Autoritățile au achiziționat încă 100.000 de teste pentru depistarea Covid-19

Ministerul Sănătății din R. Moldova examinează posibilitatea de a achiziționa teste de depistare rapidă a virusului Covid-19. Despre aceasta a anunțat ministrul Sănătății Viorica Dumbrăveanu.

„Acum pe platforma Ministerului Sănătății examinăm posibilitatea procurării testelor rapide, dar negociem și cu anumiți parteneri de dezvoltare pentru asistență, în contextul asigurării R. Moldova cu aceste teste. Ele-s doar pentru triaj. Oricum persoana care este testată rapid și se constată că ea este infectată, oricum ea trebuie să fie testată în condiții de laborator. Am determinat și tactica de testare, ne-am documentat despre producător, despre care teste sunt aplicate de către mai multe state și noi ne propunen să le achiziționăm”, a declarat Dumbrăveanu în cadrul emisiunii Puterea a Patra de la N4. 

La moment MSMPS este în proces de scriere a caietului de sarcini în determinarea tuturor cerințelor pentru a le procura.

Totodată, Dumbrăveanu a anunțat că în următoarele săptămâni, în R. Moldova, vor mai ajunge 100 mii teste pentru depistarea COVID-19. Ministrul spune că statul nu are probleme în achiziționarea acestora.

„La moment avem circa 70.000 teste. Ele au mai fost completate. În următoarele săptămâni vor veni încă o sută de mii de teste, care vor fi procesate pe platforma de laborator. Au fost contractete deja de minister. Respectiv, noi mai avem teste. Există teste, nu avem probleme în achiziționare acestora. Nu sunt dificultăți în cantitatea acestora, în livrare…”, a menționat ministrul.

Menționăm că, din motivul creșeterii numărului de teste efectuate, în R. Moldova a crescut și cifra cazurilor pozitive de COVID-19 identificate. De exemplu, pentru ziua de ieri, din 3728 de teste efectuate 30,06% au fost depistate ca fiind pozitive, adică 1121 cazuri.

La moment, bilanțul persoanelor infectate cu noul Coronavirus a ajuns la 59 915 cazuri.

sursa: www.deschide.md

Situație alarmantă în Italia: bilanţul zilnic al îmbolnăvirilor, cel mai mare din ultimele şase luni
Articolul anterior
România suspendă zborurile spre și dinspre Republica Moldova
Articolul următor
Alte articole interesante