Majoritatea ditre noi nu-și dau seama când cineva ne spune minciuni. În timp ce unii încearcă să ne ducă de nas și nu le reușește, deoarece îi observăm din prima, alții totuși sunt adevărați maeștri în această „artă de a minți”. Așadar, ce ar trebui să faci pentru a identifica un mincinos cronic?

Răspunsul este simplu, acordă mai multă atenție cuvintelor și expresiilor pe care le folosește, dar nu acțiunilor lui.
1. „Sincer/ adevărul este că…” și le repetă la nesfârșit
Ar fi mult mai frumos ca oamenii să fie sinceri, în schimbul încercării de a deveni adevărați actori, care ne relatează cu zâmbetul pe buze o minciună gogonată. Este foarte probabil, ca mincinosul cronic să își înceapă fraza cu: sincer să fiu sau adevărul este că… deoarece își dorește cu disperare să îl crezi. De parcă ar pleda pentru prezumția de vinovăție.
2. „Nu poate fi demonstrat…”
Acest lucru sugerează că el au comis o greșeală, dar din moment ce nu există nici o dovadă, acesta nu o va recunoaște.
3. Vine cu multe detalii, uneori chiar excesive
Un exemplu simplu ar fi faptul că povestește cu lux de amănunte orice întâmplare, cu o oră exactă și descriind în detaliu fiecare element participant la minciună.
4. „Eu niciodată/ mereu…”
Folosirea acestor două cuvinte pot reprezenta indicatori clari ale unei minciuni. Mincinoșii le folosesc tot timpul, pentru a-și susține poziția.
5. „Asta este tot despre mine…”
Dacă observi pe cineva care folosește această frază, este posibil că te minte sau iți ascunde ceva.
6. Pronumele „el”, „ea”, „ei” sunt folosite mai des decât „eu”
Atunci când o persoană încearcă să dea vina pe cineva, inventând scuze pentru a se sustrage din acțiune, va face referire foarte mult la acea persoană, deoarece încearcă să se situeze în plan secund.
7. „Mă acuzi pe mine?”
Aceasta este expresia nevinovată de pe fața unui mincinos când rostește aceste cuvinte, pe care le folosește doar pentru a întoarce totul împotriva ta, pentru a părea că tu exagerezi suspectându-l pe el.
8. Neagă mereu și dă răspunsuri scurte, atunci când nu îi convine subiectul
Mincinosul este ușor de depistat, datorită acestor semne. Psihologii spun că, pe lângă aceste semne mai putem observa și următoarele:
• Mincinosul te privește prea mult în ochi
• Își atinge constant părul, fața, unghiile sau alte părți ale corpului
• Pare mereu nervos sau agitat
9. „Nu știu despre ce vorbești…”
Aceasta este negația imediată. Mincinoșii au tendința de a nega totul dintr-o dată. Este foarte greu ca astfel de oameni sa-și accepte minciunile.
Sursa: secretele.com