Douăzeci de concurente s-au întrecut pentru titlul de cea mai frumoasă crăiasă a zăpezii, pe un ger năprasnic desfăşurat în sud-vestul Siberiei.
Deşi au fost supuse unor probe crâncene, niciuna dintre tinere nu s-a plâns de frig. Au fost nevoite să pozeze în bikini la minus 22 de grade, iar după şedinţa foto, tinerele erau îmbrăcate rapid în blănuri şi tratate cu un ceai fierbinte.
„Nu îmi dau seama dacă dinţii îmi clănţăne din cauza frigului sau de emoţie. Dar sunt bucuroasă că am venit aici. Îmi doream de multa asta”, a declarat concurenta Maria Şmeliova.
Cât despre câştigătoare, aceasta a uitat şi de ger şi de emoţii şi se gândeşte deja la competiţia viitoare. Cu toate că s-a ales cu o răceală zdravănă.
„Nu, nu cred că este din cauza pozelor în costum de baie. Mă durea deja gâtul înainte de a veni aici, dar asta nu m-a împiedicat să concurez. Este un titlu preţios şi foarte important pentru mine”, a precizat Miss Snow Universe, Vladislava Verner.
În afară de coroana de Miss şi un contract din partea unei firme de modelling, tânăra şi-a asigurat şi participarea la concursul pentru titlul de Miss World Tourism ce va avea loc în Thailanda, într-un climat mult mai cald.
Gabriela Damir, prima vacanță în trei alături de micuțul Avraam. Vezi ce destinație a ales bloggerița
Gabriela Damir, Roman Burlaca și micuțul Avraam au plecat în prima lor vacanță în trei. Cuplul vizitează Italia, țara în care este stabilită mama bloggeriței și cei doi frați mai mici ai săi.
Cei trei se află la Roma. Vloggerița a publiat câteva imagini dintr-o locație de vis pe pagina sa de Instagram.
Gabriela este cucerită de frumusețea împrejurimilor, dar și de revederea cu membrii familiei și prietenele sale din Italia.
Accidentul de la Stăuceni: Șoferul a declarat că nu i-a văzut pe copiii cicliști
Șoferul care a spulberat doi cicliști minori în preajma localității Stăuceni, dintre care unul mortal, susține că nu i-ar fi văzut, acesta fiind și motivul producerii impactului.
Postul tv public transmite că el a făcut această declarație joi, 4 mai curent, în fața instanței, la o nouă ședință de judecată. Chiar dacă își recunoaște vina, nu va beneficia de procedură simplificată, întrucât, susțin procurorii, cele enunțate de șofer nu coincid cu probele acumulate în dosar, transmite moldova1.md.
În timp ce șoferul a evitat să facă declarații pentru presă, potrivit avocatului, clientul său își recunoaște vina. Adrian Cojocaru a mai povestit ce mărturii a făcut învinuitul despre producerea accidentului.
„Dumnealui a explicat că accidentul s-a produs, în general, că dumnealui nu a observat bicicliștii. Dacă avea să-i observe, el avea să frâneze, să ia careva măsuri. Dumnealui a relatat că el se uita în oglinda din dreapta, dacă nu sunt careva automobile care să circule pe banda unu care să-i creeze careva impedimente când schimbă banda”, a declarat avocatul inculpatului, Adrian Cojocaru.
Totuși, în imaginile apărute în spațiul public se observă că șoferul deja circula pe banda din dreapta, iar cicliștii erau la cel puțin 20 de metri distanță, chiar în fața acestuia. La ședința de judecată au participat părinții ambilor copii loviți de inculpat. Aceștia s-au arătat revoltați de declarațiile făcute de șofer în ședința de judecată.
„- Inculpatul a declarat că mergea cu viteza de 80, dar din video se vedea că avea în jur de 100. – A stabilit expertiza că avea 100? – Da. Este a lui Valerian cascheta. Am luat-o cu mine măcar cumva să fie alături în acest mod în sala de ședință”, susține Alexandru Coșcodan, tatăl lui Valerian.
„E o obrăznicie. El, de fapt, nu recunoaște și tot ce a spus este în majoritatea minciuni. Declarații false. El spune că copiii nu s-au aflat pe acostament, dar copiii i-au ieșit pe bandă brusc. Plus la asta, el zice că era un autoturism în fața lui, ceea ce nu era. Toți ați văzut video”, susține Iana Cozma Melnic, mama lui David.
David, ciclistul care a supraviețuit în urma impactului, încă se mai tratează, susțin părinții. Ei nu știu dacă băiatul își va putea continua activitatea sportivă. Avocatul familiei a solicitat instanței ca șoferul să le achite un prejudiciu moral în valoare de jumătate de milion de lei și 67 de mii – prejudiciul material.
„Suntem prieteni cu medicii de două luni. Trecem curs de reabilitare care este în fiecare zi. O să dureze o perioadă lungă, nu știm cât”, a declarat Iana Cozma Melnic.
În susținerea celor două familii, la ședința de judecată au venit mai mulți colegi cicliști.
„Cei care duc la asemenea tragedii să răspundă maxim pentru cele provocate”. „Cum învinuitul se justifică… Este strașnic. Oamenii au nevoie de susținere”.
Amintim că tragicul accident a avut loc la sfârșitul lunii februarie. În urma impactului, cei doi minori au ajuns la spital în stare gravă, iar ulterior, unul dintre ei a decedat. Șoferul este cercetat penal pentru încălcarea regulilor de securitate a circulației sau de exploatare a mijloacelor de transport. El riscă până la șapte ani de pușcărie.
Cel mai mare parc de aventuri s-a deschis la granița cu Republica Moldova
Astăzi a fost inaugurat cel mai mare parc de aventură din sud-estul ţării, la Galaţi. În primele ore de la deschidere, traseele şi tirolienele au fost încercate de micii vizitatori. Printre ei, copii ucraineni refugiaţi, dar şi copii din centrele de plasament, aflaţi pentru prima dată într-un astfel de loc.
Odată echipaţi, cei mici au intrat pe trasee: preferatele lor au fost desigur tirolienele. Curajoşi, nu au dat înapoi nici de la cele mai înalte. 15 trasee pe o suprafaţă de 8 hectare, asta face ca acest parc să fie cel mai mare din regiunea de sud-est a ţării, transmite observatornews.ro.
În ziua deschiderii, parcul a oferit o adevărată aventură pentru copilaşii din centrele de plasament din oraş. Mai ales că majoritatea păşeau pentru prima dată în viaţă într-un astfel de loc. Şi copiii refugiaţilor ucraineni au venit astăzi la distracţie.
„Cum ţi se pare?
Foarte frumos. Interesant. Şi greu.
Greu de făcut, nu?
Este, este. Trebuie să gândeşti.”
„Dacă aici e greu, nici nu vreau să mă gândesc la cel albastru, roşu.
Ce culoare are ăsta?
Verde. Deci e aşa, mediu.”
Cât costă intrarea pentru adulţi şi copii
Cel mai greu dintre trasee s-a dovedit cel negru. Nimeni nu s-a încumetat astăzi să-l parcurgă.
Loredana, membru: De preferat ar fi parcurs mai multe trasee, să fii destul de atletic, condiţie bună, echipament bun pentru că trebuie să ai foarte bună stabilitate pe picioare. Să n-ai frică de înălţime deoarece e la 8 metri înălţime.
Costel Fotea, preşedinte CJ Galaţi: El este deschis de miercuri până duminică, lunea şi marţea este închis. Iar miercurea şi joia sunt tarife pentru copii de 25 de roni (100 de lei moldovenești), 30 de roni (120 de lei moldovenești) pentru adulţi, iar vinerea, sâmbăta şi duminică, 30 de roni (120 de lei moldovenești) pentru copii şi taie 40 de roni (160 de lei moldovenești) pentru adulţi.
Aflat în mijlocul pădurii Gârboavele, parcul oferă celor care vin posibilitatea să viziteze şi împrejurimile. În imediata apropiere se află Grădina zoologică, muzeul pescăresc şi muzeul satului.