Aureliu Ciocoi: ,,Dacă numărul de infectări va continua să crească, va trebui să introducem acţiuni radicale în lupta cu pandemia”

Autorităţile ar putea introduce măsuri mai drastice, dacă numărul de infectări cu noul coronavirus va continua să crească.

Declaraţiile au fost făcute în cadrul şedinţtei guvernului de către premierul interimar Aureliu Ciocoi, transmite Publika.md.

„Dacă numărul de infectări va continua să crească, teamă mi-e că va trebuie să revenim la anumite restricții pentru a ne asigura că facem tot posibilul pentru a ne opune extinderii noilor cazuri de infectare. Nu vor fi decizii ușoare, va trebuie să întreprindem acțiuni radicale, dar suntem în fața unor decizii pe care va trebui să le luăm”, a spus Aureliu Ciocoi.

În cadrul şedinţei, ministrul interimare al Sănătăţii, Tatiana Zatîc a declarat că în ultima săptămână, asistăm la o creştere a cazutilor de COVID-19 la noi în ţară.

„Numărul cazurilor grave este în creștere cu 30%. Este o povară mare pentru sistemul medical. Capacitățile de spitalizare sunt în scădere. 

Deschidem suplimentar 130 de paturi în municipiul Chișinău. Institutul de Ftiziopneumologie este redeschis, după o perioadă de stopare a activității. Numărul deceselor este în creștere cu 20% comparativ cu săptămânile precedente”, a mai spus Tatiana Zatîc.

Încă 19 persoane au pierdut lupta cu noul coronavirus
Articolul anterior
Trei copii dezbrăcați au fost găsiți abandonați într-o pădure, la -15 grade Celsius
Articolul următor
Alte articole interesante