Atenție, dacă vă deplasați pe viaduct! Există riscul să cadă și alți piloni?

În după amiaza zilei de ieri, circulația troleibuzelor pe bd. Dacia, în zona viaductului, a fost dată peste cap din cauza unui accident de infrastructură.

Alertă pe viaduct: Ar putea cădea în timp şi alţi piloni electriciFoto: RTEC

Mai multe rute de troleibuz au fost redirecţionate, iar după câteva ore de intervenții, în jurul orei 21:30 traficul a revenit la normal în ambele direcţii, transmite Autoblog.md.

Totuşi, pericolul pentru ca situaţia să se repete din nou nu a dispărut nicăieri. S-ar putea întâmpla chiar şi fără implicarea transportului public deoarece la căderea pilonilor de ieri a contribuit şi starea lor însăşi, la bază, unde sunt cei mai afectați, inclusiv de condițiile meteo, apa împrăștiată de pe carosabil şi umezeală.

Directorul Direcției generale transport public și căi de comunicație (DGTPCC), Vitalie Mihalache, a explicat care a fost cauza căderii pilonilor de pe podul din sectorul Botanica.

Potrivit acestuia, pilonii au fost „afectați” de materialele antiderapante care se foloseau pe parcursul anilor pe timp de iarnă, transmite diez.md.

„Pilonii de pe viaduct au fost instalați în anii ′80, ei au fost întreținuți, însă din cauza exploatării podurilor pe perioada de iarnă cu materiale antiderapant și cu alte substanțe agresive pentru metalul pe care au fost ridicați acești piloni, iar metalul a erodat. 

Ieri am efectuat o expertiză vizuală, iar azi vom ieși pe teren cu specialiștii noștri pentru a evalua cum să amenajăm acești piloni pe pod. Starea tehnică a podului este una satisfăcătoare”, a declarat acesta.

De asemenea, Mihalache a spus că în acest an toate podurile din Chișinău vor fi expuse unei expertize generale.

Vă amintim că, ieri, mai mulți piloni de electricitate au căzut pe viaduct în sectorul Botanica, după ce un troleibuz a agățat cu capul de troleu funia de oțel și a tras după sine doi piloni de susținere a rețelei de contact.

Doi tineri, reținuți de polițiștii din Criuleni, după ce ar fi răpit un automobil din curtea unei gospodării. Ce riscă aceștia

Doi tineri au fost reținuți de polițiștii din Criuleni, la scurt timp după ce ar fi răpit un automobil.

Poliția a fost sesizată la data de 13 aprilie de un locuitor al raionului Criuleni, care a comunicat că pe parcursul nopții, persoane necunoscute au pătruns în curtea gospodăriei de unde i-au răpit automobilul de model „VAZ 2106” prin forțarea și deteriorarea sistemului de pornire.

În rezultatul măsurilor de investigație întreprinse de oamenii legii, la scurt timp automobilul a fost depistat în satul Văduleni.

În același timp au fost identificați suspecții, doi tineri de 21 și 22 de ani, originari din Vadul lui Vodă și Criuleni. Tinerii anterior au mai fost cercetați penal pentru diverse infracțiuni.

Pe caz a fost pornită o cauză penală pentru răpirea mijlocului de transport, iar suspecții au fost reținuți pentru 72 de ore.

Conform legii penale, persoana vinovată de comiterea infracțiunii riscă amendă de până la 67 500 de lei sau închisoare de până la 3 ani.

ASP restituie avansurile achitate pentru serviciile cadastrale neprestate. Procedurile de urmat

Agenţia Servicii Publice (ASP) informează persoanele fizice și juridice, care au achitat până la data de 02.01.2024 un avans pentru prestarea serviciilor din domeniul cadastrului, dar serviciul nu a fost prestat în volum deplin, că pot depune la ASP o cerere de restituire a mijloacelor bănești achitate.

Procedura de restituire pentru persoanele fizice:

  • Persoanele fizice, care nu dețin o semnătură electronică, trebuie să completeze o cerere de restituire. Formularul poate fi descărcat de pe site-ul ASP, aici, ori poate fi completat direct la sediul centrului multifuncțional, unde anterior a fost solicitat serviciul. Cererea completată se depune la centrul multifuncțional respectiv ori la sediul central al ASP (mun.Chișinău, str. A.Pușkin, 42).
  • Persoanele fizice care dețin o semnătură electronică trebuie să completeze cererea de restituire. Cererea completată și semnată cu semnătură digitală trebuie expediată la următoarea adresă electronică – asp@asp.gov.md. Formularul poate fi descărcat pe site-ul ASP, aici.

Procedura de restituire pentru persoanele juridice:

  • Persoanele juridice care nu dețin o semnătură electronică scriu o cerere în formă liberă în adresa conducerii ASP, cu indicarea motivului restituirii şi anexarea obligatorie a actului de verificare a decontărilor reciproce, semnat la data adresării. Cererea semnată se depune la centrul multifuncțional, unde anterior a fost solicitat serviciul, ori la sediul central al ASP (mun.Chișinău, str. A.Pușkin, 42).
  • Persoanele juridice care dețin o semnătură electronică, trebuie să scrie o cerere în formă liberă în adresa conducerii ASP, cu indicarea motivului restituirii şi anexarea obligatorie a actului de verificare a decontărilor reciproce semnat la data adresării. Cererea, semnată electronic,  se expediază la următoarea adresă electronică – asp@asp.gov.md.

Mândrie pentru Poliția Națională! Un angajat al MAI a cucerit medalia de bronz la un Campionat European

”O nouă victorie pentru colegul nostru, Dovzii Vasilii, care a obținut medalia de bronz la Campionatul European la karate shotokan, categoria seniori 80 kg.”, anunță Poliția.

Acesta a concurat cu cei mai buni sportivi la karate, din peste 22 de țări.

Campionatul a avut loc în orașul Debrecen din Ungaria🇭🇺.

Acesta activează în calitate de ofițer superior de investigații în cadrul Direcției Combaterea Criminalității Organizate a INI și are în palmaresul său mai multe medalii.

”Vasilii, Poliția Națională se mândrește cu performanțele tale. Mult succes!”, se arată într-un mesaj.

Procuratura, despre imaginile cu Ilan Șor: Israelul examinează cererea de extrădare
Articolul anterior
O familie cu 6 copii a primit în dar o casă de la Episcopul de Soroca
Articolul următor