Artiști notorii din țara noastră, concediați prin SMS-uri de la ,,Teatrul de Operă și Balet”

Săptămâna trecută o decizie fără precedent a fost luată de conducerea Teatrului de Operă și Balet ,,Maria Bieșu” din Chișinău, în urma căreia circa 40 de angajați ai instituției, printre care artiști notorii din țara noastră, au fost demiși. Persoanele publice au fost anunțate că nu mai activează în cadrul instituției printr-un SMS sau mesaje trimise pe messenger.

separator
Cei de la Ministerul Educației Culturii și Cercetării au declarat că instituția s-a autosesizat pe acest caz.

Marele tenor al Operei Naționale, Mihai Munteanu, a precizat că directorul teatrului l-a anunțat personal că nu-i prelungește contractul. În acest sens, artistul a declarat că nici nu dorește să fie restabilit în funcție.

„Eu nici nu m-am interesat cînd expiră termenul de contract. Directorul a trecut toată lumea la contract, fără să anunțe pe cineva despre acest fapt. Și trece un an, și el nu prelungește contractul. Se făcea tot incognito. Nimeni nu știau câți bani se înscriau în contabilitate pentru că noi îi primeam pe card”, a declarat Mihai Munteanu, pentru tv8.md.

Alți artiști cărora li s-a refuzat prelungirea contractului de muncă sunt Nicolae Busuioc, Vladimir Zaclicovschi, Dragoș Vladimir, Olga Busuioc și Mariana Bulicanu, dirijorul Dumitru Carciumaru.,,Nici macar nu am fost anunțată printr-un anunț oficial. A fost un mesaj dat pe messenger. Era scris:

,,Te invitam sa vii la sectia de cadre a teatrului pentru a revizui contractul’’, a afirmat solista Mariana Bulicanu, la emisiunea O seară perfectă.

Directorul general al Teatrului ar fi deranjat de faptul că artiștii prestează servicii și pentru alte insituții. Dirijorul Dumitru Carciumaru afirmă ca aceasta este o practica internațională, iar angajatorul lor ar fi indignat dintr-un alt motiv.

Interpreta Victoria Lungu oferă casa părintească unei familii numeroase care are nevoie de o locuință
Articolul anterior
Lenuța Burghilă a lansat o piesă nouă, cu videoclip filmat în Los Angeles!
Articolul următor
Alte articole interesante