Avertismentul meteorologilor. O anomalie din Atlantic ar putea schimba vremea în Europa

Meteorologii avertizează că o anomalie din Atlantic ar putea schimba vremea în Europa. Iernile ar putea fi mai reci, cu mai multă zăpadă.

separator

„Cold Blob” sau, mai simplu spus, „Atlantic blob” ar putea avea repercusiuni grave asupra sezonului de iarnă.

Nu se ştie încă dacă vom avea o iarnă rece şi plină de zăpadă, însă cu siguranță există o corelație, deoarece acest fenomen încetinește curentul Golfului, fluxul temperat care atenuează iernile din Europa de Vest.

Surprinzător faptul că, în timp ce întreaga planetă se încălzește, această parte a Oceanului Atlantic de Nord, se răceşte.

„Acest fenomen este posibil datorită topirii calotelor groenlandeze și a insulelor canadiene”,explică meteorologul Daniele Cat Berro.

În esență, fuziunea determină pătrunderea de apă dulce și, prin urmare, mai puțin sărată, direct în ocean, modificând circulația termohalină.

Efectele încă trebuie demonstrate, însă realitatea este că circulația se schimbă, iar dacă această tendință ar continua în următorii câțiva ani, ar putea avea repersursiunii importante asupra climei europene.

Pe scurt, Vechiul Continent s-ar putea confrunta cu ierni mai aspre cu foarte multă zăpadă.

sursa: www.romaniatv.net

Iresponsabilitate totală, un șofer prins de ofițerii INSP a treia oară beat la volan. De această dată se afla în incapacitatea de a vorbi
Articolul anterior
Controale ANTA. 15 transportatori s-au ales cu amenzi de până la 15 mii de lei
Articolul următor
Alte articole interesante