Atunci și acum: cum arătau în tinerețe Loboda, Lorak și alte interprete ucrainene

Câteva vedete strălucitoare ale show-ului rusesc s-au născut și au crescut în Ucraina. Anna Sedokova, Svetlana Loboda, Lolita Milyavskaya și alții s-au schimbat de-a lungul timpului. Cum arătau aceste dive pop la începutul carierei lor.

Ani Lorak

Este originară din orășelul Kitsman, regiunea Cernăuți. A avut o copilărie grea. Carolina Kuek (numele și prenumele real al vedetei) de la vârsta de 6 ani a crescut într-un internat. Familia acesteia trăia în sărăcie. Profesorii au observat talentul muzical al copilei și au trimis-o la concursuri. În 1992, diva pop a semnat un contract cu producătorul Yuri Thales, de la care a început cariera ei serioasă.

Ani Lorak lyrics with translations

În 1999, Lorak a primit titlul de artist de onoare al Ucrainei. Ea a ocupat locul doi la Eurovision Song Contest 2008, a lansat 11 albume în rusă și ucraineană și a câștigat multe premii. Lorak crește o fiică, Sophia, de la omul de afaceri Murat Nalchadzhioglu, de care a divorțat în urmă cu doi ani.

Anna Sedokova

Originară din Kiev, a crescut cu mama ei, profesoara de muzică și engleză Svetlana Georghievna. De la o vârstă fragedă, a manifestat interes pentru dans și creativitate. Deja la vârsta de 6 ani a devenit membră a ansamblului popular al Ucrainei „Svitanok”. În același timp, tânăra Anya a reușit să termine școala de muzică cu o medalie de aur și onoruri. Apoi fata a primit o diplomă în specialitatea „Actor și prezentator TV”. Sedokova a intrat în grupul „VIA Gra” împreună cu Vera Brejneva și Nadezhda Granovskaya. Anna s-a distins prin voce melodică sonoră, aspect strălucitor și caracter plin de viață. Ea crește trei copii: fiul Hector și fiicele Alina și Monica.

Анна Седокова закончила две школы с отличием

Vera Brejneva

Interpreta s-a născut la Dneprodzerzhinsk. Familia Verei are trei fete. Vera a început să lucreze devreme pentru a-și ajuta familia: tatăl cântăreței a devenit invalid după un accident de mașină. În 2002, Vera a fost remarcată de producătorii grupului VIA Gra, Konstantin Meladze și Dmitry Kostyuk. Blonda a trecut castingul echipei si a ramas membra timp de 4 ani. Brejneva a fost desemnată de multe ori cea mai sexy femeie.

Lolita Milyavskaya

Originară din orașul Mukachevo, regiunea Transcarpatică, și-a moștenit talentul de la părinți. Tatăl Lolitei, Mark Gorelik, a fost actor și regizor de scenă. Mamă, Alla Dmitrievna este o cântăreață de jazz. A lucrat într-o orchestră de jazz și și-a luat fiica cu ea. Milyavskaya a urmărit viața artiștilor din interior. După școală, a absolvit institutul cu o diplomă în regie, spectacole culturale și sărbători.

Cântăreața a câștigat o mare popularitate în 1985, când a început să cânte în duetul de cabaret „Academy” cu soțul ei Alexander Țekalo. Soții au găzduit evenimente, au susținut concerte. După divorț, diva pop a lansat multe hituri.

Svetlana Loboda

Interpreta s-a născut și a crescut la Kiev. Încă din copilărie, avea înclinație spre creativitate. A absolvit școala de muzică în mai multe clase simultan: pian, dirijor și vocal academic. Artista are o bază serioasă de cunoștințe teoretice. Loboda și-a câștigat prima popularitate pe scară largă datorită participării ei la grupul VIA Gra, unde a înlocuit-o pe Anna Sedokova. Dar cântăreața a avut întotdeauna voință de oțel și perfecționism. În același timp, Svetlana este o mamă grijulie a două fiice: Eva și Tilda.

Светлана Лобода в 2004 году

,,Sfântul Vladimir Putin”. Cum era să ajungă chipul dictatorului rus pe pereții Catedralei din Moscova

Chipul lui Vladimir Putin apărea, alături de alți demintari ruși și Iosif Stalin, pe pereții Catedralei Forțelor Armate Ruse din Moscova. Protestele din societatea rusă,însă, l-au determinat pe Putin să renunțe la mozaic.

Dacă Vladimir Ilici Lenin nu suporta cultul personalității, nu același lucru se poate spune despre Vladimir Putin, care se vede un țar și un sfânt printre rușii de rând. Catedrala Principală a Forțelor Armate Ruse este o catedrală patriarhală în cinstea Învierii lui Hristos, „dedicată celei de-a 75-a aniversări a Victoriei în Marele Război Patriotic”.

Chipul lui Vladimir Putin trebuia să apară, alături de alți demintari ruși și Iosif Stalin, pe pereții Catedralei Forțelor Armate Ruse din Moscova. Surse din presa rusă vorbesc despre o presiune a societății care l-au convins pe Putin să renunțe la acest demers care l-ar face gelos și pe Kim Jong Un.

Sub președintele Vladimir Putin, 9 mai a devenit una dintre cele mai importante sărbători ale Rusiei. Purtătorul de cuvânt Dmitri Peskov a descris-o drept „cea mai sfântă sărbătoare din țara noastră. A fost și va rămâne cea mai sfântă sărbătoare pentru toți rușii”, conform The Conversation.

Concepută de ministrul rus al apărării după anexarea ilegală a Crimeei de către Rusia în 2014, catedrala întruchipează ideologia puternică susținută de Putin, cu sprijinul Bisericii Ortodoxe Ruse, patriarhul Patriarhul Chiril I al Moscovei fiind cel mai important al lui Putin în această perioadă.

Clopotnița Bisericii Forțelor Armate are 75 de metri înălțime, simbolizând cea de-a 75-a aniversare de la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial. Diametrul domului său este de 19,45 metri, marcând anul victoriei: 1945. O cupolă mai mică are 14,18 metri, reprezentând cele 1.418 de zile de război. Armele capturate drept trofeu sunt topite în podea, astfel încât fiecare pas este o lovitură pentru naziștii învinși.

Frescurile celebrează puterea militară a Rusiei prin istorie, de la luptele medievale la războaiele moderne din Georgia și Siria. Arhanghelii conduc oștile cerești și pământești, Hristos mânuiește o sabie și Sfânta Maică, înfățișată ca Patria, dă sprijin. Frescele celebrează, de asemenea, ocupația din Crimeea care a început în 2014, cu oameni fericiți care țin un banner pe care scrie „Suntem împreună”.

Când Rusia a anexat Peninsula Crimeea de la Ucraina în 2014, Biserica Ortodoxă Rusă a sărbătorit, numind Crimeea „leagănul” creștinismului rus. Această mitologie se bazează pe povestea medievală a prințului Vladimir, care s-a convertit la creștinism în secolul al X-lea și a fost botezat în Crimeea. Prințul a impus apoi credința supușilor săi din Kiev și de acolo s-a răspândit.

sursa

Variola maimuței se extinde. Încă trei țări anunță că au depistat primele cazuri

Încă trei țări au anunțat primele cazuri de variolă a maimuței. Este vorba despre două țări europene, Cehia și Slovenia, și despre Emiratele Arabe Unite, primul stat din Golf care înregistrează infectări, scrie BBC. În Emiratele Arabe Unite, oficialii din domeniul sănătății au anunțat că a fost detectat un caz la o persoană care a vizitat recent Africa și care primește acum tratament medical. Autoritățile sanitare spun că sunt „pe deplin pregătite” pentru a gestiona orice focar, adăugând că au existat protocoale de supraveghere timpurie pentru detectarea bolii.

ANSP: În țara noastră nu s-a înregistrat niciun caz de variolă a maimuței -  ea.md

Potrivit agenției europene de control al bolilor, cazurile recente din Europa par să se răspândească de la o persoană la alta, fără vreo legătură directă cu Africa. Mai mult, autoritățile sanitare din mai multe țări au remarcat că variola maimuței se răspândește cu precădere în rândul bărbaților homosexuali sau bisexuali.

Până acum sunt peste 230 de cazuri, confirmate și suspecte, în 20 de țări în afara Africii. Experții se așteaptă că numărul infectărilor să crească, dar sunt de părere că riscul pentru populația generală rămâne scăzut.

Organizația Mondială a Sănătății spune că focarele care au început să apară în ultimele săptămâni nu sunt normale, dar pot fi controlate.

Variola maimuței este de obicei asociată cu călătoriile în Africa Centrală sau de Vest, dar unele dintre cazurile care au apărut în afara acestor țări nu au avut nicio legătură cu vreo călătorie acolo.

De obicei durează între cinci și 21 de zile pentru ca primele simptome să apară. 

Simptomele includ febră, dureri de cap, dureri musculare, dureri de spate, ganglioni limfatici umflați, frisoane și stare de epuizare. Se poate dezvolta o erupție cutanată, care începe adesea pe față, apoi se răspândește în alte părți ale corpului. Erupția se schimbă și trece prin diferite etape – semănând cu varicela – înainte de a forma la final o crustă, care ulterior cade.

De cele mai multe ori infecția este ușoară și se vindecă de la sine.

sursa

Operatorii de transport din țara noastră vor putea beneficia de regim liberalizat în Uniunea Europeană

Țara noastră va începe negocierile pentru a încheia un Acord cu Uniunea Europeană privind transportul rutier de mărfuri.

DAF - o marca puternica de camioane apreciate in toata Europa

În cadrul ședinței de astăzi, membrii Comisiei politică externă și integrare europeană au avizat un proiect în acest sens.

Documentul va reglementa aspecte ce țin de tipul operațiunilor de transport, durata de valabilitate a acordului și termenul de intrare în vigoare a acestuia.

Acordul urmează să fie negociat ca urmare a apelului de liberalizare a tranzitului pentru transportul rutier de mărfuri pentru operatorii din Republica Moldova, lansat de Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale către statele membre UE și Comisarul european pentru transport.

În prezent, transporturile rutiere de mărfuri sunt realizate în baza autorizațiilor, iar cotele se stabilesc în cadrul negocierilor și, potrivit autorităților, sunt insuficiente pentru operatorii de transport din Republica Moldova.

Mai mult decât atât, din cauza declanșării războiului din Ucraina, lanțurile de aprovizionare și principalele căi de transport au avut de suferit, iar operatorii sunt obligați să ocolească teritoriul acestei țări.

În consecință, cotele de autorizații negociate anterior au fost epuizate în termen de două luni.

Cum s-au întors 350 de români fără bagaje din vacanța petrecută în Egipt
Articolul anterior
Boris Gâlcă: ,,Suntem pregătiți pentru un nou val cauzat de tulpina Omicron”
Articolul următor