Arest pentru taximetristul care ducea o fată la prostituție în Antalya. Alți doi complici își ispășesc pedepsele în penitenciarul din Cricova

Bărbatul reținut pentru proxenetism de către procurorii PCCOCS, de comun cu ofițerii CCTP este din Chișinău, are vârsta de 35 de ani. În ceea ce-i privește pe cei doi deținuți care dirijau schema, aceștia au vârste de 22 și 26 de ani. Cei doi își ispășesc pedepsele pentru furt, precum și pentru tâlhărie și viol – primul deja de 2 ani (2,5 ani rămași până la eliberare) și respectiv de 7 ani (6 ani până la eliberare).


Bărbatul reținut este din Chișinău și are vârsta de 35 de ani. Cei doi deținuți au vârste de 22 și 26 de ani. Aceștia-și ispășesc pedepsele pentru furt, precum și pentru tâlhărie și viol – primul deja de 2 ani (2,5 ani rămași până la eliberare) și respectiv de 7 ani (6 ani până la eliberare).

Cel reținut în drum spre aeroport lucra în calitate de taximetrist și a fost implicat de cei doi deținuți pentru interacționarea cu victimele racolate de ei pentru practicarea prostituției. Acesta a fost reținut chiar în momentul în care o transporta pe una din persoanele racolate pentru deplasarea ei ulterioară de la aeroport spre Antalya, Turcia.

Schema acestora de racolare a potențialelor prestatoare de servicii sexuale și organizare a transportării spre Turcia a fost pusă în aplicare începând cu luna decembrie 2022, la inițiativa deținutului condamnat la 13 ani pentru tâlhărie și viol, a cărui soră practica prostituția în Antalya, Turcia. Aceștia le contactau pe tinere prin intermediul rețelelor de socializare, cu vârste cuprinse între 20 și 25 de ani.

Ulterior reținerii primului din cei trei, oamenii legii au descins cu percheziții și la cei doi deținuți, de unde au ridicat dispozitive de comunicare, agende și înscrisuri de ciornă. Ca urmare, la solicitarea procurorilor PCCOCS, Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, a aplicat arestul preventiv pentru un termen de 20 de zile. Totodată, persoanelor care-și desfășurau activitatea ilegală din penitenciar, le-a fost atribuit statutul de bănuit, timp în care toți trei se prevalează de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

Investigațiile continuă, inclusiv în privința altor complici, care au acționat din Turcia.

Comerțul exterior al Rusiei a atins nivelul de dinainte de începerea invaziei în Ucraina

După cum se menționează în publicație, multe țări au considerat dificil să reducă legăturile comerciale cu Federația Rusă.

Rusia lansează un avertisment Greciei: Nu este prea târziu! Mesajul  transmis de Moscova – Capital

Comerțul exterior al Rusiei a revenit în mare parte la nivelul la care era înainte de începerea operațiunii militare speciale din Ucraina, în februarie 2022, iar economia în ansamblu s-a dovedit a fi mai rezistentă decât se așteptau cei din țările occidentale, a transmis The New York Times marți.

Comerțul rusesc pare să fi revenit în mare parte la nivelul la care era înainte de invazia Ucrainei în februarie trecut. Analiștii estimează că importurile rusești ar putea fi deja la sau aproape de nivelurile de dinainte de război.

The New York Times subliniază că multe țări au avut dificultăți în a rupe sau a reduce legăturile comerciale cu Rusia, așa cum insistă Occidentul. Potrivit unui studiu al Universității din St. Gallen din Elveția, citat de ziar, mai puțin de 9% dintre companiile din UE și țările G7 au încetat relațiile cu partenerii lor ruși. Economia rusă, continuă ziarul, s-a dovedit „surprinzător de rezistentă, ridicând semne de întrebare cu privire la eficacitatea sancțiunilor occidentale”. 

„Țărilor le-a fost greu să abandoneze dependența de energia și alte resurse rusești, iar Banca Centrală Rusă a reușit să mențină cursul de schimb al rublei și să asigure stabilitatea piețelor financiare”, se arată în articol.

New York Times citează și date de la Fondul Monetar Internațional (FMI) care arată rezistența economiei ruse. Astfel, conform previziunilor FMI, creșterea economiei ruse în 2023 va fi de 0,3%, în timp ce anterior se prevedea o scădere de 2,3%. 

În acest an, Lilu va îmbrăca din nou rochia de mireasă

Lilu va îmbrăca din nou rochia de mireasă. În luna mai, prezentatoarea TV și soțul ei, Călin Roșca, vor celebra zece ani de căsnicie, iar cu această ocazie vor da o petrecere de suflet, alături de fetițele lor superbe.

“Anul acesta vom organiza încă o nuntișoară, de fapt o petrecere în cinstea reușitei noastre. De ce așa mare reușită? Suntem 2 scorpioni, născuți la o zi distanță”, a menționat prezentatoarea TV, pe contul său de Instagram.

mamaplus

Amintim că Lilu și Călin au împreună 2 fete: Amelie și Teia.

Ministrul Culturii, Sergiu Prodan, va citi cu voce tare copiilor din Moldova și România, în cadrul campaniei inițiate astăzi

Ministrul Culturii, Sergiu Prodan, participă la Campania națională „Să citim cu voce tare împreună”, inițiată cu prilejul marcării, pe 1 februarie, a Zilei Internaționale a Cititului Împreună (World Read Aloud Day).

Ministrul Culturii va citi cu voce tare copiilor din Moldova și RomâniaFoto: Fb.com/Sergiu Prodan

La invitația Bibliotecii Naționale pentru Copii „Ion Creangă”, Sergiu Prodan va citi un fragment din „Motanul cel cu șapte vieți”, de Claudia Partole, în cadrul Atelierului de lectură online, cu participarea elevilor de la Gimnaziul „Nicolae H. Costin”, Gimnaziul cu profil teatral „Ion Luca Caragiale” (Chișinău), Gimnaziul „Grigore Vieru” (Ialoveni), Liceul Tehnologic „Alexandru Vlahuță” (comuna Podul Turcului, jud. Bacău), Școala gimnazială „Nicu Albu” (Piatra Neamț), Școala gimnazială „Ștefan cel Mare” (Galați).

În perioada 1-5 februarie, bibliotecile din țară organizează ateliere de lectură în parteneriat cu grădinițe, gimnazii și licee din Republica Moldova și România.

Bibliotecarii de la „Ion Creangă”, de exemplu, vor citi copiilor, împreună cu educatorii, profesorii și scriitorii Claudia Partole, Titus Știrbu, cărți de autori clasici și contemporani, printre care se regăsesc și unele de autori ucraineni precum Oleksandr Shatokhin, Eva Solska, Grigori Skovoroda.

În total vor fi organizate 32 de ateliere de lectură la care 52 de adulți vor citi cu voce tare povești și povestiri ascultate de circa 1.000 de copii.

Ziua Internațională a Cititului Împreună (World Read Aloud Day) este sărbătorită la inițiativa organizației LitWorld (litworld.org) din 2010, în prima zi de miercuri a lunii februarie.Publicitate

Bibliotecile, școlile, grădinițele, oamenii de cultură, lucrătorii din sectorul social, părinții sunt îndemnați în această zi să organizeze activități de lectură cu voce tare pentru a promova bucuria, frumusețea și beneficiile cititului împreună.

Cititul cu voce tare împreună ajută la consolidarea comunităților și este un act de susținere a alfabetizării ca unul din cele mai importante drepturi ale omului.

Ziua Internațională a Cititului Împreună este marcată anual de milioane de oameni din peste 170 de țări.

Rusia și Ucraina negociază în Turcia un amplu schimb de prizonieri: 1.000 de soldați
Articolul anterior
Trei ani de închisoare pentru un ucrainean care organiza migrație ilegală în Moldova
Articolul următor