Au apărut roșiile violet. Cum a fost posibil și ce beneficii uimitoare au pentru sănătate

Roșiile sunt printre cele mai consumate legume, mai ales datorită posibilităților de consum ale acestora. Dacă oamenii s-au obișnuit deja cu roșiile normale, trebuie să știe că acum s-au descoperit roșiile de culoare violet, iar acestea au beneficii surprinzătoare pentru sănătatea oamenilor.

Pentru a culege din roșii exact vitaminele și suplimentele de care au nevoie oamenii, cercetătorii din Departamentul de Agricultură al Statelor Unite ale Americii au creat roșiile violet, îmbunătățite din punct de vedere nutrițional, despre care cred să se pot cultiva în condiții de siguranță. Pentru a ajunge la această formă și culoare, aceste legume au fost modificate genetic, cu scopul de a produce o cantitate mai mare de antioxidanți decât cele obișnuite, potrivit unui studiu menționat de Newatlas.

Roșiile mov modificate genetic

Acest tip de roșii de culoare mov au ajuns în această formă după ce au fost modificate genetic, cu scopul de a produce o cantitate mai mare de antioxidanți. Aceștia sunt antocianii, care se găsesc natural și în unele alimente, precum afine sau varză roșie, de aici și pigmentul violet.

Ideea a venit de la un tip de roșii cu coaja violet naturală, care conțineau, însă, o cantitate mică de antociani. Așadar, cercetătorii s-au gândit să mărească cantitatea, prin modificarea genetică a acestora. Astfel, au luat două gene de la planta snapdragon și le-au adăugat în roșii, din care au rezultat acest tip de roșii violet. Cu ajutorul acestor gene, planta a produs mai mulți antociani.

Efectele asupra sănătății

Efectele asupra sănătății ale acestor roșii modificate genetic au fost testate pe șoareci, care erau deja modificați pentru a dezvolta cancer. În urma studiului, cercetătorii au observat că 30% dintre cei hrăniți cu roșiile violet au trăit mai mult decât cei care nu au consumat.

„Acesta este unul dintre primele exemple de inginerie metabolică care oferă potențialul de a promova sănătatea prin intermediul dietei, reducând impactul bolilor cronice”, a declarat în 2008 biologul vegetal Cathie Martin. „Și, cu siguranță, este primul exemplu de OMG (organism modificat genetic) cu o trăsătură care oferă cu adevărat un potențial beneficiu pentru toți consumatorii”.

sursa: www.spynews.ro

Comandantul mercenarilor ruși Wagner a fost ucis în Ucraina. El a mai luptat în Cecenia, Siria, Libia și Georgia

Comandantul mercenarilor Wagner, Alexei Nagin (indicativul „Terek”), a fost ucis în Ucraina. El a fost eliminat lângă Bahmut la 20 septembrie, anunță numeroase surse ucrainene.

El era un apropiat al lui Evgheni Prigojin, afaceristul care a înființat gruparea Wagner. Nagin a fost decorat post-mortem cu titlul de Erou al Federației Ruse.

Moartea mercenarului Alexei Nagin în Ucraina a fost confirmată de presă din Rusia.  Evgheni Prigojin a participat de altfel la înmormântarea să.

Un om de afaceri apropiat de Kremlin, Evgheni Prigojin, a admis luni că a fondat, în 2014, grupul paramilitar Wagner pentru a lupta în Ucraina și a recunoscut prezența lui în special în Africa, Orientul Mijlociu și America Latină, transmite agenția France Presse, citată de Agerpres.

Într-o postare pe rețelele sociale ale companiei sale Concord, Prigojin a spus că a fondat grupul paramilitar în scopul trimiterii de combatanți competenți în regiunea ucraineană Donbas, în 2014.

”La acel moment, 1 mai 2014, a luat naștere un grup de patrioți care și-a luat numele Grupul tactic al batalionului Wagner”, a explicat omul de afaceri într-un comunicat.

Grupul Wagner este suspectat de mai mulți ani că pune în practică planurile Kremlinului în diferite teatre de operațiuni, ceea ce Moscova a dezmințit constant.

Evgheni Prigojin este acuzat de numeroase puteri occidentale și de media ruse de finanțarea grupului Wagner, ai cărui combatanți au fost văzuți mai ales în Siria, Libia, Ucraina și Republica Centrafricană.

Kremlinul a respins întotdeauna că are legături cu grupări paramilitare.

sursa

Forţele ucrainene recuceresc oraşul Kupiansk şi alungă trupele ruse de pe malul estic al râului Oskil

Forţele ucrainene au cucerit întreg teritoriul oraşului Kupiansk şi au alungat trupele ruse din poziţiile de pe malul estic al râului Oskil, care desparte oraşul din nord-estul Ucrainei.

soldati ucraina

Cea mai mare parte a oraşului Kupiansk, un nod feroviar strategic, a fost recucerită la începutul acestei luni, ca parte a unei contraofensive uimitoare a trupelor ucrainene în nord-estul ţării, conform presei străine.

Unele trupe ruse au rezistat pe malul estic al râului Oskil, peste un pod rutier distrus.

Civilii au fugit pe teritoriul ucrainean în timp ce bombardamentele continuau zi şi noapte.

Încă un oligarh rus a fost găsit mort. E sinucidere, conform anchetei

Șirul morților suspecte în rândul oligarhilor ruși continuă. Managerul Relațiilor Publice al Căilor Ferate Ruse și-a pierdut viața într-un mod suspect.

Oligarhul, în vârstă de 57 de ani, a fost găsit împușcat în locuința sa din Moscova. Anchetatorii au spus despre moartea sa că este o sinucidere, însă nu au dezvăluit mai multe detalii despre acest caz.

Decesul managerul de PR al Căilor Ferate Ruse face parte dintr-un șir de morți suspecte care a fost declanșat la începutul ofensivei ruse în Ucraina.

Din februarie și până acum zeci de oligarhi ruși au murit, iar decesele tuturor au fost declarate sinucideri. 

sursa

Șoferii cu mașini electrice ar putea să plătească facturi uriașe
Articolul anterior
Trupele ucrainene au depăşit numeric forţele ruse în luptă
Articolul următor