Badantele ar putea rămâne fără locul de muncă dacă nu se vor vaccina

Moldovencele care muncesc îngrijitoare în Italia ar putea fi obligate să se vaccineze împotriva coronavirusului, altfel riscă să rămână fără job.

Tot mai multe țări se gândesc la implementarea obligativității vaccinării în sectorul medical. Cu toate acestea, o altă categorie de angajați ar putea să-și piardă locul de muncă dacă nu se vaccinează. Încă nu s-a luat o decizie definitivă. Badantele (persoanele care îngrijesc persoanelor în vârstă) din Italia ar putea fi obligate să se vaccineze împotriva coronavirusului. În caz contrat, notează presa italiană, acestea și-ar putea pierde locul de muncă.

Momentan, autoritățile italiene au decis ca vaccinarea să fie obligatorie doar pentru personalul medical, însă se discută și despre necesitatea introducerii acestei obligații și pentru cei care îngrijesc persoane în vârstă. Chiar dacă autoritățile nu iau o decizie finală cu privire la acest aspect, mai multe badante riscă să-și piardă locul de muncă dacă nu se vaccinează deoarece vor fi date afară de către angajatori, scrie cotidianul.md. Multe dintre bandantele din Europa de Est s-au vaccinat deja, dar cu vaccinul rusesc, vaccin care nu este recunoscut în Italia. În plus, aceste persoane nu pot repeta schema de vaccinare cu seruri acceptate de Uniunea Europeană.

Patru oameni au ajuns la spital din cauza unui şofer beat
Articolul anterior
Scutecele pentru maturi și efectele lor utile
Articolul următor