineață. Incendiul care a izbucnit în jurul orei locale 07.44, le dă bătăi de cap celor peste 70 de pompieri, care nu au reușit să îl stingă nici până la această oră.

separator

„Focul nu este controlat, este în desfăşurare. Este un incendiu important”, au spus autorităţile, transmite b1.ro.

Din imaginile care au apărut pe internet se poate vedea că fumul iese din partea din față a structurii, din dreptul vitraliului dintre cele două turnuri imense.

Potrivit presei internaționale, o brutăreasă care lucra într-o clădire din vecinătatea lăcașului de cult, a observat flăcări înăuntrul catedralei și a dat alarma.

Se pare că flăcările au pornit din spatelei orgii aflate lângă fereastra în formă de trandafir.

Pompierii spun că orga cea mare a fost, cel mai probabil, complet distrusă și nici platforma pe care stătea nu este într-o stare mai bună.

Aceasta se afla în catedrală încă din 1621 și avuse doar 27 de tuburi, însă după restaurarare numărul lor ajunseseră la 74.

Totodată, autoritățile au anunțat că acoperișul nu a fost afectat de flăcări, iar până în aceast moment, incendiul este departe de a fi comparabil cu cel care a distrus Catredala Notre-Dame, anul trecut.

Nu este prima dată când Catedrala din vestul Franței ia foc.

Aceasta a fost distrusă parțial în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, în anul 1944, de bombardamente.

În 1972, acoperișul monumentului a fost distrus în totalitate de flăcări și a fost restaurat 13 ani mai târziu.

Construcția catedralei a început în 1434 și a durat mai mult de 450 de ani.

Spre deosebire de Catedrala din Paris, veche de peste 850 de ani, care încă mai avea grinzi din lemn, Catedrala Sf. Petru și Sf. Pavel din Nantes fusese renovată cu grinzi din ciment.

În luna aprilie s-a împlinit un an de când celebra catedrală Notre Dame din Paris a suferit distrugeri importanet în urma unui incendiu similar care a distrus acoperişul şi spira emblematică.

Maia Sandu este candidata PAS la alegerile prezidențiale din noiembrie
Articolul anterior
Încă o țară închide granițele cu Moldova. Cursele aeriene și terestre sunt anulate
Articolul următor
Alte articole interesante