Atenție: Poliția atenționează asupra unui nou scenariu de escrocherii cu carduri bancare

,,Fiţi vigilenţi, protejaţi-vă banii și datele personale”, atenționează Poliția. Potrivit oamenilor legii, deținătorii de carduri sunt sunați de escroci prin intermediul aplicației ,,Viber”, cel mai frecvent, dar și prin alte aplicații. Infractorii se prezintă ca reprezentanți ai băncii și, sub pretextul că s-a încercat spargerea contului, solicită de la deținător toate datele bancare, pentru a fi securizat, spargerea conturilor Web/Mobile banking.

De asemenea sunt cazuri când escrocii, prin crearea profilurilor false, solicită transferarea banilor de urgență pentru careva dintre rude care au suferit în urma unui accident sau necesită intervenții etc.

În acest context Poliția vine cu următoarele recomandări:

– Dacă ați fost contactat de persoane străine și se prezintă ca fiind angajați ai băncii, nu cădeți în plasa înșelăciunii, nu dați crezare acestora, verificați informația. Angajații băncilor susțin că NICIODATĂ nu sună pe Viber/WhatsApp

– Nu divulgați NICIODATĂ și NIMĂNUI datele cardului, parole și coduri din SMS!

– Nu răspundeţi e-mailurilor spam, chiar şi cu scopul de vă dezabona şi nu faceţi click pe link-uri şi nici nu apelaţi numere de telefon listate într-un e-mail spam.

– În cazul când pe rețele de socializare presupușii prieteni vă solicită datele cardului, în nici un caz nu comunicați informația solicitată/contactați persoanele și confirmați veridicitatea informației.

– În cazul în care cineva a accesat contul dumneavoastră online, contul bancar sau a obținut date despre cardul de credit – Sunați de îndată instituția bancară, pentru a închide contul.

În cazul în care ați oferit date personale persoanelor necunoscute, apelați de urgență la cel mai apropiat Inspectorat de Poliție sau la SERVICIUL 112.

Curaj demn de înaltă apreciere la o televiziune de propagandă a Kremlinului: Un invitat a cerut, în direct, ca Rusia să înceteze războiului din Ucraina

După un an de război, retorica propagandei ruse cu privire la Ucraina s-a schimbat dramatic. La televiziunile de propagandă a început s-a se ceară încetarea agresiunii.

Declarația curajoasă a fost făcută într-un talk-show pe postul rusesc NTV. Viktor Olevici, un propagandist care se prezintă „politolog” rus, un invitat frecvent al programelor de propagandă, a cerut încetarea războiului.

El a recunoscut că Occidentul, ajutând Ucraina, este mult mai puternic decât Rusia și, prin urmare, Moscova nu are nicio șansă să câștige acest război de uzură.

„Desigur, Occidentul are mai multe oportunități decât Rusia. Acest lucru este evident! (…) Occidentul, după ce a provocat Rusia și a produs daune permanente, continue, nu se va îndepărta de această oportunitate, mai ales că această oportunitate este mai mare decât capacitatea Rusiei de a continua în același sens… Occidentul are o marjă de siguranță mai mare decât Rusia… Este cu adevărat benefic pentru Rusia să iasă din acest conflict înainte ca Occidentul să ne dea o lovitură economică majoră care să ne epuizezi!” spuse Olevici, conform ziare.com.

O schimbare a retoricii este vizibilă și la unul dintre cei mai importanți propagandisti ai Kremlinului, Margarita Simonyan. După ce Haga a emis un mandat de arestare a dictatorului Federației Ruse, ea a început să-șu domolească discursul: s-a oferit să organizeze un „referendum adevărat” în teritoriile ocupate ale Ucrainei.

În urmă cu un an, ea i-a asigurat pe ruși că Forțele Armate ale Rusiei ”vor lua” Kievul în trei zile. Anterior, Rospropaganda i-a avertizat pe ruși că succesul pe front nu trebuie așteptat în viitorul apropiat.

Papa Francisc a fost spitalizat de urgență la Roma

Papa Francisc a fost spitalizat pentru verificări după ce a participat la o întâlnire programată la un spital din Roma, spun surse de la Vatican, conform ziare.com.

Cei apropiați Pontifului, inclusiv cei de la securitate, vor rămână peste noapte la Spitalul Gemelli, al doilea spital ca mărime din Italia, a declarat pentru BBC o persoană care are cunoștință directă despre această problemă.

Programul Papei Francisc a fost anulat pentru următoarele două zile, în timp ce controalele medicale continuă, a adăugat sursa.

În ianuarie, Papa Francisc, în vârstă de 86 de ani, a condus înmormântarea predecesorului său Papa Benedict al XVI-lea – care a fost primul papă care a demisionat din cauza unor probleme de sănătate.

Papa Francisc a indicat anterior că ar dori, de asemenea, să calce pe urmele lui Benedict în cazul în care sănătatea sa s-ar deteriora.

Îngheț de până la minus 5 grade celsius. Recolta de fructe este în pericol

Prognoza meteo i-a îngrijorat pe moldoveni. Majoritatea pomilor fructiferi au înflorit deja, iar alții sunt pe cale să înflorească. Oamenii sunt îngrijorați că ar putea îngheța copacii dacă temperaturile continuă să scadă.

Copac inflorit | Revista Ferma

Serviciul Hidrometeorologic de Stat a raportat o schimbare bruscă a vremii din cauza unui ciclon polar.

Potrivit experților, înghețurile de primăvară sunt deosebit de periculoase pentru pomi, legume și vița de vie.

INSP: Atenție, șoferi! În nordul și în sudul țării se circulă în condiții de iarnă
Articolul anterior
Alertă cu bombă la o fabrică de vaccinuri. Producția a fost oprită
Articolul următor