Avionul ucrainean prăbușit în Iran a fost doborât de o rachetă antiaeriană, arată imaginile surprinse de un satelit

Avionul ucrainean prăbușit în Iran a fost lovit de cel puțin o rachetă antiaeriană iraniană, informează CBS News și Newsweek, care citează oficiali ai Pentagonului și un oficial irakian. Avionul Boeing 737-800 a fost, cel mai probabil, doborât de o rachetă model Tor-M1 („SA-15 Gauntlet”, conform terminologiei NATO).

separator
Surse din comunitatea de informații a SUA au declarat, pentru CBS News, că serviciile secrete americane au identificat, inițial, semnalele distincte ale unui radar care tocmai fusese activat.

Un satelit militar a detectat, de asemenea, amprentele termice provenind de la două lansări de rachete antiaeriene, cel mai probabil SA-15. La puțin timp, satelitul a detectat o nouă amprentă termică, provenită în urma exploziei în aer a aeronavei civile.

Președintele american Donald Trump suspectează că Iranul a doborât „din greșeală” avionul civil ucrainean.Conform CNN, atacul a fost unul accidental, în condițiile în care sistemele antiaeriene iraniene erau în stare de alertă, de teama unei riposte SUA la atacurile cu rachete asupra bazelor americane din Irak.Toate cele 176 de persoane aflate la bordul avionului de tip Boeing 737–800 care zbura de la Teheran spre Kiev au murit în această catastrofă aeriană. SA-15 Gauntlet este un sistem antiaerian rusesc mobil, de rachete sol-aer, cu rază scurtă de acțiune, care detectează ținte aeriene până la o distanță de 25 de kilometri și le poate angaja pe o rază de până la 12 kilometri.

sursa: www.digi24.ro

De Crăciun pe stil vechi, Anastasia Lazariuc a fost invitată în platoul emisiunii ,,La Măruță”
Articolul anterior
Imagini VIDEO de la preselecția Miss Unica Sport 2019!
Articolul următor
Alte articole interesante