Au apărut primele imagini din interiorul Catedralei Notre-Dame. Altarul și crucea sunt întregi

Au apărut primele imagini din interiorul catedralei Notre-Dame din Paris, afectată puternic de incendiu.  Marți dimineața, pompierii capitalei franceze au declarat că incendiul este sub control.

separator

Primarul Parisului, Anne Hidalgo, citată de o jurnalistă de la Le Monde, spune că există o gaură uriașă la nivelul boltei, în dreptul locului unde a fost turla care a căzut și care s-a prăbușit peste naos, dar altarul și crucea lui sunt întregi.

„E mai puțin teribil decât m-am temut”, a declarat Anne Hidalgo, potrivit Digi24. „Focul este complet sub control. A fost stins parţial, mai rămân câteva focare reziduale de stins”, a explicat pentru AFP locotenent-colonelul Gabriel Plus, purtător de cuvânt al pompierilor din Paris, potrivit Agerpres.

Flăcări imense au cuprins monumentul istoric, iar clădirea a fost distrusă . Nici o persoană nu a fost rănită, însă dezastrul a șocat întreaga lume: simbolul Parisului și chiar al Europei a fost ruinat. Dezastrul are loc într-un moment de mare însemnătate pentru catolici care celebrează duminică Paștele.  

Coincidențe predestinate? Mai multe tragedii s-au întâmplat pe 15 aprilie, de-a lungul istoriei
Articolul anterior
Imagini din interiorul Catedralei Notre-Dame din Paris. Cum arăta până la incendiul devastator!
Articolul următor
Alte articole interesante