Artistul în vârstă de 37 de ani, care lupta cu Covid-19, a decedat

Zilele trecute, prietenii și fanii artistului au făcut apel la oamenii care s-au confruntat cu virusul și s-au vindecat, pentru a dona plasmă. Astăzi, aflăm că Silviu Huțanu, membrul formației SoundCheck Band, din Iași, a pierdut lupta cu Covid-19. Bărbatul avea 37 de ani și nu suferea de boli grave. Acesta era căsătorit și avea un copil.

separator

Artistul şi-a dat ultima suflare la secţia de Terapie Intensivă a Spitalului de Neurochirurgie din Iaşi.

Apropiaţii tânărului spun că acesta nu avea alte boli grave, nimeni nu s-ar fi aşteptat ca organismul artistului să fie atât de repede răpus de infecţia cu noul coronavirus, transmite adevarul.ro.

Silviu Huţanu, membru al formaţiei SoundCheck Band, şi-a dat ultima suflare joi, 29 octombrie.

Tânărul fusese diagnosticat cu COVID-19 în urmă cu două săptămâni şi era internat la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi.

Apropiaţii artistului spun că acesta nu avea alte boli grave, excepţie făcând o hipertensiune pe care o ţinea sub control.

Alex Huţanu, fratele lui Silviu, spune că primele simptome au debutat în zilele de 10-11 octombrie. Luni, 12 octombrie, a mers la Institutul Regional de Oncologie din Iaşi pentru a-şi face testul PCR, testul de depistare a infecţiei cu COVID-19.

Pe data de 13, după ce rezultatul testului a ieşit pozitiv, a fost internat la Spitalul „Căi Ferate” din Iaşi.

Pentru că starea lui s-a înrăutăţit şi avea nevoie de mai mult suport de oxigen, medicii au decis să-l transfere la secţia de Terapie Intensivă de la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi, acolo unde şi-a dat ultima suflare.

Pe reţelele de socializare au fost publicate mai multe mesaje emoţionante în memoria artistului Silviu Huţanu.

„Cu lacrimi în ochi scriu aceste rânduri. Încă îmi este greu să cred ca acest nenorocit de virus te-a răpus. Ai fost mereu plin de viaţă şi m-ai îndrumat tot timpul spre bine.

Cuvintele sunt de prisos. Dumnezeu să te aibă in pază şi să te ţină lângă El. Drum lin bun prieten! Nu te vom uita niciodată Silviu Huţanu!”, se arată într-unul dintre mesaje.

Cum și-a găsit BMW-ul o șoferiță care și-a lăsat mașina la spălătorie

Și-a lăsat BMW-ul la spălătorie și, în loc să îl vadă curat-lună, l-a găsit avariat și abandonat. O femeie s-a plâns la poliție după s-a pomenit fără automobil. În scurt timp, oamenii legii au identificat făptașul care s-a dovedit a fi chiar angajatul spălătoriei, un tânăr de 23 de ani, care a fost reținut, scrie tv8.md.

Cazul s-a întâmplat acum trei zile în Capitală. Potrivit poliției, proprietara automobilului a lăsat mașina la o spălătorie de pe strada Grenoble, iar când s-a întors să o ia – nici vorbă de mașină. Așa că i-a alertat pe polițiști.

Oamenii legii au depistat BMW-ul avariat la ieșire din Capitală, boțit și fără roți. Totodată, poliția a identificat și suspectul care s-a dovedit a fi chiar cel care trebuia să o spele.

În loc să se apuce de treabă, a decis mai întâi să dea o tură, așa că a luat calea spre Ialoveni. Călătoria nu a durat mult: individul a pierdut controlul volanului într-o cotitură și s-a lovit de un parapet. Ulterior, a abandonat mașina avariată. 

Suspectul a fost reținut pentru 72 de ore și este cercetat penal pentru furt de automobil. 

Unde vor fi târguri cu produse autohtone în acest weekend, în Capitală

Primăria municipiului Chișinău informează că în weekend-ul: 08-09 iulie 2023, în sectoarele capitalei vor fi desfășurate diverse iarmaroace și târguri cu produse și mărfuri autohtone. Acțiunile au drept scop susținerea producătorilor locali și asigurarea locuitorilor capitalei cu mărfuri agricole de sezon.

În sectorul Buiucani, pe teritoriul adiacent edificiului „Kentford”, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 202, pe 08 iulie 2023 – târgul „EcoLocal”, cu produse alimentare și nealimentare autohtone, organizat de Asociația Consumatorilor și Producătorilor Eco și Artizanali.

În același sector, în Parcul „Alunelul”, Calea Ieșilor, 11/4, va avea loc Târgul producătorilor autohtoni „Cămara Fest”, în colaborare cu AO „Eurocivis”.

În sectorul Râșcani, pe bd. Moscova, 21, vizavi de str. M. Basarab, 6 și str. Calea Orheiului 109/2  – Târg cu fructe, legume și produse apicole.

În același sector, pe str. Miron Costin, 13/1 (lângă scuar) – Târgul cu tradiție al producătorilor autohtoni „Delicii din natură    ”, organizat în colaborare cu AO „Perspectiva”.

Pe strada Pietonală Eugen Doga, în zilele de 7, 8 și 9 iulie 2023 – Festivalul Street Food&Wine. 

În sectorul Centru, pe str. Ismail, 94, colț cu str. D. Cantemir – Târg al producătorilor autohtoni cu fructe și legume.

În sectorul Botanica, în Parcul „Valea Trandafirilor” – Târg artizanal și de articole hand-made.

În același sector, pe șos. Muncești, 598, bd. Traian, 22, bd. Cuza-Vodă, 30/1, str. Hristo Botev 29, str. Trandafirilor, 15/2, șos. Muncești, 170 – Târg cu produse agricole.

Troleibuzul turistic din Capitală va avea un traseu actualizat

Primăria Municipiului Chișinău informează că din 8 iulie 2023, Troleibuzul Turistic Chișinău Sightseeing revine la pe străzile orașului, cu un traseu actualizat.

Astfel, circulația troleibuzului nominalizat va fi organizată în fiecare weekend, începând din sâmbăta curentă, după cum urmează:

Rută ora 12:00 – audioghid în limba rusă;

Rută ora 14:00 – audioghid în limba engleză;

Rută ora 16:00 – audioghid în limba română.

Startul rutei: Porțile Sfinte (Arcul de Triumf) și finalul – Primăria Municipiului Chișinău.

Capacitatea de îmbarcare în Troleibuzul Turistic va fi permisă în limita a 22 de persoane așezate pe scaune. Prețul pentru o călătorie constituie 30 de lei.

Relansarea Troleibuzului Turistic – Chișinău Sightseeing are drept scop promovarea obiectivelor turistice importante din capitala țării, îndemnând astfel locuitorii și oaspeții capitalei să cunoască și să descopere istoria orașului, a străzilor și a personalităților care au marcat evoluția neamului nostru.

Vă îndemnăm să profitați de ocazia de a explora Chișinăul într-un mod unic, prin intermediul Troleibuzului Turistic.

Primul fashion cafe din țară s-a deschis în inima Capitalei: la casa de modă Nikita Rinadi shopping-ul devine plăcut și relaxant!
Articolul anterior
Se împlinesc 28 de ani de la trecerea în eternitate a artiștilor Doina și Ion Aldea-Teodorovici
Articolul următor