Autoritățile din Rusia au nimicit încă 20 de tone de prune din Republica Moldova

Federația Rusă nu a acceptat livrarea și a nimicit circa 20 de tone de prune din R. Moldova. Acest lucru a fost raportat de Serviciul Federal pentru Supravegherea Veterinară și Fitosanitară a Federației Ruse (Rosselhoznadzor), transmite radiochisinau.md.

separator

Potrivit unui comunicat de presă al Rosselhoznadzor, în cadrul controlului fitosanitar de carantină, la examinarea lotului de prune proaspete, a fost depistat un obiect de carantină – Molia Orientală (Grapholita molesta Busck).

Produsele infectate au fost distruse sub controlul conducerii Rosselhoznadzor.

Amintim că, la sfârșitul lunii septembrie curent, Rusia a interzis și a nimicit un lot de 20 de tone din R.Moldova, invocând același motiv.

Google Maps a făcut o actualizare a dezastrului din orașul Mariupol. Cum arată după bombardamente

Google Maps a fost actualizat cu noi imagini care arată efectul pe care războiul l-a avut asupra orașului ucrainean Mariupol, scrie Indy100. Cea mai recentă actualizare a site-ului arată transformarea orașului dintr-un port plin de viață într-un loc puternic bombardat, scrie AlephNews.

Se pare că unele fotografii ale orașului nu au mai fost actualizate de trei ani, ceea ce face ca acest constrast să fie și mai puternic. Utilizatorii Twitter au împărtășit imagini din satelit cu orașul, acum ocupat de forțele rusești, după ce au observat actualizările din această săptămână.

Mariupol a fost unul dintre primele orașe vizate de forțele rusești atunci când a început invazia în februarie 2022. Orașul a fost predat în luna mai a anului trecut, iar oficialii ucraineni au afirmat că peste 20.000 de civili au fost uciși. Unul dintre cele mai devastatoare incidente a avut loc atunci când un teatru folosit ca adăpost antiaerian, care avea cuvântul „copii” scris pe pământ în afara lui, a fost distrus de loviturile aeriene rusești. Aproximativ 600 de persoane au murit în urma atacului.

Ministerul rus al Apărării a negat rapid că a efectuat atacul de anul trecut, potrivit agenției de știri RIA. În schimb, a acuzat Batalionul Azov, o miliție ucraineană de extremă dreapta, că l-a aruncat în aer, fără a oferi dovezi care să susțină afirmația.

Vladimir Putin a părut să fie huiduit de un locuitor din Mariupol în timpul vizitei sale din martie în orașul anexat. Potrivit The Telegraph, în timp ce președintele Rusiei se întâlnea cu presupușii ucraineni recunoscători, o femeie poate fi auzită strigând: „Sunt numai minciuni, totul este doar pentru spectacol”.

O minoră de 15 ani a dispărut fără urmă. Poliția cere ajutorul cetățenilor

Polițiștii capitalei desfășoară acțiuni pentru localizarea unei minore de 15 ani, originară din orașul Odessa, care la data de 20 aprilie a plecat de la un Centru de plasament și până la moment nu se cunoaște locul aflării.

Semnalmente: înălțimea 1.70 m, ochi căprui și păr cafeniu. Era îmbrăcată în pulover și fustă lungă.

Poliția a fost sesizată de către reprezentanții Centrului.

Persoanele care deţin informaţii ce ne pot ajuta la găsirea minorei sunt rugate să telefoneze la numerele de telefon 112, 060033397 sau 068066340.

Andreea Bănică a renunțat la verighetă

Andreea Bănică a renunțat la verighetă, după 15 ani de căsnicie cu Lucian Mitrea. Cântăreața le-a explicat urmăritorilor din mediul online de ce a luat această decizie, scrie tabuhighlife.ro.

Cântăreața a spus că preferă alte bijuterii, cum ar fi brățările și ceasurile, deoarece consideră că degetele sale nu sunt potrivite pentru inele. În prezent, cântăreața poartă doar un singur inel.

“Nu! (n.r. – nu mai poartă verigheta). Mi-a rămas mică… Port un inel și cam atât în privința inelelor! Nici nu am niște degete frumoase pentru inele. Prefer brățări, ceasuri”, a explicat artista pe pagina ei, notează libertatea.ro.

Îndrăgita cântăreață și Lucian Mitrea se cunosc încă din perioada liceului, acesta fiind, totodată, și primul iubit al artistei. Cei doi s-au căsătorit în 2008, după o relație de 16 ani, și formează unul dintre cele mai longevive cupluri din showbiz-ul românesc.

Cei doi au împreună doi copii, iar fanii se întreabă dacă mai vor să devină părinți și a treia oară. În vârstă de 44 de ani, artista consideră că este prea târziu pentru a rămâne din nou însărcinată. Totodată, vedeta îi îndeamnă pe oameni să facă copii până la vârsta de 30 de ani.

O infirmieră, acuzată că a ucis opt nou-născuți în urmă cu patru ani
Articolul anterior
Mai mulți elevi s-au intoxicat la un liceu din Capitală
Articolul următor