Avea cabinet de avocatură în Chișinău, dar a plecat și a început totul de la zero în altă țară

Cu zece ani în urmă, Olesea nici nu visa să ajungă Danemarca. Avea planuri mărețe și toate erau legate de Moldova. Muncea din greu și își îndeplinea cu pasiune meseria de avocat. Nici obligată nu ar fi acceptat să părăsească țara, scrie Jurnal.md.

În 2015 a fost licențiată în drept — primul pas către visul ei din copilărie. A deschis un cabinet de avocatură în Chișinău, însă doi ani mai târziu circumstanțele au determinat-o să închidă ușa cabinetului și… viitorului în Moldova. Totul s-a schimbat când l-a cunoscut pe viitorul ei soț.

Olesea Gadârcă a început viața de la zero la peste două mii de kilometri de casă. S-a integrat în Danemarca, unde își face masteratul în drept. Într-o clipă, dragostea și posibilitățile într-o țară ca Danemarca au determinat-o să accepte provocarea, să închidă cabinetul de avocatură din capitală și să se mute la peste două mii de kilometri de Moldova.

A vrut din start să se integreze în Danemarca și să-și continue studiile în această țară. Alături de Australia, Finlanda și Nouă Zeelandă, Danemarca are unul dintre cele mai bune sisteme de educație din lume.

Din Moldova, Olesea a adunat experiență și cunoștințe care i-au fost utile peste hotare. Nu există nivel de comparație și nici nu trebuie. Există în schimb lucruri mărunte pe care le-am putea implementa acasă în cel mai scurt timp, povestește Olesea. A trecut prin multe schimbări în acești ani, dar lasă loc pentru o revenire în Moldova, la momentul potrivit.

Este legată de țara ei de suflet și de ce a lăsat în urmă, se implică de la distanță și contribuie la diferite activități dedicate Moldovei. Poți urmări reportajul video aici.

Scădere record a numărului de pensionari în România. Peste 61.000 de oameni au ieșit din sistem în ultimul an
Articolul anterior
Două tinere de 19 și 20 de ani, nevaccinate, au murit de COVID
Articolul următor
Alte articole interesante