Azerbaidjan va crește livrările de gaz către Europa cu 40% până la sfârșitul anului

Autoritățile Azerbaidjanului plănuiesc să dubleze exporturile de gaze către țările europene până în 2027.

Azerbaidjanul va exporta cu 40% mai mult gaz în Europa până la sfârșitul acestui an.

În total, țara exportă 22 de miliarde de metri cubi de „combustibil albastru”, din care 11,5 miliarde de metri cubi către țările UE. Acest lucru este raportat de Caspian News.

„În 2022, exporturile noastre se vor ridica la 22 de miliarde de metri cubi, din care 11,5 miliarde de metri cubi vor fi livrați consumatorilor din Europa. În 2021, 8,2 miliarde de metri cubi au fost livrați în Europa. Aceasta înseamnă o creștere cu 40% a livrărilor în 2022″, a declarat președintele Azerbaidjanului, Ilham Aliyev, la ceremonia de punere în funcțiune a interconexiunii Grecia-Bulgaria.

El a subliniat că Azerbaidjanul intenționează să-și dubleze exporturile de gaze către țările europene până în 2027.

În acest scop, autoritățile țării intenționează să extindă conducta Trans-Anatoliană la 32 de miliarde de metri cubi de gaz pe an și conducta Trans-Adriatică la 20 de miliarde de metri cubi de gaz pe an.

În plus, Aliyev a vorbit despre planurile de creștere a exporturilor de gaze prin dezvoltarea mai multor zăcăminte de gaze.

De asemenea, în iunie anul acesta, UE a semnat un acord cu Israelul și Egiptul privind furnizarea de gaze către Europa.

„Combustibilul albastru” este planificat să fie extras în câmpurile israeliene, procesat la fabricile egiptene și livrat în Europa de către cisterne.

La rândul său, UE a promis că va ajuta Israelul și Egiptul să crească producția de gaze și să exploreze noi zăcăminte de gaze în apele teritoriale.

Atenție, șoferi! Mâine va fi suspendat parțial traficul rutier pe strada Ismail

În atenția locuitorilor! Vineri, 9 decembrie, în intervalul 10:00 – 16:00, va fi suspendat parțial traficul rutier pe strada Ismail, în adiacentul podului din strada Ismail (în ambele direcții).

Responsabilii spun că măsura are loc în contextul în care vor fi efectuate lucrări de proiectare pentru reparația capitală a podului.

Direcția Generală de Transport Public și Căi de Comunicație va asigura eliberarea actelor permisive în modul stabilit pentru executarea lucrărilor, scrie realitatea.md.

Grevă de 8 zile pe mai multe aeroporturi din Marea Britanie! Vacanțele de Crăciun ar putea fi serios afectate

Activitatea pe aeroporturile Heathrow, Gatwick, Manchester, Glasgow, Cardiff și Birmingham, de obicei, cele mai aglomerate de sărbători, va fi serios perturbată de greva angajaților, anunțată să aibă loc în intervalul 23-28 decembrie. Liderii sindicatelor cer creșteri cu 10% a salariilor și pensiilor, siguranța locului de muncă și fără reduceri ale termenelor de concediere, scrie The Guardian citat de digi24.ro.

De asemenea, se așteaptă ca salariații portului Newhaven din East Sussex și ai Agenției de Autostrăzi să intre în grevă, a mai spus sindicatul, potrivit The Guardian.

Este de așteptat ca greva să afecteze sute de mii de oameni care plănuiesc să plece în vacanță. În acest sens, Guvernul s-a pregătit pentru grevă, 600 de soldați urmând să verifice pașapoartele, după ce au primit între 3 și 5 zile de instruire pentru a putea acoperi personalul de pe aeroporturi.

Anunțul a venit în aceeași zi în care Rishi Sunak a promis „noi legi dure” pentru a reduce impactul acțiunilor industriale, în timp ce a criticat sindicatele „nerezonabile”. „Ei tot spun că ușa lor este deschisă, dar este o ușă foarte ciudată pentru că nu este nimic în spatele ei.

Această grevă nu s-ar întâmpla dacă domnul Sunak și domnul Hunt și-ar plăti personalul pentru a putea pune mâncare pe masă”, a declarat Mark Serwotka, secretarul general al sindicatului PCS. „Guvernul poate opri aceste greve mâine dacă pune bani pe masă”, a adăugat el. „La fel ca mulți muncitori, membrii noștri se luptă cu criza costului vieții. Sunt disperați”. „Unele secțiuni ale mass-media ne-au acuzat că facem politică cu aceste greve. Să fiu clar: disputa noastră este cu angajatorul”. Ministrul britanic al Imigrației, Robert Jenrick, a spus că decizia de a face grevă este „nejustificată și va ruina planurile a mii de familii și afaceri din întreaga țară”.

ULTIMA ORĂ! Alerte cu bombă în mai multe instituții de învățământ. Părinții, rugați să-și păstreze calmul

Poliția a fost sesizată astăzi despre amplasarea unor obiecte explozive în mai multe instituții de învățământ.

La o parte din ele verificările s-au încheiat, informațiile fiind false. Colegii noștri verifică acum restul imobilelor.

Solicităm părinților să-și păstreze calmul.

Tot azi, în jurul orei 10:20, Poliția a fost sesizată prin intermediul serviciului unic 112, precum că Judecătoria Chișinău cu sediul la Buiucani și Curtea de Apel sunt minate.

Apelul a fost făcut de către un bărbat.

La fața locului la moment activează serviciile specializate. Vom reveni cu detalii.

Iar aseară, a fost o alertă cu bombă la Ambasada Ucrainei din Chișinău.

Olena Zelenska, întâlnire oficială cu prima doamnă a Turciei, Emine Erdogan, la Istanbul
Articolul anterior
Rusia: O elevă a clasei a 11-a a fost arestată, după ce a aruncat cocktail-uri Molotov asupra unui birou militar de înregistrare și înrolare
Articolul următor