Atenție! Controale stricte la punctele de trecere a frontierei moldo-române

Mai mulți studenți basarabeni întorși recent din vacanța de iarnă au avut parte de surprize extrem de neplăcute la punctele de trecere a frontierei moldo-române. Încărcați cu produse și alimente gătite ca la mama acasă, aceștia au fost nevoiți să-și golească în totalitate bagajele de bunătățile pregătite cu grijă și mult suflet de către părinții lor.

separator

Ieri seară, la vama Sculeni, după ce au așteptat mai bine de 2 ore pentru a trece vama moldovenească, autocare întregi cu studenți basarabeni au fost întoarse din drum pentru a arunca produsele alimentare din genți, într-un tomberon din preajma stației de alimentare Bemol din localitatea Sculeni.

,,Am scos tot ce aveam în bagaje. Toate produsele ce conțineau ouă, carne, produsele lactate. Le-am aruncat. Sunt student la București și plec de acasă cu geanta goală. Șoferul autocarului a insistat categoric să facem acest lucru, invocând faptul că s-ar putea ,,să îi creăm probleme” și că vom plăti amendă la trecerea vămii românești, făcând trimitere la o lege din 2009. Am aruncat plăcintele cu brânză, 5 borcane cu carne conservată, un cocoș copt la cuptor, prăjiturile de casă fragede, 1 kg de brânză de oi, toate pregătite cu drag de către mama”, ne-a dezvăluit unul dintre studenți.

,,Pentru a nu irosi produsele, șoferul autocarului Bălți-București ne-a sugerat să le punem în niște cutii, acesta urmând să fie donate apoi unor ,,oameni săraci”. Îndată s-a apropiat o doamnă care a preluat cutiile cu produsele noastre alimentare. Iată asa!”

Totuși, unuii studenți susțin că au putut trece frontiera fără probleme, chiar ieri, având în bagaje asemenea produse. Unul dintre basarabenii care își fac studiile în România a comentat cu referire la acest caz:

,,Văd în imaginile din articol niște tocană, adică carne gătită. În citatul unui student scrie că a aruncat carne gătită. Legea spune că nu este permis să treci cu carne crudă. Personal am trecut la vamă cu carne gătită după ce m-a verificat un sanitar/medic/veterinar sau ce o fi el, din vamă, în halat alb, care a fost chemat după ce vameșul în scaner a văzut că am carne. Deci mi se pare că șoferii au vreo înțelegere cu tanti care a strâns cutiile”.

Vedetele din Rusia au umplut Instagramul cu poze de Sărbători
Articolul anterior
Globurile de Aur 2018! Iată cine sunt câștigătorii
Articolul următor
Alte articole interesante