Astăzi este marcată Ziua Mondială a Teatrului

Astăzi, 27 martie, comunitatea teatrală internațională consemnează Ziua Mondială a Teatrului, ziua care oferă prilejul de a marca una dintre cele mai vechi și nobile forme artistice din cultura mondială și aduce totodată ocazia de a oferi un semn de gratitudine celor care participă la miraculosul act creator: actori, dramaturgi, regizori, scenarişti și alți maestri care muncesc în spatele scenei.

separator

Ziua mondială a teatrului se aniversează la 27 martie. Iniţiată pentru prima dată la Viena, în 1961, de Institutul Internaţional de Teatru, Ziua mondială a teatrului a devenit, din 1962, un eveniment anual, organizat de Centrele naţionale ale Institutului Internaţional de Teatru. Înfiinţat în 1948, la iniţiativa UNESCO, Institutul Internaţional de Teatru reprezintă cea mai importantă organizaţie non-guvernamentală din domeniul artistic.

Diverse evenimente naţionale şi internaţionale de teatru sunt organizate pentru a marca acest eveniment. Ziua mondială a teatrului este sărbătorită şi prin spectacole şi concerte, publicul având ocazia de a se întâlni cu artiştii preferaţi. Au loc, de asemenea, o serie de manifestări teatrale, dintre care cea mai importantă este transmiterea mesajului tradiţional internaţional.

La mulți ani, dragi oameni ai Teatrului!

Designerii autohtoni și-au prezentat noile colecții la Moldova Fashion Days SS’19. Cum a fost la eveniment!
Articolul anterior
Opt cazuri noi de rujeolă, înregistrate la copiii unei familii din Chișinău
Articolul următor
Alte articole interesante