Artistului Iurie Sadovnic i s-a propus să cânte melodia ,,Cât trăim pe acest pământ”, chiar de Ziua Medicilor

Colegilor de breaslă nu le vine să creadă că marele artist Iurie Sadovnic nu mai este printre noi. Aceștia își amintesc ultimele discuții cu interpretul.

Artiştii au transmis mesaje de condoleanţe familiei. Regizoarea Lidia Panfil, care îl cunoaşte pe Iurie Sadovnic încă de pe băncile facultăţii, spune că a discutat acum câteva zile cu regretatul artist. Ea susţine că interpretul era slăbit şi i-a spus că nu se simte foarte bine, transmite publika.md.

„Am vorbit despre un concert, care urmează să se întâmple, dedicat zilelor lucrătorului medical. L-am rugat să cânte „Cât trăim pe acest pământ”. Mi-a spus că nu se simte foarte bine”, a declarat Lidia Panfil.

Şi interpretul Gheorghe Ţopa îşi aminteşte de cel care i-a ghidat primii paşi în cariera sa muzicală: „Ultima dată ne-am văzut la un Revelion, în urmă cu vreo trei ani, şi-am făcut fotografii ca niciodată. Regret, îi suna vocea şi până în zilele astea, cânta mereu, a avut o manieră irepetabilă, nu ştiu dacă am mai avut aşa artişti puternici, cum cântă şi cum depune suflet.”

Eugen Doga -a spus cu vocea tremurândă că îşi aminteşte de o discuţie recentă pe care a avut-o cu regretatul Iurie Sadovnic. Compozitorul i-a propus o colaborare, însă acesta a refuzat-o pe motiv că ar avea probleme de sănătate.

„Cred că climatul psihologic l-a impus să-și sfârşească zilele. Recent, am vrut să-i propun o melodie să cânte, dar nu ştiu ce boală avea, se simţea prost, nu ne-a spus niciodată exact ce are”, a declarat maestrul Doga.

Corneliu Botgros, care îl cunoaşte pe Iurie Sadovnic de la cinci ani, a primit această veste ca un trăsnet: „Indiferent de motivele pe care le-a avut el va rămâne în memoria noastră ca un mare artist a neamului.

Vreo zece ani, numele lui Sadovnic nu prea s-a auzit în scenele noastre din Moldova, probabil din acest motiv. Un artist fără scenă nu prea se descurcă, nu poate trăi în viaţă”.

Președinta Maia Sandu, mesaj în memoria artistului Iurie Sadovnic
Articolul anterior
Doliu la ASEM. S-a stins din viață un profesor universitar
Articolul următor
Alte articole interesante