Video! Artiștii Maria Arpenti și Petru Pogor ne cuceresc cu o piesă impresionantă despre dragoste și fericire!

Maria Arpenti, vocalistă a Capelei Corale Doina a Filarmonicii Naționale ”Serghei Lunchevici”, și soțul său, Petru Pogor, interpret și muzician, ne surprind în duet cu o superbă piesă ce cântă dragostea, un sentiment atât de înălțător pe care adesea îl înstrăinăm, dar greșim făcând acest lucru. E atât de frumos să asculți două voci care, prin mesajul lor puternic, îndeamnă oamenii spre iubire, respect și fericire. Piesa se numește ,,În ochii dragostei” și este de fapt o dedicație din partea artiștilor pentru toți oamenii care merită să-și trăiască viața în armonie și să se bucure de clipele senine ce le sunt oferite ca un dar.

separator

„…Iar în ochii dragostei
Se iubesc, fără temei,
Oameni mari: bărbați, femei,
Mai frumoși ca niște zei…”

,,Această piesă parcă a simțit că va urma ceva care ne va schimba aproape în totalitate. Încă din luna februarie am convenit împreună cu Marian Stârcea și Radmila Popovici să aducem la viață un cântec cu o tentă socială.

Era prea multă dezbinare, prea multă răutate în lume, durere, frică și desfrâu. Ne-am dorit să venim cu îndemn la umanitate. Așa a fost concepută piesa, era gata pe hârtie încă din luna martie, înainte de pandemie. Ne doream un videoclip amplu cu mult manifest social, dar uite că pandemia, chiar și în această privință, ne-a arătat calea spre valori, de la o gândire globală am ajuns la o transpunere intimă, personală. Și asta s-a întâmplat, probabil pentru că ne doream de mult timp un duet și iată că a încolțit ideea noastră”, a declarat Maria Arpenti pentru Unica.md.

Și urmăritorii virtuali au rămas impresionați de noul duet al artiștilor:

,,Bravo vouă! Felicitări! Aștept cu nerăbdare următorul videoclip”

,,Foarte fain proiectul, suuper! Să mai faceți duete, v-a ieșit bine!”

,,Foarte frumoși, mult succes!!!”

,,Frumoasă melodia, frumoși și voi”, sunt câteva dintre comentariile admiratorilor virtuali.

Versurile piesei sunt scrise de autoarea Radmila Popovici, iar muzica îi aparține compozitorului Marian Stârcea. Vizionare plăcută vă dorim!

În luna iunie a anului trecut, Maria Arpenti și Petru Pogor au devenit pentru prima oară părinții unei fetițe.

Alertă cu bombă la turnul de televiziune Ostankino din Moscova

Mai multe persoane au fost evacuate luni seara din turnul de televiziune Ostankino din Moscova, în urma unei alerte cu bombă.  

turnul ostankino

Oamenii au fost evacuaţi din turnul de televiziune Ostankino din Moscova în urma unui apel cu bombă, a declarat luni pentru TASS un purtător de cuvânt al serviciilor de urgenţă, potrivit News.

„Toţi vizitatorii turnului Ostankino au fost evacuaţi din motive de securitate”. a afirmat purtătorul de cuvânt.

Poliţia intervine la faţa locului, inclusiv specialişti cu câini. 

Turnul de Radio și Televiziune are 540 de metri înălțime și este una dintre clădirile reprezentative ale Moscovei.  

Valentina Nafornița a fost cerută în căsătorie! Unde a avut loc marele eveniment și cum a fost surprinsă soprana de iubitul ei

Valentina Nafornița trece printr-o perioadă minunată pe plan personal. Soprana a fost cerută în căsătorie de iubitul ei, dirijorul și compozitorul Cristian Spătaru. Evenimentul a avut loc în Grecia, acolo unde își petrec vacanța cei doi îndrăgostiți.

Efectul „Naforniţă” – Q Magazine

Încântată și emoționată, artista a făcut publică vestea prin intermediul unor imagini în care apare zâmbind, în timp ce iubitul i-a oferit inelul și un frumos buchet de flori. ,,O seară pe care să nu o uiți niciodată”, a scris soprana în dreptul imaginilor.

mamaplus
mamaplus

Valentina Nafornița și Cristian Spătaru trăiesc o frumoasă poveste de dragoste. Emoțiile sunt mult mai intense, deoarece în curând cei doi urmează să devină părinți.

Soprana Valentina Nafornița este însărcinată (Foto) - VIP Magazin
Valentina Nafornita: one evening at Rodolfinum – OPERAFASHION

Felicitări și casă de piatră artiștilor îndrăgiți!

La Soroca a fost dezvelit un bust în memoria scriitorului Dumitru Matcovschi

Un bust în amintirea regretatului poet Dumitru Matcovschi a fost inaugurat în Parcul „Mihai Eminescu” din municipiul Soroca.

La Soroca a fost dezvelit un bust în memoria lui Dumitru MatcovschiFoto: Vadim Șterbate

Instalată de curând, sculptura a fost sfințită de către un sobor de preoți, iar elevii de la liceele din oraș au adus omagii marelui scriitor. Ei au recitat poezii și au prezentat scenete din dramaturgia lui Matcovschi, transmite moldova1.md.

Poetul Dumitru Matcovschi își trage rădăcinile din fostul județ Soroca. De aceea, sorocenii au considerat necesar ca pe aleea din parcul scriitorilor să fie instalat un bust al poetului. Lucrarea artistică a fost realizată de către o echipă de sculptori, selectată de Ministerul Culturii.

Sculptorul Victor Macovei a spus că bustul este turnat din bronz, iar postamentul din piatră de Cosăuți.

„Patru luni a durat modelul în lut, apoi transpunerea în bronz și montarea pe loc”, relatează autorul sculpturii.

În semn de recunoștință, tinerii au adus omagii marelui scriitor, recitându-i poeziile și interpretând cântece pe versurile sale.

VOX: „A revenit aici, la Soroca, în centrul județean marele poet Dumitru Marcovschi, cel care a fost pentru noi model de curaj, de spiritualitate, de patriotism și rămâne așa și astăzi.”;

„Îi multumim pentru moștenirea pe care ne-a lăsat-o în mii de biblioteci din țară, în instituții școlare. Să-i promovăm și să-i cinstim opera, să-l avem alături mereu.”

La eveniment au fost prezenți locuitori ai raionului, Consulul general al României la Bălți și familia poetului.

Petrișor Dumitrescu, consulul general al României în Republica Moldova, a declarat că acțiunea la care asistă e un gest de eternizare a memoriei unei mari personalități a neamului.

„E un răspuns pentru ceea ce ne-au lăsat generațiile anterioare. E un raspuns la păstrarea vie a amintirii marilor scriitori ai neamului românesc și reprezintă o mărturie pentru generațiile viitoare cu privire la tot ce facem noi pentru binele lor.”

Familia lui Dumitru Matcovschi a fost reprezentată de ginerele său, Leonid Smolnițchi, care a îndemnat la lectura moștenirii lăsate de poet.

„Ne bucură faptul că se mai găsește lume care nu uită de marele poet Matcovschi și să știți că Matcovschi zicea: când mă voi duce, de-acum mai puțină atenție, mai mult citiți ceea ce am scris. Este un exemplu și vor fi multe, multe generații în viitor.”

Pentru bustul scriitorului, din bugetul raionului Soroca au fost alocați cca 300.000 de lei.

Un nou simptom al infecției cu coronavirus a fost descoperit de cercetători
Articolul anterior
Briceni: O femeie și-a găsit copilul de 12 ani, spânzurat în șopronul gospodăriei
Articolul următor