Atac armat în Italia. Un adult și doi copii, împușcați mortal în plină stradă

Tragedie în Italia. Un bărbat înarmat a deschis focul duminică, 13 mai, în plină stradă, într-o localitate de lângă Roma. Individul a ucis un om în vârstă și doi copii.

Atacatorul, în vârstă de 34 de ani, a fost găsit mort mai tarziu într-o casa din apropiere, aparent ca urmare a unui gest sinucigas, în timp ce poliția se pregătea să descindă în clădirea unde acesta se baricadase de câteva ore.

Potrivit media citate de EFE, bărbatul ucis in incident, în vârstă de 74 de ani, trecea prin zona cu bicicleta, iar cei doi copii, de 5 si 10 ani, se jucau pe strada.

Autorul atacului avea 34 de ani, avea probleme psihice si își agresase vecinii in trecut, a relatat presa italiana.

„Suntem profund intristati de moartea celor doi copii și a vârstnicului”, a transmis primarul Romei, Virginia Raggi, exprimand condoleante comunitatii din Ardea.

sursa

Copil de 5 ani, ținut ostatic de tatăl său mai bine de 24 de ore. Bărbatul amenința că îl va omorî

Au fost negocieri intense în Chiajna, județul Ilfov, România, unde un bărbat și-a sechestrat în casă, timp de mai bine de 24 de ore, fetița de 5 ani. Bărbatul s-a certat cu soția, a lovit-o și apoi a alungat-o de acasă. Poliția a trimis echipe de negociatori la fața locului și, după o zi, bărbatul a acceptat să vorbească cu avocata sa. A fost una dintre cele mai lungi negocieri din istoria Poliției Române, scrie presa de peste Prut

masini de politie si salvare la casa unui barbat din chiajna care si-a sechestrat fiica

Poliția a anunțat că operațiunea din Chiajna s-a încheiat.

„În urma activității de negociere a Poliției Române, fata se află în custodia polițiștilor, în afara oricărui pericol. De asemenea, bărbatul se află în custodia Poliției Române.

În urma activităților derulate în cadrul operațiunii, nici fetița, nici bărbatul și nici forțele de ordine nu au suferit vătămări”, anunță poliția.

Bărbatul a acceptat să o primească în casă pe avocata sa. Este singura persoană cu care a acceptat să vorbească.

Bărbatul și-a bătut soția și a alungat-o din casă, conflictul izbucnind după ce femeia l-a amenințat pe soțul ei că vrea să se despartă.

Timp de 24 de ore, Forțele de ordine au încercat să-l convingă pe bărbat să-l elibereze pe copil.

Bărbatul cerea ca polițiștii să plece de lângă casa lui și amenință că, în caz contrar, își va ucide fata și apoi se va sinucide.

Ultima oră! Curtea Constituțională a constatat încetarea de drept a mandatului de deputat al lui Ilan Șor

Sesizarea Partidului „Șor” privind contestarea deciziei Parlamentului de a-l lipsi pe Ilan Șor de mandatul de deputat a fost declarată inadmisibilă de Curtea Constituțională (CC). Astfel, Înalta Curtea a constata încetarea de drept a mandatului de deputat al lui Ilan Șor, transmite Ziarul Național.

Ilan Shor | Balkan Insight

Potrivit autorilor sesizării, deputații Partidului „Șor”, Parlamentul ar fi adoptat hotărârea fără a avea o bază legală. De asemenea, aceștia au menționat în document că Parlamentul ar fi aplicat în mod eronat hotărârea Curții Constituționale din 20 ianuarie 2015, în condițiile în care nu a fost pronunțată o hotărâre irevocabile de condamnare a lui Ilan Șor.

În hotărârea sa, Curtea Constituțională (CC) constată că unul din motivele de ineligibilitate pentru un deputat îl constituie condamnarea la închisoare prin hotărâre judecătorească definitivă, precum și existența antecedentelor penale nestinse pentru infracțiuni comise cu intenție.

De asemenea, Curtea nu a putut constata aplicabilitatea principiului constituțional al prezumției nevinovăției, dat fiind faptul că Parlamentul nu s-a pronunțat cu privire la vinovăția deputatului, ci doar a luat act de decizia Curții de Apel Chișinău din 13 aprilie 2023, pronunțată în privința deputatului Ilan Șor, prin care acesta a fost recunoscut vinovat

Prezenta decizie este definitivă, nu poate fi supusă niciunei căi de atac, intră în vigoare la data adoptării și se publică în Monitorul Oficial.

Institutul Oncologic a primit un lot de dispozitive medicale și medicamente de la partenerii externi

Institutul Oncologic a primit din partea Organizației Internaționale pentru Migrație un nou lot de echipamente medicale și medicamente pentru pacienții cu maladii oncologice, copii și adulți.

Institutul Oncologic a primit de la OIM un lot de dispozitive medicale

Evenimentul de donație a avut loc vineri cu participarea secretarului de stat al Ministerului Sănătății, Ion Prisăcaru, a șefului Misiunii OIM în Republica Moldova, Lars Johan Lönnback, a șefului adjunct al Misiunii Ambasadei SUA la Chișinău, Laura Hruby, și a lucrătorilor medicali, transmite ipn.md.

Instituția medicală a primit monitoare de transmisie neuromusculară, aparate de ultrasonografie, pompe pentru administrarea substanțelor chimioterapice, aparate de încălzire pentru pacienți și camere implantabile pentru chimioterapie cu accesorii. La fel, au fost acordate și alte consumabile medicale, dar și medicamente necesare pentru tratamentul persoanelor cu maladii oncologice.

Donația, în valoare totală de 150 de mii de dolari, a fost făcută în cadrul proiectului „Asistența umanitară pentru Ucraina și țările vecine”, finanțat de Guvernul SUA.

Acest lot de medicamente și echipamente este al treilea donat Institutului Oncologic, de OIM, în scopul asigurării accesului la asistență medicală, inclusiv persoanelor refugiate din Ucraina.

La persoanele cu forme ușoare de coronavirus, principalele simptome ale bolii s-au schimbat. Precizările oamenilor de știință britanici
Articolul anterior
Studiu: Reducerea violenței în bază de gen depinde, în mod direct, de abilitarea economică a femeilor
Articolul următor