Autoritățile îndeamnă cetățenii să reducă timpul petrecut în transportul public, din cauza riscului înalt de infectare

CNESP a decis, în cadrul ședinței de astăzi, ca Certificatul Covid-19 să devină obligatoriu pentru majoritatea angajaților din Republica Moldova. Anunțul a fost făcut de ministra Sănătății, Ala Nemerenco. Aceasta nu a precizat, însă, dacă măsura se referă și la angajații din domeniul privat.

„Comisia a considerat oportună ca pentru majoritatea activităților, Certificatul Covid-19 să devină obligatoriu. Acesta presupune sau certificat de vaccinare sau trecerea unui test, sau certificat despre suportarea bolii în ultimele 6 luni sau certificat despre prezența anticorpilor în ultimele 90 de zile”, a precizat ministrul Sănătății, potrivit noi.md.

Totodată, aceasta a mai declarat că „Ministerul Muncii și Protecției Sociale va purcede la elaborarea unui pachet de facilități, așa ca zilele de odihnă libere sau altele, pentru a încuraja vaccinarea tuturor angajaților din prima linie și a căror activitate profesională implică o interacțiune directă cu cetățenii, dar și a măsurilor compensatorii pentru agenții economici activitatea cărora ar putea fi afectată de măsurile de protecție sau subvenționarea și șomajul tehnic”.

În același timp, autoritățile roagă cetățenii ca să reducă timpul petrecut în transportul public, acesta fiind unul dintre cele mai periculoase focare de transmitere a infecției.

Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică a luat decizia de a solicita trecerea muncii de la distanță și a activității universităților în regim online. Conform, ministrei sănătății, aceste schimbări se vor face acolo unde este posibil. Iar principalul motiv al acestei cerințe este aglomerația care se creează în transportul public.

CNESP anunță noi măsuri anti-epidemice: Certificat de vaccinare sau test obligatoriu. Școlile nu se închid

Zilele Filmului German la Chișinău: șase producții pe care le poți viziona gratuit la Teatrul Ginta Latină
Articolul anterior
Astăzi are loc echinocțiul de toamnă. Ziua începe să fie mai scurtă
Articolul următor
Alte articole interesante