„Aveam nevoie de talentele voastre criminale”, le-a spus Prigojin pușcăriașilor care au luptat în Ucraina și au încheiat contractul

Evgheni Prigojin a trimis acasă, pe străzile din Rusia, un nou lot de pușcăriași care au luptat cu grupul Wagner în Ucraina. Le-a zis că au binecuvântarea lui să își continue viața în libertate, cât timp nu încalcă legea. Și dacă vor să se întoarcă pe front, trebuie doar să spună, că o să fie primiți bine.

prigojin se dresează unor detinuti rusi care au luptat in ucraina

Evgheni Prigojin: ,,Cu toată sinceritatea vă spun că îmi aduc aminte de mulți dintre voi atunci când v-am luat și mulți aveați îndoieli dacă să mergeți sau nu. Mă refer la el, care stă acolo, vesel, întreg și nevătămat.

Mulțumesc! Băieți, ați trecut, așa cum se spune, prin sânge, pământ, piatră și zahăr. A fost greu și foarte greu. Acum toată lumea va merge acasă.

Cei care nu aveți unde merge sau aveți dubii, am închiriat un hotel pentru voi.

Ați primit cu toții această carte (n.red. – certificat de luptător) care arată prin ce ați trecut.

Anterior v-am spus că aveam nevoie de talentele voastre criminale să ucidem inamicul în război.

Aceste talente criminale nu mai necesare acum. Încercați să rețineți că nu trebuie să vă întoarceți la închisoare. Nu trebuie să fiți condamnați sau închiși ca să vă întoarceți la război cu noi.

Țineți minte poruncile. Poate nu o să reușiți toți, dar faceți tot ce puteți cu viața voastră. Aveți bani, aveți medalii. Aveți suficientă adrenalină cât să ajungă și pentru strănepoții voștri. De aceea, aveți mai multă grijă.

Cei care doresc să revină, vă așteptăm. Cei care doriți să faceți nuntă, botez, sau să studiați, mergeți înainte cu binecuvântarea mea, cum s-ar spune.

Nu vreau să vă mai rețin, toată lumea se grăbește acasă. Vă mulțumesc și mult noroc!”. Video aici.

Locatarii a două blocuri din Capitală se plâng de starea proastă a balcoanelor: ”Pot oricând provoca o tragedie”

Locatarii a două blocuri cu 16 etaje, din Chişinău, se plâng de starea proastă a balcoanelor care pot oricând să provoace o tragedie, scrie tvrmoldova.md.

Tencuiala și elementele structurii de siguranță sunt deteriorate și pot duce la prăbușire. Specialiştii au inspectat locul şi susțin că vor face o evaluare a cheltuielilor de reparaţie ce urmează a fi suportate de locatarii.

În unul din blocurile cu pricina, din sectorul Buiucani al Chisinaului, pereții sunt jerpeliți și plini de mucegai. Mai grava e însa starea balcoanelor comune, din care se desprind şi cad bucăți de beton.

Balcoanele aparțin locatarilor pentru că sunt spații commune și recunosc că de multă vreme nu s-au mai făcut reparații.

Balcoanele sunt un real pericol pentru locatari. Angajaţii întreprinderii municipale pentru gestionarea fondului locativ dau asigurări că stare blocurilor din Chişinău este atent monitorizată în timp ce Direcţia locativ-comunală anunță că responsabil de reparaţia balcoanelor este gestionarul blocului şi locatarii acestuia.

MIHAIL CĂRĂRUŞ, director, întreprinderea municipală de gestionare a fondului locativ: „Noi în fiecare toamnă şi primăvară conform graficului de examinare a blocurilor de locuit, examinăm starea elementelor constructive a tuturor blocurilor locative. În rezultatul examinătii de toamnă s-a constat că la două blocuri locative aflate la noi la deservire starea balcoanelor este dezastruasă.  Este riascul de a cădea dat fiind faptul că e uzat betonul, e uzat metalul, armatura şi este risc”

GHENADIE DUBIŢA, şef adjunct, Direcţia Generală locativ-comunală şi amenajare: „Din sursele care le are gestionarul trebuie să efectuieze aceste reparaţii. Cu regret de cele mai multe ori gestionarii nu îşi îndeplinesc pe deplin obligaţiile. Dacă sursele financiare pe care le are gestionarul sunt insuficiente pentru a face aceste lucrări el este obligat să convoace adunarea generală a proprietarilor din bloc să-i informeze despre starea blocurilor. Proprietarii sunt coprorietarii a locurilor de uz comun, a elementelor constructive comune şi respectiv să stabilească cota de contribuţie a fiecărui proprietar”.

În Chişinău sunt 10 blocuri de locuinţe aflate în stare deplorabilă și  cu balcoane deteriorate. În urmă cu doi ani, la un bloc de pe strada Ismail, o placă din beton s-a desprins din parapetul unui balcon și a căzut de la înalțime, fără a face victim. În 2014 însă, un bărbat de 30 de ani a murit iar altul a fost rănit după ce balconul unui bloc din strada Eugen Coca s-a prăbuşit peste ei.

Ce avere uriașă are cel mai bogat câine din lume. A moștenit-o de la o contesă austriacă

Gunther al VI-lea este cel mai bogat câine din lume și duce o viață de lux în Germania, scrie protv.ro..

Averea netă a ciobănescului german depășește 365 de milioane de euro (400 milioane de dolari), transmite Știri.md cu referire la

Cel mai bogat câine din lume trăiește viața unei celebrități de top. El este moștenitorul unei averi impresionante ce a aparținut cândva contesei Karlotta Liebenstein.

Contesa austriacă nu a avut copii și nici rude, așa că și-a lăsat moștenirea câinelui său, Gunther III. Când Gunther III a murit, averea a fost transmisă fiului său, Gunther IV.

Maurizio Mian, prietenul fiului contesei Liebenstein, a fost însărcinat să aibă grijă de câine după moartea proprietarei. El a construit un imperiu în jurul animalului de companie.

Câinele din rasa ciobănesc german duce o adevărată viață de lux. El dispune, printre altele, de un bucătar privat, de o echipă de securitate, dar și de o echipă de relații publice.

Căldura s-ar putea scumpi în Chișinău! Termoelectrica cere un tarif mai mare

Căldura s-ar putea scumpi. Termoelectrica solicită Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) să ajusteze tariful pentru energia termică, scrie TV8.md.

Compania cere un tarif cu aproape 800 de lei mai mare pentru o gigacalorie, de la 2.854 de lei, cât este în prezent, până la 3.636 de lei pentru o gigacalorie, transmite Știri.md, cu referire la 

Termoelectrica solicită și majorarea tarifului pentru energia electrică, până la 5,65 lei, fără TVA.

Număr imens de locuințe cumpărate în Turcia în 2022. Cetățenii ruși și-au triplat achizițiile de case în paradisul turcesc
Articolul anterior
Maria Zaharova oferă Chișinăului lecții de ,,democrație”, după ce SIS-ul a blocat două site-uri rusești de propagandă
Articolul următor