Asistentă medicală din Chișinău: ,,Virusul bântuie la noi de prin februarie, am avut simptome. Ne-am dat seama că ar putea să fie coronavirus”

O asistentă medicală de la Institutul de Oncologie a vorbit, sub protecția anonimatului, despre situația și starea de spirit din instituția în care activează. Ea spune că majoritatea personalului medical din secția în care lucrează ar fi fost sau ar fi și în prezent infectați cu coronavirusul de tip nou.

separator
”Noi, toți, am trecut sau trecem prin asta. Unii ne-am imbolnavit încă de prin februarie, când am avut pacienți care au venit din Italia. Am cerut să fim testați, dar superiorii nu îndrăznesc să intervină mai sus pentru asta. Cred că se tem că nu vor avea cu cine să lucreze sau li se interzice să facă asta”, spune asistenta medicală, pentru anticoruptie.md.

„Am avut prin februarie pacienți veniți din Italia, ei nu au spus când au revenit sau că au fost acolo la tratament, noi nu aveam de unde să știm. Când am început să avem simptome, ne-am dat seama că ar putea să fie coronavirus, pentru că aveam dificultate în respirație, febră, unii dintre colegi au pierdut mirosul. Ne-am tratat cu antivirale, ne-am făcut picurători cu vitamina C și am încercat să luăm măsurile de protecție ca să nu infectăm pacienții. Și continuăm să lucrăm. Dacă stăm acasă, nu are cine să lucreze. Chiar și așa un lucrător medical face munca pentru trei”, povestește asistenta medicală.

„Noi presupunem că 80 la sută din lucrătorii medicali ar fi infectați, mai ales cei care contactează direct cu pacienții. Cei din străinătate, când vin în Moldova, se ocupă în primul rând de sănătate, că aici serviciile sunt mult mai ieftine”.

Autoritățile au anunțat, luni, că 240 cadre medicale sunt confirmate pozitiv la coronavirus.

Starea s-a agravat. Premierul britanic Boris Johnson, ventilat mecanic la terapie intensivă
Articolul anterior
6 aprilie: (+) 101 cazuri noi de Covid-19, în Moldova. Bilanțul total: 965
Articolul următor
Alte articole interesante