Astăzi are loc prima semifinală la Eurovision! Iată cum pot vota moldovenii stabiliți în afara țării

Pe 9 mai, începând cu 22.00 (ORA MD) are loc prima semifinală Eurovision 2023, una în care participă și reprezentantul țării noastre Pasha Parfeni.

Pe 9 mai pot vota prin apel și sms DOAR cei din Germania, Franța, Italia – ca țări fondatoare Eurovision dar și cei din țările participante în prima semifinală.

De asemenea, pot vota spectatorii din țările care nu participă deloc la Eurovision, de ex Canada și SUA. Dar pentru aceasta va trebui să descărcați Eurovision app pe telefon:

Aici pt IOS: https://apps.apple.com/…/eurovision-song…/id625994547

Aici pt Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=de.digame.esc

Pentru a viziona LIVE Eurovision: https://youtube.com/@EurovisionSongContest

Ar putea fi o imagine cu 1 persoană şi text care spune „MOLDOVA SPONSORI Moldtelecom maib VOTE NR 10 PASHA PARFENI 果第 SERBIA SMS 1557 WITH THE KEYWORD 10 SOARELE Ș™I LUNA”
Ar putea fi o imagine cu 2 persoane şi text care spune „MOLDOVA SPONSORI Moldtelecom maib VOTE NR 10 PASHA PARFENI NORTH AMERICA DOWNLOAD AND VOTE THROUGH EUROVISION APP SOARELE ÈI LUNA”
Ar putea fi o imagine cu text care spune „MOLDOVA SPONSORI Moldtelecom maib VOTE NR 10 PASHA PARFENI MALTA SMS 506157 10 SOARELE Ș™I LUNA”
Ar putea fi o imagine cu 5 persoane şi text care spune „MOLDOVA SPONSORI Moldtelecom maib 9 VOTER10 NR 10 PASHA PARFENI LATVIA SMS 1897 WITH THE KEYWORD 10 CALL 902013 10 SOARELE ÈI LUNA”
Ar putea fi o imagine cu 2 persoane, persoane dansând şi text care spune „MOLDOVA SPONSORI Moldtelecom maib VOTE NR 10 PASHA PARFENI CROATIA SMS 666555 WITH THE KEYWORD 10 CALL 06155 10 SOARELE ÈI LUNA”
Ar putea fi o imagine cu 2 persoane şi text care spune „MOLDOVA SPONSORI Moldtelecom Imaib VOTE NR 10 PASHA PARFENI AZERBAIDJAN SMS 54345 WITH THE KEYWORD 10 SOARELE ÈI LUNA”
Ar putea fi o imagine cu 1 persoană şi text care spune „MOLDOVA SPONSORI Moldtelecom maib VOTE NR 10 PASHA PARFENI NETHERLANDS SMS 2580 WITH THE KEYWORD 10 CALL 090903 10 SOARELE ȘI LUNA”
Ar putea fi o imagine cu 2 persoane şi text care spune „MOLDOVA SPONSORI Moldtelecom maib VOTE VOTENR10 NR PASHA PARFENI FINLAND SMS 175 005 WITH THE KEYWORD 10 CALL 0700 791 10 SOARELE Ș™I LUNA”
Ar putea fi o imagine cu 1 persoană şi text care spune „MOLDOVA SPONSORI Moldtelecom maib VOTE NR 10 PASHA PARFENI CZECHREPUBLIC SMS 906 1113 WITH THE KEYWORD 10 SOARELE ÈI LUNA”
Ar putea fi o imagine cu 3 persoane şi text care spune „MOLDOVA SPONSORI Moldtelecom maib VOTE VOTER10 NR PASHA PARFENI SWEDEN SMS 72211 WITH THE KEYWORD 10 CALL 099212 10 SOARELE șI LUNA”
Ar putea fi o imagine cu 1 persoană şi text care spune „MOLDOVA SPONSORI Moldtelecom maib VOTER10 NR 10 PASHA PARFENI ISRAEL WWW.ESC.VOTE-10 SOARELE ȘI LUNA”
Ar putea fi o imagine cu 1 persoană şi text care spune „MOLDOVA SPONSORI Moldtelecom maib VOTE NR 10 PASHA PARFENI + SWITZERLAND SMS 377 WITH THE KEYWORD 10 CALL 0901 5449 SOARELE ÈI LUNA”
Ar putea fi o imagine cu 3 persoane, persoane dansând şi text care spune „MOLDOVA SPONSORI Moldtelecôm maib VOTK NR/10 PASHA PARFENI IRELAND SMS 53215 WITH THE KEYWORD 10 CALL 15137172 10 SOARELE Ș™I LUNA”
Ar putea fi o imagine cu 3 persoane şi text care spune „ّ MOLDOVA SPONSORI Moldtelecom maib VOTE NR 10 PASHA PARFENI PORTUGAL CALL 760 300 810 SOARELE Ș™I LUNA”
Ar putea fi o imagine cu 1 persoană şi text care spune „MOLDOVA SPONSORI Moldtelecom maib VOTER10 NR 10 PASHA PARFENI NORWAY SMS 26900 WITH THE KEYWORD 10 CALL 829 696 10 SOARELE Ș™I LUNA”
Ar putea fi o imagine cu 1 persoană şi text care spune „MOLDOVA SPONSORI Moldtelecom maib VOTE NR 10 PASHA PARFENI FRANCE SMS 73003 WITH THEEYWORD 10 CALL 3632 10 SOARELE Ș™I LUNA”
Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.
Ar putea fi o imagine cu 2 persoane şi text care spune „OLDOVA OLDOVA SPONSORI Moldtelecom maib VOTE NR 10 PASHA PARFENI GERMANY SMS 99599 WITH THE KEYWORD 10 CALL01371 36 CALL 10 SOARELE șI LUNA”

Alina Stoianov a devenit mămică. Emilian Crețu a publicat primele imagini de la maternitate

Actrița Alina Stoianov a devenit astăzi mămică. Ea a adus pe lume o fetiță sănătoasă, iar Emilian Crețu a publicat primele poze de la maternitate.

Emilian a mers la maternitate împreună cu sora sa Nina.

Actorul a dezvăluit ieri că fetița va purta numele Mora.

Sănătate multă și felicitări tuturor cu ocazia acestui fericit eveniment!

Accident grav de autobuz în Italia: Cel puțin 18 morți și mai multe persoane rănite

Un accident teribil a avut loc, marți seară, în Italia. Un autobuz de pasageri a căzut de pe podul care leagă Veneția de Mestre.

S-a întâmplat în jurul orei 19:40, ora Italiei.

Autobuzul în care se aflau mai multe persoane ar fi plonjat de pe o porțiune înălțată de pe Via dell’Elettricità, sfârșind pe linia de cale ferată care trece pe lângă drum, conform rainews.it. 

După ce s-a izbit de pasarelă, autobuzul a luat foc. 

Accidentul s-a produs într-o zonă supraînălțată de pe via dell’Elettricità, autobuzul căzând de la o înălțime de 15 metri și ajungând pe calea ferată.

Trenurile dintre Mestre și Veneția au fost suspendate, în timp ce serviciile de urgență și Poliția au intervenit la fața locului pentru a gestiona consecințele acestui eveniment tragic.

Numeroase ambulanțe și vehicule ale pompierilor s-au deplasat la fața locului. 

Dinamica accidentului nu este deocamdată clară și nici nu se știe dacă a fost vorba de un autobuz turistic sau de un autocar. Nu este încă clar cum s-a produs accidentul și nici dacă a vehiculul implicat este un autocar turistic sau un autobuz. 

Conform ansa.it, cel puțin 40 de persoane sunt rănite.

Bilanțul provizoriu al accidentului în care a fost implicat autobuzul este de cel puțin 18 morți, 15 dintre aceștia fiind deja transferați la morgile spitalelor locale.

Un oraș din Japonia interzice mersul pe scările rulante. Care este motivul

Într-un oraș din Japonia a fost introdusă o ordonanță pentru a-i împiedica pe oameni să meargă pe scările rulante.

Ordinul a intrat în vigoare în Nagoya la 1 octombrie și interzice oamenilor să meargă pe scările rulante, în încercarea de a preveni accidente precum căzăturile, scrie Independent.

Deși în orașul de pe coasta Pacificului se obișnuiește ca oamenii să se oprească pe partea stângă a scărilor rulante și să păstreze partea dreaptă liberă pentru cei care se grăbesc, au existat cazuri în care mai multe persoane și-au pierdut echilibrul și i-au dezechilibrat și pe alții.

Chiar dacă s-au făcut încercări de promovare a practicii de a sta nemișcat pe scările rulante după persoanele în vârstă și-au exprimat îngrijorarea cu privire la posibile accidente sau căzături, acestea nu au dat niciun rezultat.

Peste 805 accidente care au avut loc pe scările rulante au fost catalogate ca fiind cauzate de „utilizarea necorespunzătoare a acestora” în 2018 și 2019, potrivit celor mai recente date ale Asociației japoneze a ascensoarelor, a relatat Japan Times.

În urma introducerii noii ordonanțe, primăria a difuzat, de asemenea, spoturi publicitare și afișe în principalele gări, în încercarea de a sensibiliza populația.

Nagoya nu este primul oraș care introduce o astfel de ordonanță. Și în orașul Saitama a fost aplicată o regulă similară în urmă cu doi ani, în octombrie 2021.

sursa

9 mai: Rusia organizează parada de Ziua Victoriei sub amenințarea atacurilor cu drone
Articolul anterior
De 9 mai, elicopterul Black Hawk a survolat centrul Capitalei. Video
Articolul următor