Bacșișul generos obținut de o tânără care este chelneriță la restaurantul deținut de familia ei

Surpriză pentru o chelneriţă din SUA. Un client amabil i-a lăsat un bacşiş generos de peste 2.000 de dolari. De asemenea, omul i-a lăsat şi un mesaj pe nota de plată prin care dorea să îşi exprime recunoştinţa pentru calitatea serviciilor oferite de personalul restaurantului.

SUA: Bacșiș de peste 2.000 de dolari, lăsat unei chelnerițe

Un client amabil a dorit să lase un bacşiş generos pentru chelneriţa unui restaurant din Florida, SUA. Iniţial, omul a plătit băuturile pe care le comandase, ca mai apoi să îi lase femeii peste 2.000 de dolari, drept răsplată pentru servire.

Kelly Amar este chelneriță la restaurantul deținut chiar de familia ei. După ce a servit clientul respectiv, femeia a rămas şocată să descopere suma pe care o plătise omul pentru serviciile oferite. Chelneriţa chiar a încercat să îl întoarcă pe bărbat din drum, fiind convinsă că acesta scrisese greşit bacşişul pe nota de plată.

În plus, se pare că misteriosul client a lăsat şi un mesaj pentru chelneriţă şi implicit pentru restaurant. Omul îi ura personalului un an mai bun, incidentul fiind în prag de Revelion. De asemenea, acesta a mai spus că este foarte încântat de fiecare dată când vine acolo pentru a comanda o băutură.

”A fost un client obișnuit care vine o dată sau de două ori pe săptămână și nu ne așteptam la nimic de genul. Când am luat nota, am crezut că a vrut să scrie 20,21 de dolari”, a ţinut să specifice femeia.

Într-o postare pe Instagram, personalul restaurantului a mulțumit recent clienților lor ”uimitori”, pentru că i-au ținut în afaceri în aceste momente dificile.

”Suntem doar un mic bar local cu sucuri și mâncare. Nici nu putem să exprimăm cât de recunoscători și umili suntem pentru clienții noștri uimitori care ne-au ținut în afaceri. Vrem să oferim mâncare excelentă și servicii mai mari. Ne străduim întotdeauna să ne asigurăm că toată lumea are o experiență memorabilă aici cu noi.”

Internauţii au apreciat postarea şi au reacţionat imediat, potrivit mirror.co.uk. „Este uimitor! Voi meritaţi cu adevărat!”, a adăugat o persoană.

sursa: www.observatornews.ro

Antreprenorii pot beneficia de compensare a șomajului tehnic în situații de reducere a activității

În atenția mediului de afaceri, Ministerul Economiei reamintește că antreprenorii pot beneficia de compensare a șomajului tehnic în situații de reducere a activității.

Ar putea fi o imagine cu text care spune „e-raportare@sfs.md Ajutor online RAPORTARE ELECTRONICĂ SISTEDE.PRTREEI RO CENTRULDEAPEL CENTRUL 0 8000 1525 Raportează on line GhiÈeu unic de raportare electronică Informații utile Contacte Autentificare 131 74 74780 disponibile pentru prezentareonline online cetățeni dețin Ghişeu unic de raportare 57 146 agenți economici dețin acces Ghişeu unic de raportare”

Care este procedura șomajului tehnic?

Procedura șomajului tehnic este descrisă în HG 316/2021, Anexa 2:

Angajatorul, până la data de 25 a lunii imediat următoare lunii în care a fost stabilit șomajul tehnic, prezintă, prin intermediul ghișeului unic de raportare electronică – raportare.gov.md, solicitarea acordării din bugetul de stat a indemnizației pentru șomaj tehnic.

Cuantumul indemnizației pentru șomaj tehnic acordate din bugetul de stat este calculat prin înmulțirea numărului de zile libere acordate cu 50% din salariul de bază al salariatului divizat la numărul de zile din luna pentru care este depusă solicitarea, dar nu mai mult de 150 de lei pe zi. Detalii, aici: https://www.legis.md.

De asemenea, există posibilitatea pentru angajatori să instituie regim redus de activitate.

Procedura este descrisă în HG 333/2021:

Pentru solicitarea regimului de activitate redusă, angajatorul completează pe proprie răspundere un formular de solicitare semnat și îl depune prin intermediul Ghișeului unic de raportare electronică – www.raportare.gov.md.

Formularul de solicitare urmează să fie prezentată cu cel puțin 5 zile lucrătoare înainte de data preconizată pentru instituirea regimului de activitate redusă.

Centrul de Apel al Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă (0 8000 1000) reprezintă punctul de contact telefonic pentru asistența angajatorilor și a salariaților. Detalii, aici: https://www.legis.md.

Ambasadorul Federației Ruse în Republica Moldova a fost convocat la Ministerul de Externe

Șeful diplomației Republicii Moldova, Nicu Popescu, a dispus convocarea la Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene a ambasadorului Federației Ruse la Chișinău, Oleg Vasnețov, pentru comunicarea poziției R. Moldova referitoare la tentativa de anexare ilegală de către Federația Rusă a unor teritorii ucrainene.

Ministerul de Externe de la Chișinău a reacționat dur la declarațiile  oficiale ale diplomației ruse - Realitatea.md

„Republica Moldova nu a recunoscut, nu recunoaște și nici nu va recunoaște rezultatele așa-numitor plebiscite și condamnă în termenii cei mai fermi tentativa anexării ilegitime a teritoriilor ocupate ale Ucrainei, fapt care contravine tuturor principiilor dreptului internațional” se arată în comunicatul emis de Ministerul de Externe de la Chișinău.

Diplomația țării noastre reafirmă sprijinul consecvent pentru eforturile Ucrainei de a-și restabili suveranitatea și integritatea teritorială în limitele granițelor sale recunoscute internațional și îndeamnă Rusia să oprească agresiunea militară împotriva vecinilor noștri.

Franța: Un miliardar rus sancționat câștigă în instanță dreptul de a-și folosi iahtul pe Coasta de Azur. I se vor plăti și daune

Un tribunal francez a ordonat miercuri agenției vamale a țării să elibereze un iaht confiscat, deținut de un miliardar rus afectat de sancțiuni europene, din cauza unor erori de procedură comise în timpul confiscării navei, scrie Reuters.

Agenții vamali au confiscat iahtul „La Petite Ourse”, de 27 de metri, la 16 martie, după ce proprietarul său, Alexey Kuzmichev, unul dintre principalii acționari ai băncii rusești Alfa Bank, a fost sancționat de UE în martie pentru legăturile sale cu președintele Vladimir Putin.

Curtea de Apel din Paris a decis că ofițerii vamali nu au urmat procedurile corecte atunci când au abordat nava, care era ancorată în orașul Antibes de pe Coasta de Azur.

Agenții au invocat o anchetă de fraudă atunci când s-au prezentat la autoritățile de pe șantierul naval, ceea ce, conform legislației franceze, permite vămii să percheziționeze o navă.

Hotărârea subliniază provocările cu care se confruntă națiunile europene în ceea ce privește înghețarea activelor oligarhilor ruși.

Kuzmichev a dat în judecată autoritățile franceze în încercarea de a recâștiga accesul la cele două iahturi ale sale deținute în Franța, La Petite Ourse și La Petite Ourse II.

În calitate de persoană sancționată ale cărei active sunt înghețate, lui Kuzmichev îi este în continuare interzis să scoată La Petite Ourse din apele teritoriale franceze, dar acum i se permite să aibă acces la iaht și să îl folosească în apele franceze, a declarat avocatul său.

„În interiorul [Franței], i se permite să se deplaseze, fie că este pe jos, pe cal, cu mașina sau cu barca”, a declarat avocatul Philippe Blanchetier.

De asemenea, instanța a dispus ca vameșii francezi să-i plătească magnatului 10.000 de euro drept despăgubiri.

O instanță din Rouen se va pronunța la o dată ulterioară cu privire la cea de-a doua navă, La Petite Ourse II, ancorată la Cannes.

sursa

Încă 18 decese, cauzate de Covid-19 în Moldova
Articolul anterior
Imagini uluitoare! Chișinăul, de nerecunoscut în ajunul Crăciunului pe stil vechi
Articolul următor