Are o carieră pe care orice tânăr și-a dori-o. Cum și-a câștigat averea noul secretar general al Aparatului Președintelui

Noul secretar general al președintei, Andrei Spînu, are 34 de ani. Tânărul a raportat în declarația sa de avere mai multe bunuri, care au atras atenția presei. Solicitat de ZdG, noul secretar general al Aparatului Președintelui, a venit cu mai multe detalii despre averea pe care o deține. 

„Referior la compania pe care o dețin în Marea Britanie, dețin o cotă parte într-o altă companie care are afaceri în traduceri. Deci, noi avem o platformă digitală cu peste 30.000 de traducători care traduc în peste o sută de limbi și pe care o dezvolt de la vârsta de 18-19 ani. 

Eu am avut un birou de traduceri în R. Moldova pe care l-am vândut, apoi încet, încet am deschis o altă companie. Ulterior, noi am restructurat compania și am mutat totul în Marea Britanie (acum trei ani). Eu fac startup-uri de la vârsta de 18 ani. Spre exemplu, compania din SUA este o companie cu care am încercat să fac ceva. Nu mi-a reușit. 

Am declarat-o pentru că nu am reușit să o închid. Ea nu activează acum. De asemenea, compania din Hong Kong este în procedură de închidere, pentru că, după cum am mai spus, am restructurat totul și am înregistrat în Marea Britanie o companie”, a declarat Andrei Spînu.

Andrei Spînu a fost administrator la Compania „Traduno Technologies” și cofondator la compania „DreamUps”

Este membru al PAS, formațiune condusă de Maia Sandu, iar la alegerile parlamentare din februarie 2019 a candidat pe lista Blocului ACUM, pe poziția 26.

Andrei Spînu și-a început în 2018 studiile de masterat în Științe politice la Harvard Extension School. În 2015 – 2016 a fost ministru adjunct al Tineretului și Sportului.

Acesta a deținut funcția de Secretar General al Guvernului Sandu în anul 2019. 

În ultimii ani, Andrei Spînu a obținut, din salariu, venituri de 419 mii de lei la firma de traduceri și dividende bancare de 13 mii de lei, conform declarației sale de avere și interese personale depusă la Comisia Electorală Centrală.

De asemenea, el a avut un venit de 350 de mii de dolari din activitatea companiei „OneTwoStart LTD”, înregistrată în China, a primit îndemnizații pentru îngrijirea copilului în valoare totală de 73 de mii de lei. Andrei Spînu mai deține trei terenuri agricole, două intravilane, două case de locuit și două mașini.

Crăciun, cu multă zăpadă! Vedetele care se răsfață la munte
Articolul anterior
Studiu: Vaccinul Pfizer/BioNTech este eficient şi împotriva noilor tulpini de Coronavirus
Articolul următor
Alte articole interesante