Armani oprește producția de modă pentru a face combinezoane medicale

Grupul de modă Armani a anunțat joi, 26 martie, că toate fabricile sale din Italia vor începe să producă combinezoane medicale de protecție, în efortul de a sprijini personalul medical în lupta împotriva crizei declanșate de coronavirus.

separator
Deficitul de echipament de protecție și alte dispozitive medicale reprezintă una dintre cele mai grave probleme cu care sistemul medical din Italia s-a confruntat de când a izbucnit epidemia de coronavirus la finalul lui februarie în nordul Lombardiei.

Grupul care include Giorgio Armani și Emporio Armani a adăugat, de asemenea, că va dona 2 milioane de euro, față de cei 1,25 declarați initial, pentru a ajuta spitale din toată Italia, inclusiv din orașele Bergamo și Piacenza unde situația a devenit mai mult decât dramatică.

Compania operează patru fabrici în Italia, a declarat pentru AFP o purtătoare de cuvânt. La fel ca multe alte mărci de modă, Armani și-a mutat în ultimii ani o mare parte din producție din Italia în alte țări unde costurile forței de muncă sunt mai mici.

Și grupul Kering a anunțat că brandurile high-end Saint Laurent și Balenciaga vor începe în curând producerea de măști sanitare pentru a acorda un ajutor în deficitul deja existent de materie primă medicală în această perioadă de pandemie cu coronavirus.

De asemenea, grupul a mai anunțat că intenționează să furnizeze statului francez 3 milioane de măști procurate din China. Brandul Gucci a declarat că va produce și el 1.1 milioane de măști și 55.000 de combinezoane de protecție pe care le va dona în regiunea Toscana din Italia.

LVMH a anunțat că a găsit o sursă chinezească capabilă să livreze 40 de milioane de măști chirurgicale și FFP2 guvernului francez, pe parcursul a 4 săptămâni, iar alte grupuri de cosmetice precum LOreal produc deja în fabricile lor gel dezinfectant pentru mâini.

Mayhoola, grup de investiții și companie mamă a brandurilor Valentino, Balmain și Pal Zilieri, s-a alăturat și ea luptei împotriva Covid-19 cu o donație de 2 mil de euro, dorind să sprijine două proiecte legate de situația de criză prin care trece Italia în acest moment. Primul este să îmbunătățească eficiența și securitatea secției de terapie intensivă a spitalului Sacco din Milano prin donarea unei instalații de ventilație cu presiune negativă, care va optimiza munca cadrelor medicale în lupta lor cu coronavirus. Al doilea va ajuta Departamentul pentru Protecție Civilă a Italiei care se ocupă cu predicția, prevenirea și gestionarea evenimentelor de urgență.

sursa: www.elle.ro

Ministerul Educației: Orele la distanță pentru elevi și studenți, suspendate până la data de 3 aprilie
Articolul anterior
OMS atenţionează: mituri şi informații eronate despre Coronavirus
Articolul următor
Alte articole interesante