Austria: Fiecare cetățean va primi lunar cinci teste Covid gratuite, pe care le va putea face acasă

Austria va oferi gratuit fiecărui cetățean, începând din martie, câte cinci teste pe lună, care pot fi făcute acasă. Măsurile de reluare a unor activități sunt dublate de intensificarea campaniei de testare, care a ajuns la peste 1,5 milioane de teste pe săptămână.

„Aşa va fi posibil ca oamenii să fie în siguranţă şi acasă”, a declarat luni cancelarul Sebastian Kurz, preluat de agenţia EFE, potrivit Agerpres.

Cancelarul de la Viena a anunțat că fiecare cetăţean austriac va primi gratuit câte cinci teste pe lună, care vor fi disponibile în farmacii începând din 1 martie.

Acestea sunt complementare testelor antigen şi PCR, deja oferite masiv populaţiei austriece în centrele de testare, precum şi în instituţiile de învăţâmânt, unde profesorii şi elevii sunt testaţi după ce săptămâna trecută s-au redeschis şcolile odată cu terminarea celui de-al treilea lockdown.

Redeschiderea parţială a ţării – care vizează magazinele neesenţiale, unele servicii (precum cele de cosmetică), muzeele, nu însă şi hotelurile şi divertismentul – este astfel însoţită de o testare intensă, măsură considerată de guvernul austriac ca fiind cheia ruperii lanţurilor de transmitere a virusului şi punerii epidemiei sub control prin detectarea şi izolarea cazurilor pozitive asimptomatice.

1,5 milioane de teste pe săptămână

Conform agenţiei austriece de presă APA, numai în ultimele şapte zile au fost efectuate peste 1,5 milioane de teste PCR şi antigen, fără a pune la socoteală testele în şcoli, un număr asemănător de teste urmând să fie efectuat până la sfârşitul săptămânii în curs.

Austria a înregistrat în ultimele şapte zile 105 cazuri de COVID-19 la 100.000 de locuitori, inclusiv cele din Tirol, regiune care este cel mai mare focar european al variantei sud-africane a coronavirusului şi de unde se poate ieşi numai cu test PCR negativ.

În spitalele austriece sunt în prezent internaţi 1.129 de pacienţi cu COVID-19, dintre care 267 la ATI.

Program restricționat de activitate pentru piețele comerciale din țară. Cum vor activa
Articolul anterior
O familie cu 3 copii mici a rămas pe drumuri în plină iarnă, după ce casa le-a fost mistuită de flăcări. Orice ajutor pentru ei este binevenit!
Articolul următor
Alte articole interesante