Au început lucrările de asamblare a principalului pom de Crăciun din capitală

În Scuarul Catedralei Mitropolitane „Nașterea Domnului”, în preajma Arcului de Triumf, au început primele lucrări de asamblare și împodobire a principalului pom de Crăciun din capitală, scrie replicamedia.md.

Astfel, din primele imagini surprinse de la fața locului, și în acest an Târgul de Crăciun organizat pe durata sărbătorilor de iarnă va fi în Parcul Catedralei.

Ieri, 22 noiembrie, într-o conferință de presă, primarul municipiului a declarat că a cerut Ministerului Culturii susținere în privința coordonării evenimentelor în pragul sărăbtorilor, însă Ceban zice că „am fost trimiși la plimbare”.

„Noi am transmis o solicitare la Guvern, la ministerul de resort, ca să ne coordonăm activitățile în această privință. Am fost trimiși la plimbare în acest sens, pot să vă arăt scrisorile. Mi se pare ridicolă această abordare și motivele invocate, atât timp cât ei au organizat tot felul de lucruri pe parcursul acestei toamne și nu și-au asumat absolut nimic în această privință.

Primăria Chișinău va avea grijă ca sărbătorile de iarnă să arate frumos. Preturile și Direcția cultură se ocupă, avem și proiecte televizate în acest sens. Sper să nu avem repercusiuni în această privință”, a mai adăugat Ceban.

Amintim că anul trecut, sărăbătorile de iarnă s-au desfășurat fără târguri și iarmaroace de Crăciun în Chișinău din cauza crizei pandemice.

De menționat că începând cu anul 2018, pe atunci primar interimar fiind Ruslan Codreanu, bradul de Crăciun instalat în inima Chișinăului este artifial.

Pomul are circa 20 de metri și a fost procurat de la o firmă din Chișinău care se ocupă de confecționarea pomilor de Crăciun.

Maia Sandu se întâlnește azi cu președintele României, Klaus Iohannis
Articolul anterior
Chișinăul iese oficial de sub cod roșu! Activitățile în domeniile Horeca, teatru, concert și sportiv vor fi relaxate
Articolul următor