Articolele de mobilă fabricate în Moldova vor fi exportate în România într-o cantitate mult mai mare

Articolele de mobilă fabricate în Republica Moldova vor fi exportate pe piața română într-o cantitate mult mai mare, datorită programului Export Mission inițiat de Agenția de Investiții.

În cadrul acestui program producătorii moldoveni au discutat ofertele de parteneriat cu 15 potențiali importatori de renume de peste Prut.

Întâlnirile au avut loc în perioada 26 aprilie – 11 mai curent, iar acum reprezentanții companiilor autohtone urmează să livreze articole pentru a fi testate în țara vecină, anunță Agenția de Investiții.

România este acum în top cinci destinații de export pentru mobila moldovenească, iar motivele pentru care românii sunt interesați de această industrie autohtonă sunt rapiditatea executării comenzilor, prețurile accesibile la articolele de mobilă și calitatea înaltă a acestora.

În cadrul programului Export Mission, au fost organizate peste 81 de întâlniri online cu reprezentanții a 15 companii din România.

Producătorii moldoveni și-au prezentat ofertele și produsele, adaptate la cererea de piață din România, reușind astfel să atragă interesul importatorilor români.Publicitate

„Am stabilit câteva contacte cu companii prestigioase din România care au rămas interesați de articolele de mobilă fabricate de noi. Acum realizăm o comandă pentru una dintre companiile din cadrul misiunii, pe care urmează să o livrăm în aceste zile.

Misiunea de Export ne-a oferit posibilitatea să stabilim legături cu importatorii și să ne conformăm cerințelor lor pentru a fi atractivi ca parteneri de export”, susține Tudor Tutunaru, directorul unei companii autohtone de mobilă care își exportă produsele în România și Franța.

„Suntem conștienți de dificultățile economice actuale prezente în multe sectoare economice și acest lucru însemna că trebuie să devenim mai proactivi și mai pregătiți să ne ajustăm la noile realități atât prin reconceptualizarea strategiilor de marketing și promovare, cât și prin sporirea capacității de conectare la eCommerce și utilizarea platformelor online. 

Programul Export Mission vine în întâmpinarea exportatorilor, oferind oportunitatea de a spori și diversifica exporturile din sectoarele cheie ale Republicii Moldova pe piețele europene, prin intermediul identificării partenerilor relevanți și a stabili contracte de livrări de export.

Potrivit Biroului Național de Statistică, exportul de produse în anul precedent a scăzut cu 11,5%, astfel pentru a-ți mări volumul de export, producătorii autohtoni au nevoie de platforme sigure prin care să stabilească legături cu potențialii importatori”, afirmă Rodica Verbeniuc, șefa Agenției de Investiții de la Chișinău.

Republica Moldova are în prezent aproape 400 de producători activi în industria mobilă și angajează în acest sector peste 5.300 de persoane.

În top cinci destinații de export a mobilei din Moldova sunt Germania, România, Polonia, Cehia și Olanda.

sursa: www.ziarulnational.md

O tânără a leșinat într-un troleibuz din Capitală. Nicio persoană nu a vrut să cedeze locul
Articolul anterior
1000 de euro pentru răspunsuri șoptite în cască la examenul auto. 8 persoane, reținute de SIS
Articolul următor
Alte articole interesante