Autorităţile din Martinica le recomandă turiştilor să părăsească insula franceză

Insula Martinica din Antilele franceze se confruntă cu o explozie a cazurilor de COVID-19.

Autorităţile au anunţat că intră într-o ”a doua fază de izolare”, implicând în special închiderea plajelor şi recomandarea adresată turiştilor de a părăsi teritoriul, scrie tvr.md cu referire la Agerpres. Astfeşl, magazinele vor fi închise, cu excepţia celor alimentare şi a farmaciilor, iar turiştilor li s-a cerut să părăsească teritoriul.

Hotelurile vor fi închise, cu excepţia cazurilor de primire a personalului şi a persoanelor care locuiesc pe teritoriu, va fi la fel pentru locaţiile sezoniere. Magazinele utile pentru începutul anului şcolar se vor redeschide atunci când situaţia sanitară se va ameliora, anunţă autorităţile.

Companiile şi administraţiile sunt, de asemenea, invitate să participe la acest efort de izolare, să-şi organizeze activitatea astfel încât cât mai mulţi angajaţi să poată lucra în telemuncă. Locurile de agrement şi cultură vor fi închise, în special plajele, care nu vor mai fi accesibile publicului, a anunţat prefectul Stanislas Cazelles. Aceste reguli sunt stricte şi vor fi ridicate de îndată ce situaţia sanitară o va permite, a promis prefectul, menţionând o „clauză de revizuire în 15 zile”. Ministrul francez al Sănătăţii, Olivier Véran, urmează să se deplaseze joi în insula Martinica în contextul unei situaţii descrise ca fiind ”extrem de îngrijorătoare” de către autorităţile sanitare locale.

Martinica înregistrează una dintre cele mai mari rate de incidenţă din Franţa, aproape 1.200 de cazuri la 100.000 de locuitori, procentajul de solicitare în spitale în cazul persoanelor infectate cu noul coronavirus fiind de 227%.

Factura pentru lumină are design nou
Articolul anterior
Pompierii moldoveni care au plecat în Grecia să ajute la stingerea incendiilor au ajuns la destinaţie
Articolul următor