Avertismentul meteorologilor: Urmează câteva zile cu disconfort termic accentuat. Care este motivul?

După ploi, se înregistrează temperaturi sufocante. Zăpușeala mare a adus și un disconfort termic, care a atins pragul critic. Cel mai rău le este cardiacilor și celor care suferă de boli respiratorii.

separator
Deși se înregistrează 32 de grade, temperatura resimțită este de 39 de grade. Asta pentru că aerul a fost încărcat de-a lungul zilei de o umiditate excesivă, din cauza că pământul este îmbibat cu apă, după ploile din ultimele săptămâni.

După o perioada lungă de ploi, am trecut într-o singură zi la temperaturi de vara, de 30-31 de grade, iar toată apă acumulată în sol se evaporă acum în atmosfera. În următoarele două zile însă, disconfortul termic va fi și mai accentuat. Cei mai afectați sunt cei care suferă de diabet sau de boli cardiovasculare, dar și copiii.

În perioada de caniculă, de temperatura crescută, unele doze ale medicamentelor trebuie modificate sau unele scheme terapeutice trebuie modificate. De exemplu, pacienții cu boli de tiroidă. Ei au nevoie de tratament, dar uneori dozele necesare tratamentului se modifică în perioada de căldură foarte mare.

Și nu suntem singurii care se confruntă în această perioada cu temperaturi de cuptor. Valul de căldură a acaparat trei sferturi din globul pământesc și așa va rămâne cel puțin până la sfârșitul săptămânii.

Sursa

alte Articole interesante