Băiețelul de 6 ani, care a fost spulberat din brațele bunicii pe o trecere de pietoni, a stat patru luni în comă!

Viața lui Vladimir s-a transformat într-un necaz greu de imaginat, în doar o clipă. Avea doar șase ani atunci când părinții îl sorbeau din priviri, Vlad frecventa grădinița, era un copil sănătos. Dar din tot ce avea, i-a rămas doar viața și o durere fără margini pentru familia sa.

separator
8611-img-3513

Vlad era în brațe la bunica, iar mama la câțiva centimetri în spate. Trebuiau doar să treacă strada ca să ajungă acasă, dar nu au mai trecut-o. Pe bulevardul Traian din Chișinău, pe trecerea de pietoni, acolo unde ar fi trebuit să fie în siguranță, copilul a fost spulberat de un taxi, pe 23 mai 2013.

După accident, Vlad a stat în comă timp de 4 luni, cu hemoragie pe două părți ale creierului, fractură a urechii, fractură a claviculei, leziuni ale organelor interne, multiple contuzii și fractură de craniu.

Sunt patru ani de când Vladimir nu poate ține capul, nu poate respira normal, nu poate înghiți. A mers în Germania, pentru controale de gastrostomie și traheostomie, a suportat mai mult de 40 de operații la creier, chirurgie by-pass, decompresii ale creierului, endoscopie.8612-img-3514

Părinții lui Vlad luptă pentru fiecare clipă din viața copilului și fac totul pentru a-l ajuta să se pună pe picioare.

20046377_1545978212131720_1108697024363901429_n 20046715_1545978222131719_94472204855683174_n

Copilul a început să se simtă mai bine după ce părinții l-au dus la un centru de recuperare, însă costurile pentru tratament sunt mult prea mari pentru părinții lui Vlad.

În plus, copilul are nevoie zilnic de proceduri de recuperare, scutece, medicamente, alimente speciale, investigații medicale.

Ajută-l pe Vlad! Donează online pe caritate.md.

De asemenea, poți expedia un SMS cu conținutul „Vladimir Zavatchii” la:
9002 (abonatii Unite), 1 SMS – 45 MDL
2910 (abonatii Moldcell), 1 SMS – 45 MDL
Sună la numărul 090009002 (abonații Moldtelecom), pentru a dona 45 lei.

Familia lui Vlad mulțumește pentru ajutorul oferit!

Atenție, chișinăuieni! Circulația troleibuzelor pe Viaduct este sistată

Ca urmare a lucrărilor de reabilitare a drumului de pe Viaduct, bulevardul Dacia, direcția spre Porțile Orașului, este afectată circulația troleibuzelor, informează Primăria Chișinău.

Circulația troleibuzelor este sistată pe drumul de pe Viaduct

Prin urmare, rutele de troleibuz nr. 2 și 22 sunt redirecționate de pe bulevardul Stefan cel Mare și Sfânt spre Gara Feroviară, bulevardul Decebal și în continuare pe traseul stabilit, până la orele 17:00.

În acest sens, Primăria Chișinău solicită înțelegere și își cere scuze pentru incomoditățile create, iar personalul liniar este la dispoziția publicului călător pentru a oferi informații suplimentare despre redirecționări.

Un vlogger internațional, frapat de interpretarea live a Surorilor Osoianu! Vezi ce le-a arătat miilor de urmăritori ai săi

Vloggerul muzical de nivel internațional Jaybee de pe TikTok a publicat un videoclip cu reacția sa la interpretarea live a Surorilor Osoianu din timpul unui concert. Străinul a fost plăcut surprins de glasul artistelor și a împărtășit impresiile sale cu cei 181 700 de urmăritori, scrie www.diez.md.

„Este nemaipomenit!!!!!”, a scris tânărul pe rețeaua de socializare.

Secvența video la care a reacționat străinul face parte din performanța live a Surorilor Osoianu cu Irina Rimes – Ielele. Momentan, clipul tânărului a acumulat două milioane de vizualizări, peste 182 000 de inimioare și 5 266 de comentarii.

Mai jos, vedeți cu ce emoții a rămas vloggerul muzical.

@spillingteawithjaybee @mariaasiga just absolutely stunning !!!! #african #africanjazz #music #livemusic #senegal #senegaltiktok #singing ♬ original sound – Jaybee

Portretul Allei Pugaciova, dat jos din Sala Oktyabrsky din Sankt Petersburg, după 40 de ani

Portretul Artistei Poporului din URSS Alla Pugaciova a dispărut din Sala de Concerte Oktyabrsky din Sankt Petersburg, transmite presa rusă.

Помощница Аллы Пугачевой подтвердила возвращение певицы в РФ | Персона |  Культура | Аргументы и Факты

Primadona muzicii ruse a considerat această sală din Sankt Petersburg favorita ei și a susținut acolo peste 20 de concerte.

Autoritățile ruse au decis să scape de portretul de pe perete al legendarei artiste. Portretul a atârnat pe peretele din foaierul sălii de concert mai bine de 40 de ani, relatează Komsomolskaya Pravda.

În acest moment, cântăreața este stabilită în Israel, împreună cu soțul ei, umoristul Maxim Galkin, și gemenii cuplului, în vârstă de 9 ani. Au evadat din Rusia, după începutul războiului în Ucraina.

Любви изначально не было": как менялись Пугачева и Галкин в течение 20 лет

Top 7 universități din Europa la care studenții moldoveni pot studia gratuit
Articolul anterior
Turneul Seminarelor de Nutriţie ajunge la Bălţi!
Articolul următor