Autoarea textului celebrei melodii ,,Dorul Basarabiei” a plecat la ceruri

Cultura botoşăneană este în doliu. Mariana Honceru, cunoscut folclorist botoşănean, Cetăţean de Onoare al Municipiului Botoşani, a plecat la Ceruri. „Dumnezeu să-ți călăuzească sufletul spre îngeri, pe drum de stele luminate, mamă! Dumnezeu să te ierte și să te odihnească în pace! Nu te vom uita niciodată, om bun!”, este mesajul dureros postat pe facebook de copiii artistei.

Mariana Honceru este un renumit autor de texte pentru interpreţi de muzică populară. Ea a scris versurile melodiei  „Dorul Basarabiei”, interpretată de Ion Paladi, melodie ce a devenit Imnul Reîntregirii, dar și textului piesei ,,Hai puiuț” din repertoriul artiștilor Corina Țepeș și Costi Burlacu.

,,Nu doar cultura botoșăneană, dar toată cultura românească a pierdut o mare textieră – Mariana Honceru! O să vă port în suflet și în ❤️ mea toată viața!, a menționat artistul Ion Paladi.

,,Încă o stea a urcat la Ceruri – Mariana Honceru

Un adevărat patriot al neamului românesc care a scris texte de o încărcătură emoțională vibrantă, inegalabila Mariana Honceru va rămâne în memoria noastră ca un promotor al tradițiilor identitare! Dumnezeu s-o odihnească cu drepții! “Hai puiuț”, au menționat artiștii Costi Burlacu și Corina Țepeș.

Mariana Honceru a contribuit în mod deosebit la promovarea muzicii populare în întreg spaţiul românesc, dar şi în lume, fiind unul dintre promotorii ideii de unire a tuturor românilor.

Un polițist de 34 de ani, tată a 4 copii, răpus de Covid-19
Articolul anterior
Zece troleibuze noi au fost lansate astăzi pe rutele municipale
Articolul următor
Alte articole interesante