Au mers în vacanță în Mallorca, dar stau închiși în hotel din cauza izbucnirii unui focar de Covid

Tensiunile dau în clocot pe insula Mallorca, unde sute de tineri spanioli sunt ţinuţi de câteva zile sub pază, din cauza apariţiei unui focar uriaş de coronavirus.

Excursia de sfârşit de liceu în arhipelagul Baleare s-a lăsat cu peste 1.000 de cazuri de infectare şi plasarea în carantină a mii de tineri din 8 regiuni ale ţării. Cei în cauză protestează din balcoanele hotelurilor, în timp ce în stradă, părinţii lor implora autorităţile să li se permită să-i ia acasă, transmite protv.ro.

Absolvenţii de liceu, unii dintre ei încă minori, strigă cât îi ţin puterile să fie lăsaţi să plece acasă. Prin bannere improvizate pe tricouri ori cearşafuri sfâşiate, aceştia se plâng că primesc mâncare insuficientă şi le lipsesc produsele de igienă.

Luis Baena Marcos, avocat, reprezentantul agenției de turism care a organizat excursia: „Unii au primit deja rezultatele negative la teste şi totuşi rămân în carantină obligatorie. Considerăm acest lucru o ilegalitate”.

Dacă unii tineri sunt închişi în hotelurile în care au fost cazaţi de la început, alţii au fost mutaţi într-un hotel rezervat special pentru izolarea formelor uşoare şi moderate de COVID. Liceenii susţin că au respectat măsurile de precauţie.

Elev: „N-am interacţionat cu nimeni din afara grupului. Ne-am luat toate precauţiile. Şi totuşi, iată-ne aici”.

Autorităţile locale spun însă că tinerii au făcut mega-petreceri şi au mers la concerte, fără să poarte măşti ori să păstreze distanţa.

Focarul apărut în Mallorca riscă să pună în primejdie şi acest sezon turistic. Şi asta la doar câteva zile după ce Marea Britanie a pus Insulele Baleare, care includ Mallorca şi Ibiza, pe lista verde a destinaţiilor de vacanţă permise.

Aeroporturile cer ţărilor să-şi coordoneze lansarea certificatelor Covid
Articolul anterior
Xenia Deli a arătat, în sfârșit, chipul fetiței sale. Cu cine seamănă Anastasia
Articolul următor
Alte articole interesante