Asociația Internațională a Federațiilor de Atletism le interzice atletelor transgender să concureze în probele feminine

Asociația Internațională a Federațiilor de Atletism a interzis atletelor transgender să concureze în competițiile internaționale la categoria „feminin”.

Olympic history: Women's 800m - AW

Președintele forului, Lord Coe, a declarat că, începând cu 31 martie, niciunui atlet transgender care la pubertate avea sex masculin, iar ulterior a făcut tranziția către cel feminin, nu i se va mai permite să concureze în competițiile internaționale la categoria „feminin”, scrie BBC și Sky News.

Asociația Internațională a Federațiilor de Atletism va înființa un grup de lucru pentru a efectua cercetări suplimentare cu privire la criteriile de eligibilitate în ceea ce privește persoanele transgender.

„Nu spunem că măsura va fi pentru totdeauna”, a mai adăugat Coe.

Conform regulilor anterioare, Asociația Internațională a Federațiilor de Atletism le cerea femeilor transgender să își reducă cantitatea de testosteron din sânge la maximum 5nmol/L și să rămână sub acest prag în mod continuu pentru o perioadă de 12 luni înainte de a concura la categoria „feminin”.

Lord Coe a adăugat că decizia a fost „ghidată de principiul primordial care este acela de a proteja categoria feminin”.

El a mai precizat că, în prezent, nu există sportivi transgenderi care să concureze la nivel internațional în acest sport.

Consiliul Mondial de Atletism a votat, de asemenea, reducerea cantității de testosteron din sânge permisă pentru sportivii cu diferențe de dezvoltare sexuală (DSD), cum ar fi sud-africana Caster Semenya.

Atleții cu DSD vor trebui să își reducă nivelul de testosteron în sânge sub 2,5 nanomoli pe litru, față de cinci, și trebuie să rămână sub acest prag timp de doi ani pentru a putea concura la nivel internațional la categoria feminină în orice probă de atletism.

Conform reglementărilor anterioare, atleții cu DSD erau restricționați doar în probele cuprinse între 400 m și o milă.

Vor fi introduse prevederi provizorii pentru atleții DSD care concurează deja în competiții care nu erau restricționate anterior, cerându-le să își suprime nivelul de testosteron sub 2,5nmol/L timp de cel puțin șase luni înainte de a li se permite să concureze din nou.

„Deciziile sunt întotdeauna dificile atunci când implică nevoi și drepturi conflictuale între diferite grupuri, dar noi continuăm să considerăm că trebuie să menținem echitatea pentru atletele feminine mai presus de orice alte considerente”, a declarat Lord Coe.

„Vom fi ghidați în acest sens de știința din jurul performanței fizice și a avantajului masculin, care se va dezvolta în mod inevitabil în următorii ani. Pe măsură ce vor fi disponibile mai multe dovezi, ne vom revizui poziția, dar credem că integritatea categoriei feminine în atletism este primordială”, a mai precizat acesta.

Decizia a fost salutată de înotătoarea olimpică Sharron Davies, care a scris pe Twitter că regulile privind categoria „feminin” ar trebui să fie extinse pentru a le include și pe cele care concurează la nivel școlar.

sursa

Medvedev propune „împărțirea liniștită” a Ucrainei pentru a fi ,,evitat un război nuclear”

Un nou război mondial este probabil, însă el nu este inevitabil, a declarat marţi vicepreşedintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, care a subliniat că o „împărţire liniştită” a Ucrainei este „mai bună” decât un război mondial şi a invocat în context „aspiraţii” în acest sens ale Poloniei, Ungariei şi României, informează TASS, potrivit Agerpres.

„Lumea este bolnavă şi, foarte probabil, se află în pragul unui nou război mondial. Este el inevitabil? Nu, nu este”, a spus Medvedev, susţinând un discurs în faţa participanţilor maratonului „Ştiinţa”.

Potrivit lui Medvedev, Rusia a fost „trasă în război, prin ciocnirea a două părţi ale unui singur popor”.

În opinia lui, perspectiva unui război nuclear nu doar că există, ci este în creştere. În acest context, el a calificat drept perfidie discuţiile despre agenda ecologistă, în condiţiile în care se pune problema supravieţuirii omenirii. „Încetaţi să mai suferiţi pentru că temperatura a crescut cu un grad într-un an sau într-o perioadă. (…) În opinia mea, asta este nimic faţă de perspectiva de a ne pomeni în epicentrul unei explozii cu o temperatură de 5.000 de kelvini, cu o viteză de 350 de metri pe secundă şi o presiune de 3.000 de kg pe metru pătrat, cu o radiaţie ionizantă şi impuls electromagnetic. O astfel de perspectivă există azi? Din păcate, da. Şi ea creşte în fiecare zi din motive cunoscute”, a spus Medvedev.

El a afirmat că este mai bună o „împărţire liniştită” a Ucrainei, decât statutul ei de membru în NATO sau un război mondial. „Lăcomia şi răutatea, ura, ambiţiile sunt mai puternice decât raţiunea şi gândirea sănătoasă. Polonia să-şi ia regiunile vestice ale Ucrainei, dar să spunem direct, şi Ungaria şi România visează de mai multe decenii”, a afirmat Medvedev.

Un copil s-a pierdut la Botanica

Un copil s-a pierdut la Botanica. Minorul a fost găsit de o femeie și dus la Inspectoratul de Poliție. Oamenii legii întreprind măsuri pentru a identifica părinții, scrie unimedia.info.

„Polițiștii întreprind toate măsurile pentru a identifica părinții cât și circumstanțele în care copilul a ajuns singur în stradă”, a declarat ofițera de presă a Direcției de Poliție a municipiului Chișinău, Natalia Stati pentru UNIMEDIA.

Mercedes-Benz pleacă din Rusia

Dealerul rusesc de autoturisme Avtodom a anunțat că a încheiat un acord cu Mercedes-Benz pentru a cumpăra afacerile producătorului auto german din Rusia, relatează TASS, comform Hotnews.

Mercedes-BenzFoto: SOPA Images Limited / Alamy / Alamy / Profimedia

Reprezentanții Avtodom au anunțat într-un comunicat remis presei că vor prelua acțiunile și activitățile concernului german în filialele sale din Rusia, inclusiv Mercedes-Benz Rusia (distribuitorul oficial al Mercedes în Rusia), Mercedes-Benz Manufacturing Rusia (o fabrică auto situată lângă Moscova) , Mercedes-Benz Bank Rusia”, „Mercedes-Benz Financial Services Rusia” (filiala de leasing) și Mercedes-Benz Capital Rusia (activități de leasing, factoring și asigurări auto).

Avtodom va asigura de asemenea asistența tehnică pentru mașinile Mercedes-Benz aflate în perioada de garanție în Rusia.

În ceea ce privește fabrica Mercedes din Rusia, dealerul a anunțat că intenționează să își aleagă un partener care să se ocupe de ea în viitorul apropiat.

„Suntem încântați să anunțăm finalizarea tranzacției de achiziție a activelor rusești ale Mercedes-Benz. A fost un proces lung și dificil de transfer al activelor străine către un investitor local. Acum că afacerea este încheiată, suntem încântați să anunțăm reluarea timpurie a serviciului de mașini Mercedes-Benz în Rusia și activitatea altor companii”, afirmă comunicatul remis de Avtodom presei.

Astăzi, toată lumea este îngrijorată de ce se va întâmpla cu uzina. În viitorul apropiat, vom putea numi partenerul nostru tehnologic și vom împărtăși planuri pentru reluarea producției. Cel mai important factor pentru noi este păstrarea locurilor de muncă ale angajaților”, a mai punctat acesta.

Rusia vrea ajutorul Chinei să repornească producția de la fabrica Mercedes

Serviciul de presă al Ministerului Industriei și Comerțului de la Moscova a menționat la rândul său că guvernul rus colaborează cu Avtodom în vederea găsirii unor modalități de a atrage parteneri pentru a reporni unitatea de producție a Mercedes.

La sfârșitul lunii martie a acestui an, ministrul rus al Industriei și Comerțului, Denis Manturov a declarat că nu exclude posibilitatea unui parteneriat cu companii din China pentru fosta fabrică Mercedes-Benz. De altfel, producătorii auto chinezi au început să acopere încă de anul trecut golul lăsat în Rusia de plecarea marilor branduri occidentale.

În primul trimestru al lui 2023 ruşii au cumpărat mai multe maşini chinezeşti inclusiv decât automobile Lada, cel mai popular vehicul fabricat local în Rusia.

Mercedes-Benz a anunțat înspre sfârșitul lunii octombrie a anului trecut că își va vinde afacerile din Rusia unei companii locale, după ce suspendase exporturile către țara condusă de Vladimir Putin încă din luna martie în semn de protest față de invadarea Ucrainei.

Cristiano Ronaldo a mai stabilit un record! E unic în istoria fotbalului
Articolul anterior
Copii de bani gata vindeau droguri în liceele de top din București. Șapte persoane reținute
Articolul următor