Atenție, vindeau haine cu etichete false de brand-uri renumite! Mai mulți consumatori din Capitală au fost la un pas de a fi înșelați

Ofiţerii de investigație a fraudelor economice ai sectorului Botanica din cadrul Direcţiei de Poliţie a municipiului Chişinău au deconspirat activitatea ilicită a unor persoane care comercializau articole vestimentare, încălţăminte şi alte accesorii cu aplicarea etichetelor unor brand-uri renumite protejate prin lege pe teritoriul ţării.

separator
Рисунок1-44

Magazinul clandestin era amenajat într-un subsol al unui bloc de locuit din sectorul Botanica. Un bărbat şi o femeie cu vârstele de 35 ani au fost reținuți.

Acţiunile ilegale admise de către suspecți ar fi adus pagube materiale în proporţii deosebit mari titularilor de mărci înregistrate în Republica Moldova.

Respectiv a fost dispusă iniţierea unei cauze penale pentru încălcarea dreptului asupra obiectelor de propietate industrială, care prevede amendă de la 60 000 lei la 100 000 lei sau închisoare pe un termen de la 3 ani până la 5 ani. Totodată sunt desfăşurate cercetări, privind originea mărfurilor, documentarea schemelor ilegale de transportare, precum şi identificarea complicilor în acest caz.

În acest context, Poliţia Capitalei recomandă cetăţenilor să achiziționeze astfel de mărfuri doar din magazinele autorizate prin lege.

Amânarea momentului începerii menstruației poate cauza probleme grave de sănătate? Ce spune specialistul
Articolul anterior
Maternitatea Institutului Mamei și Copilului se închide temporar!
Articolul următor
Alte articole interesante