Artista Ionela Prodan s-a stins din viață!

Artista de muzică populară din România, Ionela Prodan a pierdut lupta cu o suferință grea. Ea s-a stins din viață astăzi, la vârsta de 70 de ani, din cauza cancerului la pancreas.

separator

Fiica artistei, Anamaria Prodan, a publicat un mesaj de adio pe pagina sa de facebook:

„TU NU AI MURIT! SI NU O VEI FACE VREODATĂ ! TU AI FOST ȘI VEI RĂMÂNE FORȚA VIEȚII MELE!!!TU EȘTI ICOANA VIEȚII MELE! ȘTIU CA ACOLO UNDE AI PLECAT, VEI CONDUCE CORUL ÎNGERILOR IAR VOCEA TA VA RĂSUNA MULT MAI TARE ȘI MAI FRUMOS IN TOT RAIUL ȘI IN INIMA MEA! DRUM BUN IUBIREA VIEȚII MELE!

Când viața greu te va ncerca
Și n suflet teama ți va ploua
Prieten drag, tu nu uita …
Speranța moare ultima !

Nu te lasă încovoiat
De drumul greu, întortocheat
Ce soarta ți l așterne n fata
Nu i fa pe plac la șugubeață !

Ridica fruntea către cer
Doar DUMNEZEU nu i efemer
In rest toate sunt trecătoare
Pe a omului vieții cărare!

Om ireprosabil, om pur si minunat, om bun si simplu, om incarcat de daruri. Minune de la Dumnezeu! Ai fost un artist emerit, un om fara egal, de o bunatate si o simplitate incredibila. Ai sadit in inimile romanilor clipe de neuitat si i-ai bucurat ani de zile cu vocea ta inegalabila. Ai avut un har nepereche si ai reusit, astfel, sa faci o intreaga lume sa te iubeasca si sa te respecte. Pentru noi ai fost cea mai buna mama, pentru poporul roman ai fost bun national! In inimile oamenilor, pe care i-ai iubit si bucurat cu vocea ta, nu vei muri niciodata! Ai fost, esti si vei ramane ingerul nostru pazitor! Te iubim si te vom iubi mereu! Mama noastra, artistul preferat al dumneavoastra! Putem plange, stiind ca a plecat, sau putem zambi, stiind ca a trait cu adevarat!”, a postat Anamaria Prodan despre Ionela Prodan pe Facebook.

Vameșii au ridicat un lot comercial de încălzitoare automatizate pentru vehicule

Un lot comercial de încălzitoare automatizate pentru vehicule, transportate în lipsa actelor de proveniență legală, a fost depistat de Echipele Mobile ale Serviciului Vamal.

Cazul a fost înregistrat la 26 noiembrie, în apropiere de satul Grigoreuca.

Controlului vamal în linia a doua a fost supusă unitatea de transport de model Volkswagen Golf, condusă de un bărbat din Republica Moldova, în vârstă de 29 de ani.

În rezultatul controlului, a fost depistat un lot comercial de încălzitoare automatizate pentru vehicule, transportate în lipsa actelor de proveniență legală.

Blocaje la frontieră: Mii de ucraineni fug de beznă, frig și război

Rămași în beznă, în frig și sub amenințarea permanentă a bombelor lui Putin, ucrainenii încep din nou să plece către țările vecine. Numărul celor care vin în România crește de la o zi la alta.

Blocaje la frontieră: Mii de ucraineni fug de beznă, frig și război

În numai 24 de ore au intrat în țară aproape 8.300 de ucraineni, în condițiile în care trecerea frontierei e dificilă. Sistemele de la vamă sunt deseori blocate de pene de curent. Din același motiv, pe sensul de ieșire sunt cozi kilometrice de TIR-uri care așteaptă să treacă de controlul vamal, transmite Digi24.ro

Coloana de TIR-uri se întinde pe mai mult de 3 kilometri, la Isaccea, în județul Tulcea. Oficial, poliția de frontieră anunță un timp de așteptare de 90 de minute. Unii șoferi spun însă că stau de câteva zile.

Reporter: De câte zile stați?

Șofer: Șase! Cinci și mai stau încă una.

Bacurile care duc peste Dunăre camioane se întorc din Ucraina pline cu refugiați. Oamenii pleacă speriați de perspectiva de a petrece o iarnă în frig, fără lumină și apă în locuințe.

Tatiana: E o problemă mare! Nu avem curent de două zile. Nu avem curent, nu avem apă. 

Reporter: Unde mergi?

Tatiana: Tulcea.

Reporter: Vrei să stai acolo?

Tatiana: Da!

Alexandra: „Am avut curent doar patru ore în ultimele două zile. Am un bebeluș de 9 luni și am luat-o pe mama, pe bebeluș și mergem în Bulgaria. Fără curent, fără apă și o casă foarte rece. Este foarte dificil să cumpăr un generator”.

Andrei Ene, purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă Constanța: „În ultimele 24 de ore au intrat prin PTF Isaccea, în România, aproximativ 180 de vehicule cu 830 de pers. Și au ieșit aproximativ 740 de persoane folosind 210 autovehicule”.

La Siret, în județul Suceava, timpul de așteptare la ieșirea din țară, pentru camioane, anunțat de Poliția de Frontieră este de peste 300 de minute. Cel mai mult așteaptă șoferii camioanelor care ajung la Giugiulești, la granița cu Republica Moldova. Acolo, timpul a ajuns la 600 de minute.

Ucrainenii se pregătesc de o iarnă cumplită: dorm îmbrăcați, își fac rezerve de hrană și stau la lumânare. „Va veni neapărat primăvara”

Ucraineii s-au obișnuit deja cu frigul, lipsa curentului electric și a apei. Cu toții se pregătesc acum pentru cea mai grea iarnă din Ucraina.

Autoritățile, mediul de afaceri și cetățenii ucraineni se pregătesc, atât fizic, cât și mental, pentru o iarnă foarte grea, potrivit Obozrevatel.

Proprietara unui magazin alimentar din Dinpro, un oraș situat pe râul Nipru a cumpărat lanterne pe care le aprinde atunci când este o pană de curent. Majoritatea produselor sunt achitate cash, pentru că fără energie electrică nu se mai poate plăti cu cardul.

„Funcționăm în continuare, chiar dacă nu avem deseori curent electric. nu punem prea multe produse în frigidere. Noi nu vom închide magazinul până când avem ce vinde”, povestește Irina, proprietara magazinului.

Ucrainenii fac afaceri în beznă

Mediul de afaceri din Ucraina s-a adaptat și el la noile condiții. Ca să reziste fără energie electrică, unii antreprenori au cumpărat generatoare, iar alții sunt gata să lucreze fără lumină.

Cu cât afacerea este mai mare cu atât proprietarilor le este mai greu să asigure o funcționare autonomă. Un generator mic nu este suficient pentru industrie, acesta fiind util pentru funcționarea unui frigider sau a unui aparat de cafea.

Doar 50 dintre cele 300 de supermarketuri ale rețelei ucrainene „Silpo” au generatoare, urmând să mai fie achiziționate pentru încă 5o de magazine.

„În orașele mari intenționăm să menținem funcțional măcar un singur supermarket într-un sector urban”, au declarat reprezentanții companiei.

Ucrainenii au creat o cerere mare de generatoare de curent electric. Din cauza numeroaselor comenzi, producătorii nu reușesc să livreze foarte repede. Cu toții se pregătesc de o perioadă lungă fără energie electrică. Chiar dacă magazinele funcționează și în aceste condiții, numărul lor este redus, ceea ce înseamnă că vor crește cozile la cumpărături.

Banca Națională a Ucraineii are un plan pentru situația în care sistemul electric ucrainean va cădea într-un colaps. Vor fi deschise 1.035 de secții ale băncilor, unde vor funcționa bancomate și vor putea fi achitate facturi prin virament. În aceste secții va crește numărul bancomatelor, pentru că celelalte nu vor mai funcționa fără curent.

O hartă cu aceste filiale a fost făcută publică, iar specialiștii sunt pregătiți pentru o situație de panică în rândul ucrainenilor, care vor căuta să-și lichideze conturile.

Ucraineii fac rezerve de hrană și apă

Experții îi îndeamnă pe cetățeni să facă rezerve de grană și apă. Maksim Bileavski îi roagă pe ucrainenii care vor avea curent electric să fie cumpătați.

„Dacă aveți posibilitatea să cumpărați un aparat de radio, să o faceți. Este important să rămâneți conectat la spațiul informațional. Locuitorii de la blocuri ar fi bine să se organizeze, să strângă bani și să cumpere un generator de curent”,spune Maksim Bileavski, expert principal al Programelor Energetice ale Centrului „Razumkov”.

Ucraina are în jur de 4.000 de puncte de refugiu de unde locuitorii pot obține apă sau curent, pot veni să se încălzească sau să își încarce telefoanele. Pentru a face față frigului, sunt rugați să caute haine cât mai călduroase și să doarmă în camere mai mici.

„În pofida acestor probleme, după cea mai grea iarnă din istoria Ucrainei va veni neapărat primăvara, iar obiectivele de infrastructură vor fi renovate. Este important să învingem agresorul care încearcă prin metode teroriste să distrugă spiritul și rezistența ucrainenilor”, scriu jurnaliștii ucraineni.

sursa

Video. Casa unei femei din raionul Rîșcani a luat foc de la o lumânare aprinsă
Articolul anterior
,,Vernisajul Vinului” – un număr record de companii vinicole vor participa la ediția de primăvară a evenimentului dedicat ,,Vinului Moldovei”!
Articolul următor