Banca Europeană a alocat 27 milioane euro pentru reparația drumurilor din Moldova

În anul 2020 în R. Moldova au fost date în exploatare 5 sectoare de drum, construite din împrumuturi externe.

La începutul lunii octombrie au fost dați în exploatare 44,2 km ai drumului național R1, ce traversează orașul Călărași, satul Bahmut și comuna Sipoteni din raionul Călărași, Rassvet și orașul Bucovăț din raionul Strășeni.

Construcția tronsonului are o valoare de peste 27 milioane de euro, alocați din sursele Băncii Europene de Investiții.

La mijlocul lunii decembrie a avut loc recepția la terminarea lucrărilor cu darea în exploatare a 2 segmente, parte a Coridorului 11, cu o valoare totală de peste 163 milioane de lei, alocați din mijloacele acordate de către Banca Mondială.

Primul segment cu o lungime de 8,9 km al Coridorului trece prin localitățile Izbiște, Cruglic și Ohrincea din raionul Criuleni.

Al doilea segment cu o lungime de circa 19 km traversează localitățile Micleşti, Işnovăţ, Hârtopul Mare din raionul Criuleni și Peresecina din raionul Orhei.

La sfârșitul lunii decembrie, o dată cu semnarea actelor de recepție, au fost date în exploatare 2 tronsoane cu o lungime totală de 17,5 km din cadrul Coridorului 13.

Primul tronson conectează localitățile Milești, Bălănești, Pădureni și comuna Seliște din raionul Nisporeni, al doilea tronson traversând localitatea Seliște din raionul Nisporeni.

Proiectul a costat peste 144 milioane de lei, fiind finanțat tot din împrumutul acordat de Banca Mondială.

OMS: Imunitatea colectivă nu va fi atinsă în 2021, în ciuda vaccinurilor anti-Covid
Articolul anterior
Circa 400 de studenți predau în școlile din țară: sunt remuneraţi şi li se oferă toate garanţiile sociale
Articolul următor