Atenție, șoferi! Pe un pod solicitat din capitală au început lucrări de reparație

Autoritățile au început reparația podului de pe strada Ismail, care duce spre Gara Auto de Nord. Aici deseori se creează ambuteiaje, iar acum traficul ar putea fi și mai dificil. Dacă sunteți conducător auto, poate că ar fi cazul să evitați această zonă, atunci când este cu putință.

separator
Benzile de deplasare au fost reduse deja, astfel ca pilonii să suporte o greutate mai mică. Iar șoferii care trec pe acesta, vor trebui să se obișnuiască să circule pe benzi mai înguste, dar și cu o nouă limită de viteză- nu mai mult de 40 de km la oră.

Reparația nu va fi una capitală, pentru că autoritățile nu au bani destui ca să acopere cheltuielile. Pentru a păstra integritatea pilonilor, care necesită reparații, responsabilii au decis să facă benzile de circulație pentru mașini mai înguste. S-au schimbat și regulile de circulație pe pod. Viteza maximă admisă e de 40 km pe oră, iar camioanele trebuie să păstreze o distanță de cel puțin 20 de metri între ei.

E vorba despre degradări ale grinzilor marginale, care urmează în regim de urgență să fie reparate, spune Șeful Direcției Transport. Lucrările de fortificare a podului vor costa până la 100 de mii de lei, estimează șeful direcției municipale de transport. În decurs de o săptămână urmează să fie schimbate plăcile de trotuar, care acum sunt distruse și să fie hidroizolarea construcției. Iar după, autoritățile speră să găsească bani pentru reparația capitală, în jur de 50 de milioane de lei.

Potrivit responsabililor, în decurs de o lună, ar urma să înceapă reparația podurilor din preajma Circului și a celui situat pe strada Mihai Viteazul. La începutul lunii septembrie, autoritățile au făcut publice rezultatele expertizei podurilor rutiere din Chișinău. Atunci, experții au stabilit că termenul de exploatare este depășit în unele cazuri chiar și cu peste 50 de ani. În total, în municipiu sunt 20 de poduri.

sursa: www.tv8.md

Video! Irina Rimes nu a întors scaunul pentru Violea Julea, fosta ei profesoară, la ,,Vocea României”
Articolul anterior
Accident violent la Anenii Noi. Patru mașini sunt complet distruse
Articolul următor
Alte articole interesante