Autocar plin cu turişti răsturnat în Ungaria. Sunt opt morţi!

Opt morți pe o autostradă din Ungaria, într-un accident cu un autocar plin cu turiști care veneau din vacanță.

Accident cumplit în Ungaria, unde un autocar plin cu turiști maghiari care se întorceau din vacanță, din Croația, s-a răsturnat pe autostrada M7 lângă Szabadbattyán, la 70 kilometri distanță de Budapesta. Opt oameni au murit în accident. Alte opt persoane au suferit răni grave, în timp ce 40 de persoane sunt rănite ușor, scrie observatornews.ro.

Potrivit informațiilor publicate pe site-ul poliției, accidentul a avut loc duminică la ora 4:55 dimineața, la kilometrul 70 al autostrăzii M7, în zona Szabadbattyán. Autobuzul, operat de Volmer-Tours, aducea înapoi turiști maghiari din Croația, a declarat pentru hvg.hu un angajat al organizatorului turului. Canalul public de televiziune M1 a anunțat că în autocar se aflau 56 de persoane.

În ceea ce privește circumstanțele accidentului, autobuzul ar fi străpuns o balustradă și a lovit pilonul de susținere al unui viaduct, potrivit Anett Szabo-Bisztricz, purtător de cuvânt Direcția de gestionare a dezastrelor din județul Fejér.

La locul accidentului au fost trimise 17 ambulanțe care i-au preluat pe răniți și i-au transportat la patru spitale din Székesfehérvár, Veszprém, Siófok și Budapesta.

Pasagerii autobuzului sunt în mare parte din Budapesta, dar există și persoane din Székesfehérvár.

Polițiștii maghiari i-au atenționat pe participanții la trafic să evite zona. Traficul a fost deviat la ieșirea din Szabadbattyán către drumul național 7, de unde se putea reveni pe M7 la intersecția cu drumul național 63.

Premierul maghiar Viktor Orban a transmis duminică, pe Facebook, un mesaj de condoleanțe familiilor victimelor accidentului. ”Condoleanțele mele sincere familiilor victimelor accidentului și celor răniți, îmi doresc ca ei să se recupereze cât mai curând posibil. Să ne îngrijim unii pe alții pe drumuri”

Un interlop din Israel, reţinut pe teritoriul ţării noastre
Articolul anterior
O misterioasă aplicație chinezească o ia înainte Amazonului
Articolul următor