Balerinul ucrainean Aleksandr Șapoval și-a pierdut viața în lupte la Donețk, apărându-și țara

Artistul emerit al Ucrainei Aleksandr Șapoval a fost ucis în luptă lângă Maiorsk, regiunea Donețk. Inima balerinului a încetat să bată luni, 12 septembrie.

Balerinul Aleksandr Șapoval a fost ucis în Donețk

Aleksandr a fost solist de balet la Opera Națională „Taras Șevcenko” și instructor de dans la Colegiul de Coregrafie din Kiev. Când Rusia a invadat Ucraina, Aleksandr s-a înscris pe front ca voluntar, transmite realitatea.md.

Katerina Kuhar, balerină și jurată în cadrul proiectului „Танці з зірками” (trad. „Dansez cu vedetele”), a anunțat decesul colegului ei de platou pe pagina sa de Instagram.

„Inima mea refuză să creadă… Astăzi, inamicul l-a ucis pe Aleksandr Șapoval, artist emerit al Ucrainei, instructor de dans duo KSBC. A fost un artist remarcabil; dueturile noastre erau pline de emoție și viață, pentru că el a fost unul dintre puținii dansatori care trăiau pe scenă la propriu… Acum, dansul lui a devenit etern. Doare atât de tare. Este atât de greu… Memorie eternă, Sasha! Vei rămâne în inima și sufletul meu pe vecie” a scris Katerina Kuhar.

Consilierul Ministerului de Interne din Ucraina, Anton Gheraşcenko, a confirmat decesul artistului.

Au fugit de mobilizare: Doi ruși au ajuns cu barca în Alaska

Paza de Coastă a SUA a reținut doi bărbați pe insula St. Lawrence, statul american Alaska. Ei plecaseră cu barca din Egvekinot, regiunea autonomă Ciukotka, și le-au spus celor care i-au găsit că „au fugit de armată”, scrie Alaska News Source.

Bărbații au fost găsiți de localnicii din satul Gambell, marți, 4 octombrie. Ei au informat polițiștii de frontieră despre descoperirea bărcii cu cei doi cetățeni străini.

Cazul a fost tratat foarte atent, având în vedere tensiunile dintre SUA și Rusia pe fondul războiului din Ucraina.

Un purtător de cuvânt al biroului senatorului Dan Sullivan a declarat că acesta a fost informat despre situație după ce a fost contactat de un lider comunal înalt din regiunea Strâmtorii Bering.

Bărbații au parcurs în jur de 300 de mile marine, peste 500 de kilometri pe mare.

Doi ruși care au fugit cu barca de mobilizare au ajuns în Alaska și au fost recuperați de Garda de Coastă a SUA

„Acești doi oameni care au venit din Rusia cu barca au fost reținuți la Gambell și sunt acum la Anchorage și tratați de autoritățile federale”, a spus guvernatorul Mike Dunleavy.

„Nu anticipăm un flux continuu de indivizi străini. Nu avem nicio indicație că se va întâmpla așa ceva”, a mai spus Dunleavy.

sursa

O mașină a explodat în centrul Moscovei. Două automobile sunt în flăcări

O mașină a explodat în apropierea Turnului Federației din Moscova. Joi seară, două mașini erau în flăcări în centrul Moscovei.

Martorii oculari spun că au auzit o explozie, după care au observat un bărbat care a fugit cu o canistră.

Turnul Federației este un complex de zgârie-nori din Moscova. Turnul a fost proiectat să fie atât cea mai înalta clădire din Europa cât și prima clădire europeană care să depășească 374 de metri.

Patriarhul Kirill a cerut clericilor din toată țara două zile de rugăciuni pentru sănătatea lui Putin

Patriarhul Kiril al Moscovei și al Rusiei i-a binecuvântat pe episcopi, clerici și credincioși să se roage pentru sănătatea președintelui rus Vladimir Putin.

Putin's Altar Boy'—Russian Orthodox Church Leader—Dropped From EU Sanctions

Într-un mesaj publicat pe site-ul Patriarhiei Moscovei, se spune că pe 7 octombrie, ziua în care Putin împlinește 70 de ani, Kirill face apel „să facă acasă rugăciune fierbinte pentru sănătatea șefului statului al Rusiei”.

Pe 8 octombrie, ziua sărbătorii Sfântului Serghie de Radonezh, cu binecuvântarea Patriarhului Moscovei și al Întregii Rusii, bisericile vor asculta și o „petiție specială pentru sănătatea Președintelui Rusiei” și „proclamă mulți ani ” lui Vladimir Putin.

sursa

Soldații ruși au fugit din Harkov deghizați în civili, pe biciclete pe care le-au furat de la localnici
Articolul anterior
Nenorocire la beție! Un cioban din Soroca, în stare gravă, după ce a fost înjunghiat de către amicul de pahar
Articolul următor