Atac prin otrăvire la o universitate din Germania

Tentativă de ucidere prin otrăvire la o universitate din Germania. Au fost mai multe victime, iar un student este în stare critică.

Parchetul din Darmstadt (landul Hessa) a deschis o anchetă pentru „tentativă de ucidere” prin otrăvire la universitatea din acest oraş, au anunţat anchetatori marţi. Şapte persoane de la această instituţie de învăţământ superior tehnic, în apropiere de Frankfurt, au fost victime ale unui „atac prin otrăvire”, potrivit Universităţii Tehnice din Darmstadt, dintre care una este în stare critică. Acestea au consumat alimente sau băuturi în care o „substanţă nocivă” a fost introdusă în special în pachete de lapte şi recipiente de apă, scrie digi24.

Substanţa propriu-zisă nu a făcut încă obiectul anchetei, a adăugat acelaşi purtător de cuvânt, după primele cercetări la faţa loculuiÎn noaptea de luni spre marţi, poliţia a efectuat percheziţii în toate clădirile din campus, dar fără descoperiri majore.

„La această oră nu există niciun pericol acut în campus”, au precizat forţele de ordine.

Conform rezultatelor preliminare, între vinerea trecută şi luni, în recipiente pentru băuturi a fost introdusă o substanţă cu miros înţepător.

Primele simptome au apărut luni, în jurul prânzului, când unii dintre studenţi au ajuns la spital cu o puternică senzaţie de rău şi cu modificări de culoare la nivelul extremităţilor.

Poliţia şi personalul universitar superior le-au recomandat studenţilor să nu mănânce şi să nu bea nimic din produsele care se aflau în camerele campusului Lichtwiese în perioada în care se crede că a fost comis delictul.

Un motociclist a rămas fără un picior și luptă pentru viață în urma unui accident la Călărași
Articolul anterior
O fetiță de doi ani a murit călcată în picioare în haosul de pe aeroportul din Kabul
Articolul următor